Φόρος πωλήσεων της Νέας Υόρκης

Κανόνες, Εξαιρέσεις και Συμβουλές για τους αγοραστές

Οι αγοραστές στην πόλη της Νέας Υόρκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι περισσότερες τιμές δεν περιλαμβάνουν τον φόρο επί των πωλήσεων, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αγορές που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη υπόκεινται στον φόρο πωλήσεων τόσο στη Νέα Υόρκη (4,5%) όσο και στο κράτος της Νέας Υόρκης (4% καθώς και το επιτόκιο Μητροπολιτικού Εναέριου Μεταφορέα (0,375%). Συνδυασμένες, οι περισσότερες αγορές υπόκεινται σε φόρο πωλήσεων 8,875%.

Ένας άλλος λόγος για την μη καταχώριση αυτού του φόρου επί των πωλήσεων είναι ότι πολλά αντικείμενα στην πόλη της Νέας Υόρκης αποκλείονται από τον φόρο επί των πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ενδυμάτων και παπουτσιών κάτω των $ 110, των απροετοίματων τροφίμων, των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, των πάνες και ακόμη και ορισμένων ειδικών υπηρεσιών.

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι αγορών στη Νέα Υόρκη, θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας όταν προσπαθείτε να φέρετε τον προϋπολογισμό σας ακριβό - αν κατορθώσετε να αγοράσετε όλα τα ξεχωριστά είδη ένδυσης σε τιμές κάτω από το όριο, για παράδειγμα, μπορείτε να αποφύγετε την πληρωμή φόρο επί των πωλήσεων συνολικά σε μια ολοκαίνουργια ντουλάπα!

Στοιχεία που εξαιρούνται από τον φόρο επί των πωλήσεων στη Νέα Υόρκη

Ενώ υπάρχουν πολλά στοιχεία που συμπεριλαμβάνουν τον φόρο επί των πωλήσεων, που μπορούν να κάνουν το κόστος αγοράς σας σχεδόν 10% περισσότερο, υπάρχουν πολλά βασικά στοιχεία που οι αγοραστές δεν χρειάζεται να πληρώνουν φόρο επί των πωλήσεων.

Το μεγαλύτερο και καλύτερο πράγμα που αποκλείεται από αυτόν τον φόρο είναι είδη ρουχισμού ή υποδημάτων που δεν ξεπερνούν τα 110 δολάρια σε κόστος. Ωστόσο, εάν ένα μεμονωμένο στοιχείο που αγοράζετε κοστίζει $ 110 ή περισσότερο, θα φορολογηθεί για ολόκληρο το ποσό (όχι μόνο για ποσά που ξεπερνούν τα $ 110) ενώ άλλα στοιχεία στο καλάθι αγορών σας που δεν υπερβαίνουν αυτό το όριο δεν θα φορολογηθούν ξεχωριστά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ίδιας συναλλαγής.

Άλλα είδη μεγάλου εισιτηρίου που αποφεύγουν τον φόρο επί των πωλήσεων στη Νέα Υόρκη είναι είδη παντοπωλείου και τρόφιμα που δεν παρασκευάζονται καθώς και συνταγογραφούμενα φάρμακα, πάνες, προσθετικά βοηθήματα και συσκευές, βοηθήματα ακοής και γυαλιά. Ο αποκλεισμός για αυτά τα αντικείμενα προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την προοδευτική νομοθεσία στον φορολογικό κώδικα της Νέας Υόρκης που ήθελε να μειώσει το κόστος που συνδέεται με την αυτο-φροντίδα των κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής.

Επιπλέον, τα πλυντήρια, το στεγνό καθάρισμα και οι υπηρεσίες επισκευής υποδημάτων εξαιρούνται από την ανάγκη φόρου επί των πωλήσεων.

Συμβουλές για τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού σας με Φόρο Πωλήσεων στο μυαλό

Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα αντικείμενα που φοριούνται στο σώμα δεν θεωρούνται ρούχα σύμφωνα με τη νομοθεσία περί φόρου επί των πωλήσεων της NYC. Αυτά τα είδη μη ειδών ένδυσης περιλαμβάνουν αθλητικά είδη όπως παγοπέδιλα, παπούτσια για αποκριές ή θέατρο, εργαλεία ασφαλείας όπως γυαλιά ή σακάκια ιππασίας, κοσμήματα και ρολόγια και γυαλιά μόδας, τα οποία υπόκεινται σε φόρο επί των πωλήσεων ανεξαρτήτως τιμής.

Εάν είστε στη μέση ενός ταξιδιού για ψώνια και απλά δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το φόρεμα ή το ζευγάρι των τακουνιών της τάξης των 120 €, πιθανότατα δεν θα έχετε το χρόνο να σταματήσετε και να σκεφτείτε τι θα κοστίσει ο πρόσθετος φόρος πωλήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να υποθέσουμε ότι ο φόρος επί των πωλήσεων είναι 10 τοις εκατό και να υπολογίσει το πρόσθετο κόστος γρήγορα διαιρώντας την τιμή κατά 10 και προσθέτοντας το αποτέλεσμα στο συνολικό κόστος. Όταν οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στην αναγραφόμενη τιμολόγηση, συνήθως θα δείτε ένα σημάδι που δείχνει ότι συμβαίνει αυτό.

Δεδομένου ότι τα γεύματα εστιατορίων φορολογούνται σε 8,875 τοις εκατό, ο συνολικός φόρος πωλήσεων για μια υπηρεσία τραπεζαρίας, μπορείτε να διπλασιάσετε το φόρο για την άκρη σας και θα έχετε κατάρρευση 17,75 τοις εκατό. Οτιδήποτε υπερβαίνει το 15 τοις εκατό του συνολικού λογαριασμού είναι μια μεγάλη συμβουλή για έναν σερβιτόρο ή σερβιτόρα που έκανε καλή δουλειά που εξυπηρετεί το τραπέζι σας, οπότε απλά διπλασιάζοντας το ποσό φόρου και στρογγυλοποιώντας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια ενώ παράλληλα πληρώνετε για ποιοτική εξυπηρέτηση δίκαια.