Πού είναι το Angkor Wat;

Τοποθεσία, Visa, Εισιτήρια και Βασικές πληροφορίες

Οι ταξιδιώτες έχουν ακούσει για το αρχαίο θαύμα της Καμπότζης, αλλά ακριβώς πού είναι το Angkor Wat; Τι χρειάζεται για να επισκεφθείτε;

Ευτυχώς, η επίσκεψη στο Angkor Wat δεν απαιτεί πια μαστίγιο με ένα μαχαίρι, παρόλο που υπάρχουν μερικοί ναοί που πρέπει να ανακτηθούν από τη ζούγκλα. Αντ 'αυτού, οι σύγχρονοι ταξιδιώτες φτάνουν να απολαύσουν καλό φαγητό και νυχτερινή ζωή στο Siem Reap προτού ξεκινήσουν εκδρομές.

Εκτός από τους ταξιδιώτες στη Νοτιοανατολική Ασία και τους λάτρεις της αρχαιολογίας, είναι εκπληκτικό το πόσοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη θέση του Angkor Wat.

Τα εντυπωσιακά ερείπια που αποτελούν το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο δεν παίρνουν σχεδόν τόσο μεγάλη προσοχή από τον κόσμο όσο θα έπρεπε.

Το Angkor Wat δεν έφτιαξε ούτε τη λίστα των Νέων 7 θαύλων του κόσμου όπως ψηφίστηκε από το διαδίκτυο το 2007. Οι ναοί αξίζουν σαφώς ένα σημείο στον κατάλογο και μπορούν να κρατήσουν τη δική τους εναντίον των Machu Picchu και άλλων.

Τα αρχαία ερείπια της αυτοκρατορίας των Χμερ είναι ο πρωταρχικός λόγος που ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες στην Καμπότζη - πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι σέρνουν κάθε χρόνο στην περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Angkor wat εμφανίζεται ακόμη και στη σημαία της Καμπότζης.

Η τοποθεσία του Angkor Wat

Το Angkor Wat βρίσκεται στην Καμπότζη, μόλις 6,3 χιλιόμετρα βόρεια του Siem Reap, μια δημοφιλής τουριστική πόλη και τη συνήθη βάση για την επίσκεψη στο Angkor Wat.

Η κύρια περιοχή Angkor Wat είναι κατανεμημένη σε 402 στρέμματα, αλλά τα ερείπια των Χμερ είναι διάσπαρτα σε όλη την Καμπότζη. Νέες τοποθεσίες ανακαλύπτονται κάτω από το φύλλωμα της ζούγκλας κάθε χρόνο.

Πώς να φτάσετε στο Angkor Wat

Για να φτάσετε στο Angkor Wat, θα πρέπει να φτάσετε στο Siem Reap (με λεωφορείο, τρένο ή πτήση), να βρείτε καταλύματα και να ξεκινήσετε νωρίς τα ερείπια την επόμενη μέρα.

Η κύρια περιοχή Angkor Wat είναι αρκετά κοντά στη Siem Reap για να φτάσετε με ποδήλατο. Για όσους είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με το ποδήλατο στην κολλώδη θερμότητα της Καμπότζης, πιάστε ένα tuk-tuk ή νοικιάστε έναν ενημερωμένο οδηγό για την ημέρα για να σας βοηθήσει ανάμεσα στους ναούς.

Οι ταξιδιώτες που είναι έμπειροι στα σκούτερ μπορούν να τραβήξουν έναν χάρτη, να νοικιάσουν μια μοτοσικλέτα και να γεράσουν τους δρόμους της Καμπότζης ανάμεσα στους χώρους των ναών. Αυτή η επιλογή προφανώς προσφέρει την μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά θα πρέπει να οδηγήσετε με κάποια επιμονή .

Πετώντας στο Angkor Wat

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Siem Reap (κωδικός αεροδρομίου: REP) συνδέεται με τη Νότια Κορέα, την Κίνα και με μεγάλους κόμβους σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ. Η AirAsia πραγματοποιεί πτήσεις προς και από την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας . Για τις μικρές αποστάσεις που καλύπτονται, οι πτήσεις προς Siem Reap τείνουν να είναι στην ακριβή πλευρά. Ανεξάρτητα από αυτό, η πτήση σας επιτρέπει να παρακάμψετε κάποιους άγριους δρόμους και ένα γάντι από απάτες που μαστίζουν τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν πάνω από τη θάλασσα.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 4,3 μίλια από το κέντρο του Siem Reap. Τα πολυτελή ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από το αεροδρόμιο ή μπορείτε να πάρετε ταξί με σταθερό επιτόκιο για περίπου 7 δολάρια ΗΠΑ. Το Siem Reap διαθέτει πολυσύχναστη τουριστική υποδομή - η τακτοποίηση δεν είναι πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να προσέχετε συνεχώς τις απάτες .

Πηγαίνοντας Overland Από την Μπανγκόκ στο Angkor Wat

Παρόλο που η γεωγραφική απόσταση από τη Μπανγκόκ στο Siem Reap δεν είναι μακριά, το ταξίδι της χερσονήσου είναι πιο εξαντλητικό από ό, τι θα έπρεπε.

Οι άσχημες εταιρείες λεωφορείων, τα κλοπές των ταξί και ακόμη και η πιθανότητα να επιβαρυνθούν υπερβολικά με τη βίζα σας από διεφθαρμένους αξιωματούχους μετανάστευσης, προσθέτουν προκλήσεις στο ταξίδι που κατά τα άλλα είναι εύκολο.

Ευτυχώς, ο θρυλικός δρόμος ανάμεσα στην Μπανγκόκ και το Σιέμ Ριπ επανεμφανίστηκε και προσφέρει μια πολύ πιο ομαλή πορεία από πριν.

Το λεωφορείο από την Μπανγκόκ προς το Aranyaprathet στην ταϊλανδέζικη πλευρά των συνόρων διαρκεί περίπου πέντε ώρες, ανάλογα με την κυκλοφορία. Η κίνηση της Μπανγκόκ μπορεί να σας επιβραδύνει, ανάλογα με την ώρα αναχώρησης.

Στο Aranyaphet, θα πρέπει να πάρετε ταξί ή tuk-tuk σε μικρή απόσταση από τα πραγματικά σύνορα με την Καμπότζη. Η εκκαθάριση της μετανάστευσης στα σύνορα θα μπορούσε να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το πόσο πολυάσχολοι είναι. Με κάθε κόστος, αποφύγετε να κολλήσετε στην περιοχή και να αναγκαστείτε σε έναν κοντινό ξενώνα, όταν τα σύνορα κλείνουν στις 10 μ.μ. Αυτοί οι ξενώνες εξυπηρετούν προφανώς τους απελπισμένους ταξιδιώτες και φαίνονται χειρότεροι.

Αφού διασχίσετε στην Poipet, τη συνοριακή πόλη στην πλευρά της Καμπότζης, θα πρέπει να πάρετε ένα λεωφορείο ή ταξί στη Siem Reap. υπάρχουν πολλές επιλογές μεταφοράς με διαφορετικό κόστος.

Λεωφορείο απάτες στο Siem Reap

Η πλειοψηφία των απευθείας λεωφορείων και μικρών λεωφορείων που προσφέρονται στους backpackers από την οδό Khao San Road στο Siem Reap μαστίζονται από απάτες. Στην πραγματικότητα, η συνολική εμπειρία διέλευσης των συνόρων είναι μια πολύπλοκη, πολυεπίπεδη απάτη που αφορά τη μεταφορά, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και την βίζα της Καμπότζης.

Ορισμένα λεωφορεία είναι γνωστό ότι καταλήγουν να "σπάσουν" έτσι ώστε να αναγκαστείτε να περάσετε μια νύχτα σε έναν ακριβό ξενώνα έως ότου ξανανοίξουν τα σύνορα το πρωί. Οι επιλογές για προσφυγή είναι αρκετά λεπτή όταν βρίσκεστε στο πλάι ενός δρόμου της ζούγκλας.

Πολλές εταιρείες λεωφορείων σταματούν πριν από τα πραγματικά σύνορα σε ένα γραφείο ή εστιατόριο. Στη συνέχεια υποχρεώνουν τους ταξιδιώτες να πληρώσουν για μια αίτηση θεώρησης (δωρεάν στα πραγματικά σύνορα). Εάν βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση, δηλώστε σταθερά ότι θα περιμένετε μέχρι τα σύνορα για να κάνετε την αίτηση θεώρησης μόνοι σας.

Αμοιβές εισόδου Angkor Wat

Όντας μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO καθώς και μια ιδιωτική, κερδοσκοπική εταιρεία, προσθέτει σημαντικά στο κόστος εισόδου στο Angkor Wat. Δυστυχώς, πολλά από τα χρήματα δεν επιστρέφονται στην Καμπότζη . Η περισσότερη αποκατάσταση των ναών χρηματοδοτείται από διεθνείς οργανισμούς.

Με τόσους πολλούς απομακρυσμένους ναούς μακριά από τον κύριο τουριστικό χώρο και ερείπια για να δείτε, πιθανότατα θα θέλετε τουλάχιστον ένα τριήμερο πέρασμα για να εκτιμήσετε πλήρως το μνημείο χωρίς να σπεύδεις πολύ.

Τα εισιτήρια εισόδου για το Angkor Wat αυξήθηκαν δραματικά το 2017. Οι μετρητές έκδοσης εισιτηρίων δέχονται πλέον σημαντικές πιστωτικές κάρτες εκτός από την American Express.

Συμβουλή: Να αγοράζετε το εισιτήριό σας συντηρητικά. καλύψτε τους ώμους και τα γόνατα. Ό, τι κι αν κάνετε, μην χάσετε το πέρασμα! Οι κυρώσεις επειδή δεν μπορείτε να το δείξετε όταν ρωτήσετε είναι απότομες.

Μίσθωση οδηγού για το Angkor Wat

Όπως πάντα, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην εξερεύνηση του Angkor Wat με οδηγό ή σε περιοδεία. Παρόλο που πιθανότατα θα μάθετε περισσότερα σε μια οργανωμένη περιήγηση, η εύρεση της μαγείας του τόπου σε μια ομαδική ρύθμιση δεν είναι τόσο εύκολη. Μπορεί να θέλετε να παραμείνετε πιο μακριά σε κάποια μέρη.

Το ιδανικό σενάριο είναι να έχετε αρκετές ημέρες στο Angkor Wat που μπορείτε να νοικιάσετε έναν ανεξάρτητο οδηγό για μία ημέρα (τα έξοδα καθοδήγησης είναι σχετικά φθηνά) και στη συνέχεια να επιστρέψετε στα αγαπημένα σας σημεία για να τα απολαύσετε χωρίς κάποιον να σας βιάζει.

Από τεχνική άποψη, οι οδηγοί υποτίθεται ότι είναι επίσημα αδειοδοτημένοι, αλλά υπάρχουν αρκετοί οδηγοί απατεώνων που κρέμονται γύρω από την επιχείρηση. Για να είστε ασφαλείς, να προσλάβετε κάποιον που σας προτείνει η διαμονή σας ή μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Λήψη θεώρησης για την Καμπότζη

Οι επισκέπτες της Καμπότζης πρέπει να λάβουν ταξιδιωτική βίζα είτε πριν εισέλθουν (μια ηλεκτρονική βίζα διατίθεται στο διαδίκτυο) είτε κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Siem Reap. Αν ταξιδεύετε σε όλη τη χώρα, μπορείτε να πάρετε βίζα κατά την άφιξή σας καθώς διασχίζετε τα σύνορα.

Χρεώνεται τέλος ύψους US $ 30. οι τιμές είναι σε δολάρια ΗΠΑ. Η πληρωμή για την βίζα της Καμπότζης σε δολάρια ΗΠΑ λειτουργεί καλύτερα στην εύνοιά σας. Οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι θα ζητήσουν περισσότερα χρήματα μέσω των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αν προσπαθήσετε να πληρώσετε με ταϊλανδικό μπατ ή ευρώ. Προσπαθήστε να πληρώσετε ακριβείς. η αλλαγή θα παρέχεται και στις καμποτζιανές μαρίνες σε χαμηλό ποσοστό επιστροφής.

Συμβουλή: Τα αμερικανικά δολάρια ελέγχονται από αξιωματούχους μετανάστευσης. Μόνο τα τραγανά, νέα τραπεζογραμμάτια γίνονται αποδεκτά. Οποιοσδήποτε λογαριασμός με δάκρυα ή ελαττώματα μπορεί να απορριφθεί .

Θα χρειαστείτε μία ή δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου (τα διαφορετικά σημεία εισόδου έχουν διαφορετικές πολιτικές) για την αίτηση θεώρησης. Μια τουριστική βίζα είναι συνήθως καλή για 30 ημέρες και μπορεί να παραταθεί μία φορά.

Μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονική βίζα για την Καμπότζη ηλεκτρονικά πριν από την άφιξη, ωστόσο υπάρχει πρόσθετη χρέωση επεξεργασίας $ 6 και θα χρειαστείτε μια ψηφιακή φωτογραφία διαβατηρίου για την online εφαρμογή. Ο χρόνος επεξεργασίας είναι τρεις μέρες, κατόπιν αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η ηλεκτρονική βίζα σε ένα αρχείο PDF για εκτύπωση.

Αν νομίζατε ότι οι απάτες στην Ταϊλάνδη ήταν ενοχλητικές, περιμένετε μέχρι να πλησιάσετε στην Καμπότζη! Τα σημεία διέλευσης των συνόρων μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης είναι γεμάτα με μικρές απάτες που στοχεύουν νέες αφίξεις. Πολλές απάτες επικεντρώνονται γύρω από τη διαδικασία των θεωρήσεων και ποιο νόμισμα χρησιμοποιείτε για να πληρώσετε. Αλλά μην γκρινιάζετε: το ταξίδι στην Καμπότζη γίνεται πολύ πιο ευχάριστο μόλις απομακρυνθείτε από τα σύνορα!

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Angkor Wat

Ο καιρός στην Καμπότζη ακολουθεί αρκετά καλά το συνήθη κλίμα στη Νοτιοανατολική Ασία : ζεστό και ξηρό ή ζεστό και υγρό. Η υγρασία είναι συχνά παχύς - σχεδιάζεται να ιδρώνει και να ενυδατώνεται συχνά.

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Angkor Wat είναι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο . Μετά από αυτό, η θερμότητα και η υγρασία χτίζουν μέχρι να ξεκινήσει η περίοδος των βροχών κάποια στιγμή το Μάιο. Μπορείτε σίγουρα να επισκεφθείτε και να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων , μολονότι η χαλάρωση γύρω από τη βροχή για να δείτε υπαίθριους ναούς δεν είναι τόσο ευχάριστη.