Τα 7 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια στο Παρίσι

Μέχρι πρόσφατα, η ιταλική κουζίνα στο Παρίσι δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο για να γράψει το σπίτι. Υπήρχε μια χούφτα πολύ αξιοπρεπών, οικογενειακών ζυμαρικών και χώρων πίτσας που μερικές φορές θα εξυπηρετούσαν μερικά θαυμάσια τοπικά πιάτα, ένα καταρράκτη εστιατορίων με αναφορές στους οδηγούς Michelin και ένα πολύ μεγαλύτερο πλήθος μεσαίων αλυσίδων που δεν έκαναν ιταλική γαστρονομία κάθε πραγματική δικαιοσύνη.

Αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισε να αλλάζει ριζικά: μια νέα γενιά νέων Ιταλών σεφ και σομελιέων, αναζητώντας ευκαιρίες ξεριζωμένες στο Παρίσι, ανοίγοντας κυρίως μικρά ρούχα που επικεντρώνονταν σε νωπά συστατικά που εισάγονται από συγκεκριμένες ιταλικές περιοχές. Προσφέρουν επίσης νέες ανατροπές σε παλιές οικογενειακές συνταγές και τοπικές σπεσιαλιτέ, από πίτσες Napolitano σε παραδοσιακά πιάτα της Σαρδηνίας που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν ακούσει ποτέ.

Παραδόξως, ένας σημαντικός αριθμός από τις επιλογές που ακολουθούν συγκεντρώνονται στην ίδια περιοχή του κεντρικού ανατολικού Παρισιού, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια γνήσια γαστρονομική και πολιτιστική κοινότητα που σήμερα ευδοκιμεί στο 11ο και 12ο διαμέρισμα . Φέρνοντας μια αίσθηση οικογενειακής ζεστασιάς σε συνδυασμό με κομψές και ελκυστικές παρουσιάσεις, αυτά τα εστιατόρια και τα "bottegas" ανακατεύουν την παριζιάνικη κουζίνα - προς το καλύτερο. Τείνουν επίσης να είναι πολύ φιλικοί προς τους χορτοφάγους, προσθέτοντας περισσότερες επιλογές για μη σαρκοφάγα στη γαλλική πρωτεύουσα. Παρακάτω είναι οι επιλογές μας για τα καλύτερα μέρη για να σκοράρουν νόστιμα ιταλικά πιάτα στην πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή - τα περισσότερα νέα μέρη, με μερικές καλά εδραιωμένες διευθύνσεις μεταξύ τους.