Πώς να ταξιδέψετε γύρω από το Παρίσι σαν τοπικό

Υπάρχουν δύο τύποι σιδηροδρομικών διαδρομών που οι επισκέπτες του Παρισιού μπορεί να ενδιαφέρονται. Μάθετε περισσότερα για τις λεπτομέρειες αυτών των περασμάτων και επιλέξτε ποιο είναι το σωστό για εσάς.

Η διαφορά μεταξύ του Navigo Découverte και του Passite Pass του Παρισιού

Αν θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία και να αγοράσετε μια μεταφορά από το Παρίσι από τις ΗΠΑ, μπορείτε να πάρετε το Παρίσι Visite Pass, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους τουρίστες και προσφέρει εκπτώσεις σε μουσεία και περιηγήσεις .

Το Παρίσι Visite Pass είναι διαθέσιμο online.

Παρόλο που το Passite Passite του Παρισιού δεν είναι τόσο καλή όσο το Navigo Découverte, έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

Το Paris Visite διατίθεται σε εκδόσεις 1-, 2-, 3- και 5 ημερών για τις ζώνες 1 έως 6.

Σχετικά με το Passe Navigo Découverte

Το Navigo είναι το όνομα του αντικαταστάτη για το δελτίο Carte Orange. Καλύπτει τη μεταφορά σε τρένα, τον RER και το μετρό στην περιοχή του Παρισιού που επέλεξε ο παραλήπτης. Το σημερινό πέρασμα περιλαμβάνει τη μεταφορά στο Παρίσι και τα προάστια, τα αεροδρόμια Charles de Gaulle (CDG) και Orly (ORY), Chateau Versailles , Fontainebleau, Parc Disney.

Οι τουρίστες μπορούν να αγοράσουν ένα δελτίο Navigo Découverte σε σχεδόν οποιοδήποτε παράθυρο εισιτηρίων τρένου Metro, RER ή Transilien που κανονικά πωλεί εισιτήρια και περάσματα στο Παρίσι.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Navigo, του κανονικού Navigo και του Navigo Découverte. Το Pass Navigo είναι αποκλειστικά για τους ντόπιους, αλλά όλοι μπορούν να αγοράσουν το Navigo Découverte - παρόλο που, όπως και με το Carte Orange, οι πωλητές του δημοφιλούς δελτίου μεταφοράς μπορούν να αποθαρρύνουν τους ξένους τουρίστες να αγοράσουν ένα Navigo Découverte, πιο ευέλικτο Παρίσι.

Τιμή ενός Passe Navigo Découverte

Για ένα πέρασμα Navigo μία εβδομάδα θα πληρώσετε € 5 για την ίδια την κάρτα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσθέσετε το κόστος της κάλυψης μεταφοράς που χρειάζεστε. Επί του παρόντος οι τιμές είναι:

Θα χρειαστείτε μια εικόνα του εαυτού σας για το πέρασμα, 3 εκατοστά ύψος πλάτους 2,5 εκατοστών, το οποίο είναι μικρότερο από το μέγεθος διαβατηρίου. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε φωτογραφικά περίπτερα κοντά στα παράθυρα εισιτηρίων που πωλούν περάσματα στα τρένα Metro, RER και Ile-de-France.

Διάρκεια της Passe Navigo Découverte

Το ταξίδι ξεκινά τη Δευτέρα το πρωί με τα πρώτα αυτοκίνητα και τελειώνει την Κυριακή. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τους τουρίστες που δεν φτάνουν στο Παρίσι τη Δευτέρα.

Πώς να αγοράσετε ένα Navigo Découverte

Μπορείτε να αγοράσετε ένα παράθυρο Navigo από παράθυρα εισιτηρίων από σταθμό μετρό ή RER ή εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές (όπως μερικά τοπικά tabacs). Υπάρχουν μηχανές και σε σταθμούς, αλλά δεν θα δέχονται πιστωτικές κάρτες σε ονομαστικές τιμές εκτός Ευρώπης, μερικοί ταξιδιώτες παραπονούνται.

Υπάρχει μια εξαιρετική σελίδα που εξηγεί πώς ένας αλλοδαπός αγόρασε ένα πακέτο Navigo εδώ.

Ανατρέπονται κατά την αγορά ενός περάσματος;

Παρά το τι μπορεί να σας πει ένας πωλητής εισιτηρίων, έχετε το δικαίωμα να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα Passe Navigo Découverte.

"Elle est ouverte à tous (Franciliens et non Franciliens)" αναφέρει το έγγραφο, το δελτίο είναι ανοιχτό σε όλους.