Πού μπορείτε να βρείτε ταυρομαχίες κοντά στη Βαρκελώνη

Οι ταυρομαχίες δεν υπάρχουν στη Βαρκελώνη

Για την απόλαυση τόσο των ακτιβιστών των δικαιωμάτων των ζώων όσο και των βοοειδών σε όλο τον κόσμο, η καταλανική κυβέρνηση απαγόρευσε τον ταυρομαχίες στη Βαρκελώνη και στην περιοχή της Καταλονίας τον Ιούλιο του 2010, με την απόφαση να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2012. Στη συνέχεια, τέσσερα χρόνια αργότερα, ψήφισαν να ανατρέψουν την απαγόρευση των ταυρομαχιών της Καταλονίας.

Από τις τρεις αρένες ταυρομαχιών στη Βαρκελώνη, μια από τις τελευταίες αρένες που εξακολουθούν να υπάρχουν, η La Monumental, φιλοξενεί τώρα ένα μουσείο για ταυρομαχίες, το Museu Taurí.

Παρά την άρση της απαγόρευσης, οι ταυρομαχίες δεν επέστρεψαν.

Εάν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στη Βαρκελώνη και πραγματικά θέλετε να δείτε ένα ταυρομαχίες, τότε η πλησιέστερη ταυρομαχία είναι περίπου 200 μίλια μακριά στη Σαραγόσα.

Ο απαγόρευση και η ανατροπή

Η ταυρομαχία είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα για την περιοχή. Το άθλημα μειώνεται σε δημοτικότητα, κυρίως στην καταλανική περιοχή, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει τη δική της ταυτότητα εκτός από την "ισπανική" κουλτούρα.

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας προέβη σε ψηφοφορία μετά από μια αναφορά που είχε περισσότερες από 180.000 υπογραφές που ζητούσαν την απαγόρευση των ταυρομαχιών. Η ψηφοφορία πέρασε. Η τελευταία ταυρομαχία στην Καταλονία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 στο La Monumental της Βαρκελώνης. Στη συνέχεια, το 2016, το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο ανέτρεψε την απαγόρευση και αποφάσισε ότι, αν και μια αυτόνομη περιοχή επιτρέπεται να ρυθμίζει ταυρομαχίες, μια αυτόνομη περιοχή δεν είναι σε νομική θέση να απαγορεύσει πλήρως τέτοιες μάχες. Το δικαστήριο ανέφερε τη μακρά και ιστορική πολιτισμική σημασία των ταυρομαχιών στην Ισπανία.

Από την άρση της απαγόρευσης, το La Monumental στη Βαρκελώνη παρέμεινε ένα μουσείο που μιλούσε για την ιστορία των ταυρομαχιών. Το 2017 φιλοξένησε το Μεσαιωνικό Τουρνουά της Μάχης των Εθνών, αντλώντας ομάδες από 25 χώρες που ανταγωνίζονται με μεταλλικά όπλα και έναν τυποποιημένο κατάλογο κανόνων. Αλλά, οι ταυρομαχίες δεν επέστρεψαν.

Ιστορία των ταυρομαχιών στη Βαρκελώνη

Ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας στην Καταλονία πραγματοποιήθηκε το 1387. Το άθλημα ήταν δημοφιλές στη Μεσαιωνική Ισπανία για τους ευγενείς. Μόνο στις αρχές του 19ου αιώνα οι ταυρομαχίες στην περιοχή πήραν τη μορφή τους ως σύγχρονο άθλημα θεατών για τις μάζες.

Ιστορικά, στην Βαρκελώνη υπήρχαν τρία ατραπούλια αφιερωμένα στην ταυρομαχία. Υπήρξε η Plaza de el Torin, η οποία χτίστηκε το 1834, αλλά δεν υπάρχει πλέον. Plaza de las Arenas, η οποία χτίστηκε το 1900, η ​​οποία μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο. και την πιο πρόσφατη αρένα ταυρομαχιών, το Plaza de Toros Monumental, ή απλά το La Monumental, που χτίστηκε το 1914.

Ταυρομαχίες Αλλού

Μπορεί να μην μπορείτε να δείτε μια ταυρομαχία στη Βαρκελώνη. Ωστόσο, αν πραγματικά πρέπει να δείτε μια στιγμή στην Ισπανία ή την περιοχή, υπάρχουν αρκετές πόλεις κοντά, όπου μπορείτε να δείτε ταυρομαχίες. Το καλύτερο μέρος για να δείτε ένα ταυρομαχίες σήμερα είναι στη Μαδρίτη ή τη Σεβίλλη (αν και ασκείται επίσης περισσότερο ή λιγότερο σε όλη τη χώρα ).

Εναλλακτική λύση ταυρομαχίας

Υπάρχουν πολλές μη βίαιες εναλλακτικές λύσεις για ταυρομαχίες στην περιοχή, αν θέλετε να απολαύσετε ακόμα κάποιο ισπανικό πολιτισμό. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για μια ξενάγηση στο Museu Taurí αν θέλετε να δείξετε την εκτίμησή σας για ταυρομαχίες με έναν λιγότερο βίαιο τρόπο.

Το La Monumental απέχει περίπου 10 λεπτά από την La Sagrada Familia, έναν άλλο δημοφιλή προορισμό για αξιοθέατα της Βαρκελώνης.