Ασφάλεια για τουρίστες που επισκέπτονται τη Δανία

Αυτή η σκανδιναβική χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας

Στατιστικά, η Δανία είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν έχουν να ανησυχούν για το έγκλημα και οι γυναίκες δεν χρειάζεται να φοβούνται τη δημόσια παρενόχληση σχεδόν όπως κάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμα, αν επισκεφθείτε αυτήν τη Σκανδιναβική χώρα, ακολουθήστε μερικές βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, ώστε να μην δώσετε στους μικρούς κλέφτες έναν εύκολο στόχο.

Το Gov.UK σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια, οι πορτοφολάδες και οι πολεμιστές άρχισαν να λειτουργούν σε πολυσύχναστες περιοχές της Δανίας, όπως οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα εμπορικά κέντρα. Υπήρξαν επίσης ορισμένες πρόσφατες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών ποδηλάτων και τοπικών ομάδων, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, στην Κοπεγχάγη.

Αν και αυτές είναι γενικά τοπικές συγκρούσεις που είναι απίθανο να επηρεάσουν τους τουρίστες, είναι καλό να γνωρίζετε ποιες περιοχές ίσως θέλετε να αποφύγετε. Αν βρεθείτε να χρειάζεστε βοήθεια, καλέστε το 112, τον δωρεάν αριθμό έκτακτης ανάγκης της χώρας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλέσετε βοήθεια.