Πώς να πάρει γύρω από Blocked Sites στη Νοτιοανατολική Ασία

Η πρόσβαση στο Reddit και στο Youtube μπορεί να είναι Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο

Οι κυβερνήσεις της Νοτιοανατολικής Ασίας εργάζονται με μυστηριώδη τρόπο - εξετάστε τις διαλείπουσες προσπάθειές τους να απαγορεύσουν δημοφιλείς τοποθεσίες όπως το Facebook, το Youtube και το Reddit.

Η ανεπίσημη απαγόρευση του Facebook στο Facebook είναι μερικές φορές, μερικές φορές μακριά. πρόσφατα ο Πρόεδρός της παραδέχθηκε ότι η αποκοπή του Βιετνάμ από το Facebook ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. "Δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε", παραδέχτηκε.

Ορισμένες τοποθεσίες απαγορεύονται οριστικά σε ορισμένες χώρες. για παράδειγμα, αυτός ο συγγραφέας ήταν απασχολημένος να βρει την κανονική του συνήθεια Reddit διακοπτόμενη ενώ ταξιδεύει μέσω της Ινδονησίας.

Το σκεπτικό - που εμποδίζει την εξάπλωση της πορνογραφίας και των διαβρωτικών ιδεών - φαίνεται κολακευτικό, δεδομένου ότι ο διαβόητος χώρος 4chan παραμένει αδιευκρίνιστος.

Το Βιετνάμ και η Ινδονησία δεν είναι οι μοναδικές χώρες στην περιοχή με ένα αδέξια μπαστούνι. Κατά γενικό κανόνα, οι ελευθερίες του Διαδικτύου στη Νοτιοανατολική Ασία είναι πιο περιορισμένες από ό, τι στη Δύση .

Η Freedom House, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε την εφημερίδα Freedom on the Net του 2015 και διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής επιθυμεί: μόνο οι τιμές των Φιλιππίνων είναι "εντελώς δωρεάν" στην περιοχή. Μυανμάρ, Καμπότζη και Βιετνάμ κατατάσσονται ως "όχι ελεύθερα", ενώ όλες οι άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας κατατάσσονται ως "εν μέρει δωρεάν".

Περιορισμοί από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας

Οι περιορισμοί του Διαδικτύου στο Βιετνάμ "στοχεύουν κυρίως σε θέματα που μπορούν να απειλήσουν την πολιτική δύναμη του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ (VCP), συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής διαφωνίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας", αναφέρει η έκθεση.

Η Μιανμάρ και η Καμπότζη περιορίζουν το περιεχόμενο του Διαδικτύου κατά τον ίδιο τρόπο, εκφοβίζοντας τους χρήστες του Διαδικτύου από το να μοιράζονται οτιδήποτε άλλο εκτός από τη γραμμή του κόμματος για θρησκευτικά, πολιτιστικά και πολιτικά ζητήματα.

Η Ινδονησία , η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη περιορίζουν το περιεχόμενο του διαδικτύου εφαρμόζοντας φίλτρα που απαγορεύουν πορνογραφικές τοποθεσίες και σελίδες που συζητούν ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα

Η Ταϊλάνδη έχει απαγορεύσει περιστασιακά το Youtube λόγω περιεχομένου που θεωρείται προσβλητικό για τον Βασιλιά της Ταϊλάνδης. (Διαβάστε για το lese majeste στην Ταϊλάνδη .)

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι στη Νοτιοανατολική Ασία είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. οι Βιρμανικοί, για παράδειγμα, είναι άπληστοι χρήστες του Facebook. (Ένας ορνιθώνιος φωλιάς θυμωμένων Βιρμανών χρηστών του Facebook πήρε έναν καναδικό ταξιδιώτη σε νομική δυσκολία για το τατουάζ του ποδιού του Βούδα.)

Πώς να πάρει γύρω λογοκρισία στο Internet στη Νοτιοανατολική Ασία

Ευτυχώς, μπορείτε να πάρετε γύρω από τέτοια οδοφράγματα αρκετά εύκολα. Πριν επισκεφθείτε τον προορισμό σας στη Νοτιοανατολική Ασία, κατεβάστε και εγκαταστήστε έναν από αυτούς τους εναλλακτικούς τρόπους στον υπολογιστή ή το smartphone σας. Κάντε το πριν φύγετε. ορισμένες χώρες μπλοκάρουν και απαγορεύουν τους ιστότοπους που προσφέρουν αυτούς τους τρόπους αντιμετώπισης!

VPN. Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο ή ένα VPN συνδέεται σε ένα κεντρικό διακομιστή χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένη "σήραγγα" - αντί για παρακολούθηση (και αποκλεισμό) της κίνησης από κατεστραμμένους διακομιστές χώρας, μπορείτε να πλοηγηθείτε ανεμπόδιστα μέσω της σήραγγας που δημιουργήθηκε από το VPN, στρώμα 128-bit κρυπτογράφησης!

"Ένα VPN περικλείει και κρυπτογραφεί το σήμα σας, καθιστώντας την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα εντελώς δυσανάγνωστη σε οποιουσδήποτε κρυπτογράφους", εξηγεί ο Paul Gil. "[Αυτό] χειρίζεται τη διεύθυνση IP σας, που σας φαίνεται να προέρχεται από διαφορετικό μηχάνημα / τοποθεσία / χώρα." Υπάρχει ένα σαφές μειονέκτημα στη χρήση ενός VPN: "Το VPN θα επιβραδύνει την ταχύτητα σύνδεσης σας κατά 25% - 50%", λέει ο Paul.

Ενώ ταξιδεύει στην Ινδονησία, αυτός ο συγγραφέας χρησιμοποίησε ένα VPN που ονομάζεται Betternet για το κινητό τους Android. Ήμουν σε θέση να δω Reddit σαν να δεν είχα αφήσει ποτέ σπίτι.

Ανώνυμοι διακομιστές μεσολάβησης. Ο ανώνυμος διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να αποκρύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον υπολογιστή ή το smartphone σας, επιτρέποντας την πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι διακομιστές μεσολάβησης τείνουν να είναι ταχύτεροι από τα δίκτυα VPN, αν και ενδέχεται να μην επιτρέπουν τη χρήση του Διαδικτύου πέραν της περιήγησης ιστού.

PirateBrowser. Το Pirate Bay κυκλοφόρησε το PirateBrowser ως πακέτο που περιλαμβάνει τον Firefox με πρόσθετο FoxyProxy και τον πελάτη Vidalia Tor. Αφού εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, μπορείτε να περιηγηθείτε σε ορισμένους απαγορευμένους ιστότοπους στο PirateBrowser χωρίς φόβο.