Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, Μοντάνα

Αν θέλετε μια πραγματικά εκπληκτική υπαίθρια απόδραση, επισκεφθείτε το Glacier National Park. Με αλπικά λιβάδια, παρθένες λίμνες και τραχιά βουνά, το πάρκο είναι ο παράδεισος ενός πεζοπόρου. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ιστορία για να εξερευνήσετε, από ιστορικά καταλύματα και μεταφορές μέχρι ιστορίες Αμερικανών. Σχεδιάστε μια επίσκεψη στο Glacier για μια όμορφη απόδραση που δεν θα ξεχάσετε.

Ιστορία

Η περιοχή που έγινε Εθνικό Πάρκο Glacier κατοικήθηκε για πρώτη φορά από Native Americans αλλά ιδρύθηκε ως πάρκο στις 11 Μαΐου 1910.

Πολλά ιστορικά ξενοδοχεία και καταλύματα χτίστηκαν, πολλά από τα οποία αναφέρονται ως εθνικά ιστορικά αξιοθέατα. Μέχρι το 1932, ολοκληρώθηκε η εργασία στην οδό Going-to-the-Sun, η οποία χαρακτηρίστηκε Εθνικό Ιστορικό Πολιτιστικό Έργο.

Το Εθνικό Πάρκο Glacier συνορεύει με το Εθνικό Πάρκο Waterton Lakes στον Καναδά, και τα δύο πάρκα είναι γνωστά ως Διεθνές Ειρηνικό Πάρκο Waterton-Glacier. Το 1932 ορίστηκε ως το πρώτο διεθνές ειρηνικό πάρκο στον κόσμο το 1932. Και τα δύο πάρκα χαρακτηρίστηκαν ως αποθέματα βιόσφαιρας από τα Ηνωμένα Έθνη το 1976 και το 1995 ως περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς .

Πότε θα Επισκεφθείτε

Η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Glacier είναι το καλοκαίρι. Με πολλές υπαίθριες δραστηριότητες για να διαλέξετε, Ιούλιος και Αύγουστος είναι εξαιρετικές στιγμές για να επισκεφθείτε. Προτείνω να ελέγξετε το πάρκο το φθινόπωρο , ιδιαίτερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Το φύλλωμα είναι εντυπωσιακό με κόκκινα, πορτοκαλιά και κίτρινα φυτά που εκτοξεύουν το τοπίο.

Ο χειμώνας είναι επίσης ένας πολύ καλός χρόνος για να επισκεφθείτε, προσφέροντας ευκαιρίες για σκι και δείχνοντας παπούτσια.

Τα κέντρα επισκεπτών ανοίγουν και κλείνουν σε διάφορες χρονικές στιγμές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Ελέγξτε την τοποθεσία NPS για να βεβαιωθείτε ότι τα κτίρια που θέλετε να επισκεφθείτε είναι ανοιχτά πριν ταξιδέψετε:

Να πάρει εκεί

Το Glacier National Park βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της Μοντάνα κατά μήκος των Βραχώδη Όρη .

Παρακάτω είναι η κατεύθυνση με το αυτοκίνητο, τον αέρα και το τρένο:

Με το αυτοκίνητο
Δυτική Είσοδος - Από το Kalispell, πάρτε τον αυτοκινητόδρομο 2 βόρεια σε δυτικό παγετώνα (περίπου 33 μίλια).

Αγία Μαρία, δύο φάρμακα και πολλές εισόδους παγετώνων - Και οι τρεις εισόδους μπορούν να φτάσουν με το Highway 89 βόρεια από το Great Falls στην πόλη Browning. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις πινακίδες στην αντίστοιχη είσοδο.

Από τον αέρα
Αρκετά αεροδρόμια βρίσκονται σε απόσταση οδήγησης από το Εθνικό Πάρκο Glacier. Το διεθνές αεροδρόμιο Glacier Park, το διεθνές αεροδρόμιο της Missoula και το διεθνές αεροδρόμιο Great Falls προσφέρουν όλες τις βολικές πτήσεις.

Με το τρένο

Η Amtrak ταξιδεύει στο East Glacier και στο West Glacier. Το Glacier Park Inc., παρέχει επίσης υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο σε αυτές τις περιοχές. Καλέστε το 406-892-2525 για περισσότερες πληροφορίες.

Τέλη / Άδειες

Οι επισκέπτες που εισέρχονται στο πάρκο μέσω αυτοκινήτου θα χρεώνονται εισιτήρια εισόδου $ 25 το καλοκαίρι (1 Μαΐου - 30 Νοεμβρίου) ή ένα εισόδημα εισόδου $ 14 το χειμώνα (1 Δεκεμβρίου - 30 Απριλίου). Αυτό το τέλος επιτρέπει την είσοδο στο πάρκο για 7 ημέρες, και περιλαμβάνει όλους τους επιβάτες.

Οι επισκέπτες που εισέρχονται στο πάρκο με τα πόδια, ποδήλατο ή μοτοσικλέτα θα χρεωθούν με εισιτήριο $ 12 το καλοκαίρι ή εισιτήριο εισόδου $ 10 το χειμώνα.

Για όσους επισκέπτες αναμένουν ότι επισκέπτονται το πάρκο πολλές φορές μέσα σε ένα χρόνο θα πρέπει να εξετάσουν την αγορά του ετήσιου δελτίου παγετώνων για $ 35.

Ισχύει για ένα έτος, το δελτίο παραδέχεται εσάς και την άμεση οικογένειά σας στο πάρκο δωρεάν. Τα ετήσια δελτία είναι μη μεταβιβάσιμα, δεν επιστρέφονται και δεν καλύπτουν τα έξοδα κατασκήνωσης.

Πραγματα να κανεις

Δεν υπάρχει έλλειψη υπαίθριων δραστηριοτήτων στο πάρκο. Ορισμένα περιλαμβάνουν κατασκήνωση στην εξοχή, ποδηλασία, πεζοπορία, βαρκάδα, κατασκήνωση, ψάρεμα και δραστηριότητες που διοικούνται από δασοφύλακες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει εγκαίρως για μια γραφική κίνηση. Ένα από τα καλύτερα σημεία του πάρκου είναι η διαδρομή στο δρόμο Going-to-the-Sun. Ταξιδέψτε μέσα σε 50 μίλια από το πάρκο, γύρω από τα βουνά και μέσα από άγρια ​​τοπία.

Σημαντικά αξιοθέατα

North Fork: Αυτό είναι ένα από τα πιο uncrowded τμήματα του πάρκου. Υπάρχουν πολλά να δείτε, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατα καμένων περιοχών, τις απόψεις για τις λίμνες Bowman και Kintla, μια εξοχική κατοικία και ευκαιρίες για να δείτε και σπάνια άγρια ​​ζώα.

Goat Haunt: Απομακρυσμένο και ειρηνικό, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεφύγουμε από τα πλήθη.

Λίμνη McDonald Valley: Μόλις καταληφθεί από μαζικούς παγετώνες, αυτή η κοιλάδα γεμίζει τώρα με όμορφα αξιοθέατα, μονοπάτια πεζοπορίας, διάφορα φυτά και ζώα, ιστορικά σαλέ και τη μεγάλη λίμνη McDonald Lodge.

Πολλοί παγετώνες : Τα ογκώδη βουνά, οι δραστήριοι παγετώνες, οι λίμνες, τα μονοπάτια πεζοπορίας και η άφθονη άγρια ​​φύση κάνουν αυτό το αγαπημένο.

Δύο Ιατρεία: Οι Backpackers και οι ημερήσιοι ταξιδιώτες βρίσκουν την περιοχή αυτή πλούσια σε σκηνικά, προσφέροντας στους ανθρώπους που επιθυμούν να περάσουν με τα πόδια στα βουνά με μια πραγματική εμπειρία ερημιάς. Το Tenderfeet μπορεί επίσης να αποδράσει από τους δρόμους και να βρεθεί σε άγρια ​​φύση με μια περιστασιακή περιήγηση με σκάφος στη λίμνη Two Medicine.

Logan Pass: Τα κατσίκια βουνών, τα πρόβατα bighorn και η περιστασιακή αρκούδα grizzly μπορούν να δουν σε αυτά τα όμορφα λιβάδια. Αυτή είναι και η υψηλότερη ανύψωση με αυτοκίνητο στο πάρκο.

Η Αγία Μαρία: Τα λιβάδια, τα βουνά και τα δάση συναντώνται εδώ για να δημιουργήσουν ένα ποικίλο και πλούσιο βιότοπο για τα φυτά και τα ζώα.

Διαμονή

Το κάμπινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε το όμορφο περιβάλλον του Glacier. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 13 κάμπινγκ: Apgar, Avalanche, Λίμνη Bowman , Cut Bank, Fish Creek, λίμνη Kintla, κολπίσκο Creek, πολλά Glacier, Quartz Creek, Rising Sun, Sprague Creek, St. Mary και Two Medicine. Οι περισσότεροι ιστότοποι είναι κατ 'οίκον προτεραιότητας και απαιτούν ένα τέλος ανά διανυκτέρευση. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ $ 10 και $ 25. Κατά την άφιξη, οι επισκέπτες θα πρέπει να επιλέξουν έναν κενό ιστότοπο και να πληρώσουν σε μια περιοχή εγγραφής - να συμπληρώσουν ένα φάκελο με τα τέλη και να το καταθέσουν στο καλώδιο αμοιβής εντός 30 λεπτών από την άφιξη. Να είστε βέβαιος να πληρώνετε μόνο για τις νύχτες που σκοπεύετε να κατασκηνώσετε - οι επιστροφές δεν είναι διαθέσιμες.

Υπάρχουν επίσης πολλά καταλύματα που προσφέρουν μια όμορφη νυχτερινή διαμονή. Ελέγξτε τη λίμνη McDonald Lodge, Cabins, Inn και το Village Inn στο Apgar. Αυτές είναι μεγάλες επιλογές για όσους ταξιδεύουν με παιδιά ή άτομα που αναζητούν μια ρομαντική απόδραση.

Τα κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται σε κανένα πάρκο. Ωστόσο, επιτρέπονται μόνο σε αυτοκινητοδρόμους, κατά μήκος δρόμων στάθμευσης που είναι ανοιχτοί σε μηχανοκίνητα οχήματα και σε χώρους πικ-νικ. Πρέπει να κρατάτε το κατοικίδιο ζώο σας σε ένα λουρί όχι περισσότερο από 6 πόδια ή σε κλουβί. Μπορεί να μην παραμείνουν χωρίς επιτήρηση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Αν σκοπεύετε να κάνετε μεγάλες πεζοπορίες, εξετάστε τα ρείθρα που βρίσκονται σε πολλές κοντινές πόλεις) για να φροντίσετε το κατοικίδιο ζώο σας ενώ βρίσκεστε μακριά.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Εθνικό Πάρκο Waterton Lakes: Κάποιος πρέπει να δει είναι το αδελφές πάρκο πέρα ​​από τα διεθνή σύνορα. Το άλλο μισό του Waterton-Glacier International Peace Park, Waterton Lakes, προσφέρει εξαιρετική πεζοπορία, γραφικές κρουαζιέρες με βάρκα και πολλές γραφικές κινήσεις.

Άλλα κοντινά πάρκα περιλαμβάνουν την Εθνική Περιοχή Αναψυχής Canyon Bighorn, το Εθνικό Μνημείο Μικρού Bighorn Battlefield, το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Nez Perce και το Εθνικό Πάρκο Yellowstone .

Πληροφορίες επαφής

Εθνικό Πάρκο Παγετώνων
PO Box 128
Δυτικός Παγετώνας, Μοντάνα 59936
406-888-7800