Τα σπήλαια Batu στη Μαλαισία

Μια όμορφη έλξη λίγα λεπτά από την Κουάλα Λουμπούρ

Οι σπηλιές Batu στη Μαλαισία είναι ένα από τα σημαντικότερα ινδουιστικά θρησκευτικά αξιοθέατα εκτός της Ινδίας και είναι ένα must-see μόλις φοράτε ελαστικό για τα ψώνια και περιπλάνηση Κουάλα Λουμπούρ .

Μόλις οκτώ μικρά μίλια βόρεια της πόλης, τα σπήλαια Batu είναι μόνο ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να κάνετε γύρω από την Κουάλα Λουμπούρ . Οι σπηλιές προσελκύουν περίπου 5.000 επισκέπτες την ημέρα που έρχονται για να ανέβουν στα εξαντλητικά 272 βήματα μέχρι τα σπήλαια.

Οι σπηλιές Batu είναι ένα σημείο εστίασης για τους ινδουιστές Μαλαισιανούς, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Thaipusam: στεγάζουν ένα 113χρονο ναό, μαζί με μια ενδιαφέρουσα συλλογή έργων τέχνης και ιερών ινδουιστών.

Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του ινδουιστικού φεστιβάλ Thaipusam , τα σπήλαια Batu προσελκύουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο θιασώτες και θεατές. Η οκτάωρη πομπή της μουσικής και της τελετής αφήνει προσφορές μπροστά σε ένα γιγαντιαίο άγαλμα του Λόρδου Murugan, του Ινδουιστή Θεού του Πολέμου.

Τι να περιμένετε στις σπηλιές Batu

Προσεγγίζοντας τα σπήλαια, το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε είναι ένα χρυσαφένιο χρυσό άγαλμα του Λόρδου Murugan. Αναρτήθηκε το 2006, το άγαλμα αυτό είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο που αφιερώνεται στη θεότητα και στέκεται φρουρός στα 272 βήματα καύσης των ποδιών που οδηγούν στις εισόδους των σπηλαίων.

Καθώς φτάνετε στα σκαλιά, αναμφισβήτητα θα διασκεδάσετε από μια φυλή πιθήκων που τροφοδοτούν τη σταθερή ροή των τουριστών. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες, αλλά δώστε προσοχή στα πράγματά σας!

Τα σημεία ανάπαυσης κατά μήκος των σκαλοπατιών παρέχουν ωραία θέα στα προάστια της Κουάλα Λουμπούρ.

Το Σπήλαιο του Ναού, το σκοτεινό σπήλαιο και το σπήλαιο της Πινακοθήκης

Η πλακόστρωτη ασβεστολιθική πλαγιά του Batu Caves φιλοξενεί τρεις μεγάλες σπηλιές.

Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές είναι γνωστό ως Temple Cave , το οποίο έχει οροφή άνω των 300 ποδιών. Μέσα από το φωτισμένο σπήλαιο θα βρείτε διάφορα ινδουιστικά ιερά και περίτεχνα απεικονίσεις που φέρνουν θρύλους στη ζωή.

Η είσοδος κάτω από το Σπήλαιο του Ναού είναι γνωστή ως σκοτεινή σπηλιά . αυτό είναι το πιο άγριο από τα τρία σπήλαια. Η υπόγεια έκταση 6.500 ποδών φιλοξενεί λαμπερούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς και φιλοξενεί πολλά είδη σπηλαίων, συμπεριλαμβανομένου του απειλούμενου Trapdoor Spider.

Η Σκοτεινή Σπηλιά μπορεί να εξερευνηθεί μόνο με την κράτηση μιας εκδρομής spelunking εκ των προτέρων. Οι περιηγήσεις απαιτούν ένα σωστό επίπεδο σωματικής ικανότητας, καθώς απαιτείται κάποιος crawling. είναι σκόπιμο να φέρει μια αλλαγή των ρούχων.

Ακριβώς απέναντι από ένα ελκυστικό σύνολο γεφυρών, το σπήλαιο της Πινακοθήκης περιλαμβάνει ινδουιστικά γλυπτά και τοιχογραφίες που απεικονίζουν ιστορίες του Λόρδου Murugan και άλλων θρύλων των ινδουιστών. περιμένετε να πληρώσετε ένα μικρό ποσό για να εισέλθετε.

Αναρρίχηση στις σπηλιές Batu

Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται μόνο τις σπηλιές, οι ασβεστολιθικοί λόφοι και οι βράχοι στην γύρω περιοχή προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες αναρριχόμενες βράχους στη Νοτιοανατολική Ασία.

Περίπου 170 βυθισμένες διαδρομές παρουσιάζουν μεγάλες προκλήσεις αναρρίχησης στους αθλητικούς ορειβάτες. Οι διαδρομές, με βαθμολογία από 5Α έως 8Α +, έχουν κάτι να προσφέρουν στους ορειβάτες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων. Για λιγότερο τεχνικούς αναρριχητές, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία, περιπλάνηση και bouldering στην περιοχή.

Ασφάλεια μαϊμού στις σπηλιές Batu

Αναμείνετε να διασκεδάσετε και ενδεχομένως ακόμη και να παρενοχλήσετε από μια ορδή από μακάκια Macaque που καλούν την περιοχή σπίτι.

Οι πίθηκοι κάνουν σπουδαία θέματα για τις φωτογραφίες, αλλά αναπόφευκτα καταλήγουν να κλέβουν και ακόμη και να δαγκώνουν τον περιστασιακό τουρίστα.

Τα τσιμπήματα μαϊμού μπορεί να είναι σοβαρά. βγάλτε αμέσως οτιδήποτε αρπάζουν, όπως ένα σακίδιο ή ένα μπουκάλι νερό. Οι πίθηκοι θεωρούν ότι το ρυμουλκό-πόλεμο είναι μια πρόκληση και μπορεί να δαγκώσει το χέρι σας προτού να αφήσει να φύγει!

Να φτάσετε στις σπηλιές Batu στη Μαλαισία

Οι σπηλιές Batu βρίσκονται στην περιοχή Gombak, ένα βόρειο προάστιο της Κουάλα Λουμπούρ, μόλις 8 μίλια από το κέντρο της πόλης. Για να αντιμετωπίσει την τρομακτική κίνηση στην περιοχή, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο σιδηροδρομικό σταθμό KTM Komuter απευθείας στα Batu Caves το 2010.

Το Thaipusam στα τέλη Ιανουαρίου σημειώνει σημαντική αύξηση στα λεωφορεία και τις μεταφορικές επιλογές που μεταφέρουν τους ανθρώπους στις σπηλιές και στην πλάτη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μεταφορικό σύστημα της Κουάλα Λουμπούρ για να φτάσετε στις σπηλιές Batu με τις ακόλουθες μεθόδους:

Τρένο:

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλοήγηση στα τρένα της Κουάλα Λουμπούρ .

Λεωφορείο: Η οδήγηση ενός λεωφορείου στις σπηλιές Batu στην κυκλοφορία στην πόλη μπορεί να διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Είναι καλύτερα να πάρετε ένα τρένο προς τα βόρεια και στη συνέχεια να μεταφέρετε σε λεωφορείο ή ταξί για το υπόλοιπο ταξίδι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο # 11 από το πολυσύχναστο τερματικό σταθμό λεωφορείων της Bangkok Bank στο Jalan HS Lee κοντά στην Chinatown μέχρι τα σπήλαια.

Ταξί: Ένα ταξί από το Χρυσό Τρίγωνο της Κουάλα Λουμπούρ θα σας κοστίσει γύρω στα 25 RM. Προτείνετε να σας παραλάβει ο οδηγός σας αργότερα ή να πάρετε το τρένο πίσω αφού ολοκληρώσετε την εξερεύνηση των σπηλαίων.

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε τις Σπηλιές Batu