Πώς να φτάσετε από τη Βαρκελώνη προς τη Χιρόνα

Είτε με το τρένο, το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο, εξερευνήστε την Καταλονία με το δικό σας χρόνο

Η Χιρόνα είναι μια δημοφιλής πόλη στην Καταλονία, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που αναζητούν ένα πιο ήσυχο μέρος από τη Βαρκελώνη για να στηρίξουν τις διακοπές τους στην Καταλονία. Είναι τόσο εύκολο να εξερευνήσετε το βόρειο τμήμα της περιοχής από τη Χιρόνα, όπως και από τη Βαρκελώνη, και οι δύο πόλεις έχουν περισσότερο από το δίκαιο μερίδιο των ενδιαφερόντων ορόσημων τους (για παράδειγμα, τα περίφημα εβραϊκά συνοικία τους ).

Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι από τη Βαρκελώνη προς τη Χιρόνα και πίσω με ευκολία.

Θα σας δώσουμε συστάσεις σχετικά με το πού θα μείνετε, τις δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν και ποια ορόσημα θα πρέπει να παρακολουθήσετε, ειδικά εάν είναι η πρώτη σας φορά στην περιοχή. Αν ταξιδεύετε από το αεροδρόμιο της Χιρόνα, θα πρέπει επίσης να διαβάσετε τη σελίδα μας σχετικά με τα αεροδρόμια στην περιοχή και γύρω από τη Βαρκελώνη για ταξιδιωτικές συμβουλές.

Μπορεί επίσης να βρείτε αυτές τις σελίδες χρήσιμες:

Τώρα που όλοι διαβάσατε, ας αρχίσουμε με το πώς θέλετε να φτάσετε στη Χιρόνα.

Πώς να φτάσετε από τη Βαρκελώνη προς τη Χιρόνα με τρένο

Το νέο τρένο υψηλής ταχύτητας AVE από τη Βαρκελώνη προς τη Χιρόνα θα σας μεταφέρει από πόλη σε πόλη σε μόλις 37 λεπτά. Αυτό είναι πολύ πιο βολικό από το να πάρετε το λεωφορείο ή την οδήγηση, αλλά μπορείτε να θελήσετε να εξετάσετε μια ξενάγηση για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας βόρεια της Βαρκελώνης.

Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας εδώ . Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το ταξίδι προς και από τη Βαρκελώνη, συνιστούμε να διαβάσετε τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων της Βαρκελώνης .

Πώς να επισκεφθείτε τη Χερόνα με Guided Tour από τη Βαρκελώνη

Πολλές εταιρείες ξενάγησης κάνουν ξεναγήσεις στη Χιρόνα από τη Βαρκελώνη, συνδυάζοντας σχεδόν πάντα την επίσκεψη με άλλους προορισμούς. Αν είστε καλλιτέχνης τέχνης, προτείνουμε σίγουρα αυτή την περιοδεία που περιλαμβάνει είσοδο στο Μουσείο Νταλί . αν προτιμάτε μια μικρή ομάδα, αυτή η περιοδεία με λεωφορείο θα σας μεταφέρει στη Χιρόνα από τη γραφική διαδρομή . και αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για να περάσετε, αυτή η διήμερη ξενάγηση θα σας μεταφέρει από τους Figueres και Montserrat καθώς και τη Girona .

Πώς να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στη Χιρόνα με λεωφορείο

Το Sagalés είναι το όνομα της εταιρείας λεωφορείων που δρομολογεί τη διαδρομή από τη Βαρκελώνη προς τη Χιρόνα. Δεν υπάρχουν πολλά λεωφορεία την ημέρα, οπότε αν ψάχνετε για ταχύτητα και ευκολία, μπορείτε να πάρετε το τρένο. Αλλά αν τα λεωφορεία είναι το πράγμα σας, μπορείτε να βρείτε το χρονοδιάγραμμά τους εδώ . Όπως πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό μας για το λεωφορείο και το σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελώνης για να βοηθήσετε τον εαυτό σας στην περιοχή.

Πώς να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στη Χιρόνα με αυτοκίνητο

Μερικές φορές, όταν ταξιδεύετε σε μια ξένη χώρα, θέλετε να περπατήσετε (ή σε αυτή την περίπτωση, να οδηγείτε) στο ρυθμό του δικού σας τύμπανου. Αν αυτό είναι το προνόμιό σας, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε την ενοικίαση αυτοκινήτου. Σας προτείνουμε Priceline .

Μόλις έχετε το αυτοκίνητό σας, απλώς ακολουθήστε τον δρόμο AP-7 από τη Βαρκελώνη προς τη Χιρόνα (σημειώστε ότι οι δρόμοι AP είναι δρόμοι με διόδια). Έχουμε επίσης έναν εύχρηστο οδηγό για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία, εάν χρειάζεστε κάποια επιπλέον βοήθεια.