Τρόποι για να γιορτάσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι

Εσωτερικές και εξωτερικές επιλογές για ένα μοναδικά φινλανδικό νέο έτος

Εάν σκέφτεστε να περάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι της Φινλανδίας , να θυμάστε ότι το χειμώνα συχνά σημαίνει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και πολλές ώρες σκοταδιού, ώστε να συσσωρευτούν. Οι εορτασμοί των πυροτεχνημάτων του Ελσίνκι μεταδίδονται και μεταδίδονται ζωντανά από την εθνική φινλανδική τηλεοπτική εταιρεία Yle, οπότε αν είναι πολύ κρύο για εσάς, είναι απολύτως αποδεκτό να παραμείνετε και να φρυγανιάτε το νέο έτος με μια ζεστή φωτιά.

Πώς να ψήσετε το νέο έτος

Όταν το ρολόι χτυπά τα μεσάνυχτα, οι Φινλανδοί λένε, Hyvää uutta vuotta ! για το "Happy New Year" στα φινλανδικά (ή Gott nytt år! in Swedish, επίσης μία από τις επίσημες γλώσσες της Φινλανδίας). Όπως και στις ΗΠΑ, η φινλανδική παράδοση είναι να φρυγανιστούν ο ένας τον άλλον με σαμπάνια ή μπύρα, να τινάξουν τα χέρια, να αγκαλιάσουν, να φιλήσουν και να πουν ωραία πράγματα μεταξύ τους. Και, όπως και στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ξεκινήσουν το νέο έτος στο δεξί πόδι. Έτσι κάνουν επίσης ψηφίσματα.

Φαγητό και ποτό

Πριν να χτυπήσετε το ύπαιθρο, είναι πάντα καλή ιδέα να γεμίζετε τα τρόφιμα και τα ποτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να σας ζεστάνουν. Ελέγξτε τα μπαρ και τα εστιατόρια του Ελσίνκι πριν τα μεγάλα πυροτεχνήματα. Μερικά εστιατόρια με υψηλή βαθμολογία περιλαμβάνουν το Passio Kitchen and Bar, το Olo Ravintola, το Ragu, το Juuri και το Nokka. Το μπαρ Sandro και τα κολοκυθάκια εξυπηρετούν την πλούσια βλάστηση.

Εξωτερικές γιορτές

Συνδυάστε με τους Φινλανδούς και γιορτάστε σε φινλανδικό στιλ, ακούγοντας τη φόρτιση του νέου έτους στον καθεδρικό ναό του Ελσίνκι, όπου τα κουδούνια στρέφονται τα μεσάνυχτα.

Επισκεφθείτε την πλατεία Kansalaistori, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μουσικό Κέντρο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kiasma κατά μήκος του Mannerheimintie, όπου τα μεσάνυχτα φέρνουν μια εντυπωσιακή έκθεση πυροτεχνημάτων που προηγείται μουσικής ψυχαγωγίας, χορού και παραδοσιακών φινλανδικών ομιλιών. Αναμείνετε το πλήθος να είναι σε δεκάδες χιλιάδες.

Σκεφτείτε να επισκεφθείτε την Χριστουγεννιάτικη αγορά του Ελσίνκι στην πλατεία της Γερουσίας για έναν εορτασμό διακοπών για φαγητό, ποτά και ψυχαγωγία.

Ιδιωτικά Μέρη

Πολλά πάρτι της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι είναι ιδιωτικά πάρτι, οπότε αν γνωρίζετε τους τοπικούς Φινλανδούς και μπορείτε να παρευρεθείτε σε ένα ιδιωτικό πάρτι, μπορείτε να βρείτε μια αυθεντική φινλανδική καλή στιγμή. Σε ένα πάρτι της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι, οι επισκέπτες συνήθως επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα. Μετά από αυτό, για μια μοναδική φινλανδική παράδοση, θα λειώσατε κασσίτερο. Λιώνετε το κομμάτι του κασσίτερου σε ένα κουτάλι και στη συνέχεια αφήνετε γρήγορα τον υγρό κασσίτερο σε κρύο νερό, όπου σχηματίζεται σε ένα σχήμα που λέγεται ότι προδίδει το μέλλον σας.

Τα ιδιωτικά πάρτι του Ελσίνκι προσφέρουν συχνά γεύματα σε μπουφέ, καθώς και τοπικά δημοφιλή ποτά και αφρώδη κρασιά. Συνολικά, οι δρόμοι είναι αρκετά ήσυχοι σε σύγκριση με άλλες πόλεις στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Σκανδιναβία .

Ξενοδοχεία

Με μια μικρή χωρητικότητα, τα δωμάτια του ξενοδοχείου στο Helsinki γεμίζουν γρήγορα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κάντε κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Το Radisson Blu Plaza Hotel προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο μετρό για να φτάσετε γρήγορα σε κάθε γιορτή Πρωτοχρονιάς, όπως και τα Holiday Inn Helsinki City Center, το Hotel Finn, το Hotel Seurahoune Helsinki και το Cumulus City Kaisaniemi στο Ελσίνκι.