Για ένα μεγάλο ταξίδι στο Μπαλί, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές εθιμοτυπίας

Πολιτιστικό Dos και δεν είναι όταν επισκέπτονται το Μπαλί

Δεδομένου ότι το "Δυτικό" και το μοντέρνο όσο το ίδιο το Μπαλί παρουσιάζεται, ο τοπικός πολιτισμός του Μπαλί παρέχει ένα σταθερό και απτό υπόστρωμα πάνω στο οποίο χτίζονται η συμπεριφορά και οι σχέσεις της Μπαλί.

Έτσι, εάν πρόκειται να επισκεφθείτε το Μπαλί με το μυαλό σας για να επισκεφθείτε τους ναούς του νησιού και να συναντήσετε τους ντόπιους, θα πρέπει να έχετε το μυαλό σας να παραμείνετε σε καλούς όρους με τους ντόπιους. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε ομαλές διαπροσωπικές σχέσεις στο Μπαλί, όπου κι αν πάτε στο νησί.

Φορέστε και ενεργήστε μέτρια. Οι Μπαλινέζοι ντόπιοι είναι πολύ πιο συντηρητικοί από τους περισσότερους Δυτικούς. Φαίνονται σε δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης. Έτσι, όταν βρίσκεστε μέσα ή κοντά σε μπαλινέζικους ναούς ή αγροτικούς οικισμούς, διατηρήστε στο ελάχιστο τα ευαίσθητα πράγματα.

Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα: φορέστε όσο το δυνατόν λιγότερο, ειδικά όταν επισκέπτεστε τους ναούς. Όταν επισκέπτονται έναν μπαλινέζικο ναό, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αναμένεται να φορούν πουκάμισα που καλύπτουν τους ώμους και μέρος των άνω βραχιόνων. Τα σαγιονάρες είναι απολύτως αποδεκτά, αρκεί η συνολική εμφάνιση να είναι μέτρια.

Τα παρακάτω καλύμματα ποδιών είναι υποχρεωτικά τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που ετοιμάζονται να εισέλθουν σε ένα μπαλινέζικο ναό:

Αυτά τα αντικείμενα συνήθως ενοικιάζονται στις περισσότερες εισόδους των ναών, αλλά είστε απολύτως ελεύθεροι να φέρετε τη δική σας.

Μην χρησιμοποιείτε το αριστερό σας χέρι για να αγγίξετε ή να δώσετε. Αυτή η προφύλαξη έχει σχέση με το αριστερό χέρι που χρησιμοποιείται κυρίως για λόγους υγιεινής. Μπαλινέζικα παραδοσιακά δεν χρησιμοποιούν χαρτί υγείας , χρησιμοποιώντας νερό για να πλύνετε αντ 'αυτού? το αριστερό χέρι "κάνει την επιχείρηση" του πλυσίματος των πιο κάτω περιοχών.

Έτσι το αριστερό χέρι είναι κάπως μολυσμένο, και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθεί για να αγγίξει άλλους ανθρώπους ή για να παραδώσει κάτι. Η εξαίρεση είναι όταν χρησιμοποιείτε και τα δύο χέρια για να παραδώσετε κάτι σε κάποιον. αυτό θεωρείται μια μεγάλη φιλοφρόνηση.

Μην χρησιμοποιείτε το δείκτη σας για να δείξετε ή να υποκινήσετε. Εάν πρέπει να δώσετε προσοχή σε κάποιον, παρακαλώ τον / την να έρχεται επεκτείνοντας το χέρι σας και, με την παλάμη στραμμένη προς τα κάτω, κάνοντας ένα κύμα προς τα κάτω.

Εάν πρέπει να δείξετε κάτι, χαλαρώστε λαβή / φλιτζάνι τα δάχτυλά σας και σηκώστε χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα αντί του δείκτη σας.

Μην χάσετε την ψυχραιμία σας. Οι Μπαλινέζοι πιστεύουν ότι η ανύψωση της φωνής είναι χυδαία, η αντιπαράθεση είναι προσβλητική και η απώλεια της ιδιοσυγκρασίας της είναι απλά ντροπή. Οι ντόπιοι του Μπαλί δεν δείχνουν ανοιχτά θυμό ή πάθος και βρίσκουν την δυτική τάση προς την ένταση και το ανοιχτό συναίσθημα κάπως προσβλητικό.

Μην αγγίζετε τα κεφάλια των ανθρώπων. Η ψυχή υποτίθεται ότι κατοικεί στο κεφάλι κάποιου, κάνοντας τα όρια για να αγγίξουν οι άνθρωποι. Ακόμα και τα παιδιά (τα μπαλινέζικα παιδιά, δηλαδή) θα πρέπει να αγγίζονται στα κεφάλια τους, έτσι δεν noogies.

Μην εισάγετε κανένα ναό αν είστε εμμηνόρροια. Αυτό μπορεί να ενοχλεί κάθε γυναίκα, αλλά έχετε μια κουλτούρα ολόκληρου του νησιού εναντίον σας σε αυτό. Κάθε γυναίκα της εποχής της ή οποιοσδήποτε (ανεξάρτητα από το φύλο) που τρέχει πληγή ή αιμορραγική πληγή για αυτό το θέμα, θεωρείται ακάθαρτη και δεν επιτρέπεται σε κανένα μπαλινέζικο ναό.

Μην κάνετε βήματα στις προσφορές (canang sari) στο δρόμο. Το Canang Sari προσφέρεται στον Δημιουργό από τους ντόπιους το πρώτο πράγμα το πρωί. Κατά την έξοδο, θα βρείτε αυτά τα μικρά πακέτα υφασμένων φύλλων φοινικέ, λουλουδιών και βοτάνων παντού, ακόμη και σε πεζοδρόμια και σκάλες.

Η ενδυνάμωση σε κάποιον μπορεί να είναι βαθιά προσβλητική για κάθε μπαλινέζικο που είναι μάρτυρας του λάθους σας. Παρακολουθήστε λοιπόν πού περπατάτε στο Μπαλί, ειδικά κατά το παρελθόν μέρος της ημέρας, ώστε να αποφύγετε να πάτε στο canang sari.

Μην διακόψετε οποιαδήποτε θρησκευτική πομπή. Οι θρησκευτικές πομπές στο Μπαλί εμφανίζονται αρκετά τακτικά, ιδιαίτερα κατά τις υψηλές ιερές μέρες όπως το Galungan και το Nyepi. Αυτές οι Μπαλινέζικες θρησκευτικές πομπές υπερισχύουν του ταξιδιού σας, χωρίς αμφιβολία.

Έτσι, αν είστε κολλημένοι πίσω από μια πομπή σε ένα στενό δρόμο, μην χτυπάτε το κέρατο σας ή με άλλο τρόπο προκαλεί ένα ruckus.

Μέσα σε έναν μπαλινέζικο ναό, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε τη σωστή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε θρησκευτικού γεγονότος. Το επίπεδο του κεφαλιού σας δεν πρέπει ποτέ να είναι υψηλότερο από αυτό του ιερέα, για παράδειγμα. Αποφύγετε τη χρήση φωτογραφιών φλας στο ναό. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περπατάτε μπροστά στην προσευχή του Μπαλί!