Οι πολλές διαδρομές του Camino de Santiago

Δεν χρειάζεται να κάνετε το κλασικό Camino Frances

Ένας κοινός μύθος για το Camino de Santiago είναι ότι υπάρχει μια «διαδρομή». Οι άνθρωποι ρωτούν εάν ξεκινήσατε από την αρχή ». Αλλά αυτοί οι άνθρωποι αναφέρονται στην Camino Frances, την κλασική και δημοφιλέστερη διαδρομή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η μόνη.

Αν θέλετε να είστε πραγματικά αυθεντικοί, θα πρέπει να ξεκινήσετε το camino σας από την πόρτα σας! Αυτό θα κάνουν οι αρχικοί προσκυνητές - δεν είχαν την πολυτέλεια των αεροπλάνων και των τρένων για να τα φτάσουν στην αποκαλούμενη αρχή.

Για το λόγο αυτό, υπάρχουν πολλές διαδρομές που ταιριάζουν στις διαφορετικές καταβολές των προσκυνητών. Δεν χρειάζεται καν να ξεκινήσετε πουθενά κοντά στην Ισπανία! Υπάρχουν διαδρομές τόσο μακριά από την Πολωνία, που διέρχονται από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία και στη συνέχεια στην Ισπανία. Μπορείτε να ξεκινήσετε από όπου και αν είναι βολικό για σας. Ωστόσο, ορισμένες διαδρομές ταξιδεύουν περισσότερο από άλλες - μάθετε για τις διάφορες διαδρομές παρακάτω.

Μπορεί επίσης να αναρωτιέστε πότε να κάνετε το Camino de Santiago . Βασικά, αποφύγετε το χειμώνα, το καλοκαίρι και το Πάσχα στο Camino σας.

Οι πιο δημοφιλείς διαδρομές Camino de Santiago στην Ιβηρική Χερσόνησο