Πώς να ταξιδέψετε από το Λονδίνο στο Παρίσι

Πτήσεις και τρένα στο Παρίσι

Με μόνο περίπου 300 μίλια που χωρίζουν τις πρωτεύουσες της Αγγλίας και της Γαλλίας, ποτέ δεν ήταν ευκολότερο - ή πιο γρήγορα - να ταξιδέψει από το Λονδίνο στο Παρίσι. Είναι μεγάλη είδηση ​​για όσους ελπίζουν να περάσουν χρόνο και στις δύο πόλεις κατά τη διάρκεια ενός μακρύτερου ταξιδιού στην Ευρώπη - ή ακόμα και πιο σύντομης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διαμετακόμιση μεταξύ των δύο πρωτευουσών και το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά. Εξερευνήστε τα παρακάτω για να αποφασίσετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για εσάς, αν αποφασίζετε να ταξιδέψετε με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο - και ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας.

Επιλογές ταξιδιού τρένου

Μπορείτε να φτάσετε στο Παρίσι από το Λονδίνο σε λιγότερο από δυόμισι ώρες μέσω του τρένου υψηλής ταχύτητας Eurostar , το οποίο διασχίζει το αγγλικό κανάλι μέσω του "Chunnel". Η διαδρομή Λονδίνο-Παρίσι για το Eurostar φεύγει από το διεθνή σιδηροδρομικό σταθμό The St Pancras στο κεντρικό Λονδίνο και φτάνει στο σταθμό Gare du Nord του Παρισιού . Ορισμένα τρένα σταματούν στο Ashford, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Calais και τη Λίλλη στη Γαλλία, μεταξύ άλλων, αλλά τα περισσότερα είναι άμεσα. Το κύριο πλεονέκτημα της απόκτησης του Eurostar; Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, ο συνολικός χρόνος ταξιδιού μπορεί να είναι μικρότερος από τον αριθμό των πτήσεων, καθώς το check-in διαρκεί λιγότερο χρόνο και ταξιδεύετε από το κέντρο της πόλης στο κέντρο της πόλης. Προσωπικά προτείνω αυτή την επιλογή.

Κάντε κράτηση εισιτηρίων για Eurostar απευθείας μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής

Πτήσεις από Λονδίνο προς Παρίσι

Διεθνείς αερομεταφορείς όπως η British Airways και η Air France και περιφερειακές εταιρείες όπως η Ryanair προσφέρουν αρκετές καθημερινές πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού και φθάνουν είτε στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle είτε στο αεροδρόμιο Orly .

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Beauvais που βρίσκεται στα μακρινά προάστια του Παρισιού τείνουν να είναι μια φθηνότερη επιλογή, αλλά θα πρέπει να προγραμματίσετε τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα και δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού.

Κάντε κράτηση για πτήσεις και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στο TripAdvisor

Φτάνοντας στο Παρίσι με αεροπλάνο; Επιλογές εδάφους μεταφοράς

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια.

Διαβάστε περισσότερα: Επιλογές μεταφοράς εδάφους στο Παρίσι

Ενοικιάστε αυτοκίνητο και χρησιμοποιήστε το πλοίο

Δεν είναι η ευκολότερη επιλογή, αλλά μερικοί θα θέλουν να οδηγούν από το Ηνωμένο Βασίλειο στο Παρίσι μέσω του πλοίου. Hertz προσφέρει ανταγωνιστικές προσφορές για τα ευρωπαϊκά ενοικιάσεις αυτοκινήτων ((Κάντε κράτηση απευθείας εδώ) Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του συστήματος πορθμείων, ανατρέξτε στη σελίδα αυτή.

Δείτε επίσης:

Ψάχνετε για περαιτέρω συμβουλές; Διαβάστε περισσότερες ιδέες σχετικά με τις επιλογές για ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Παρισιού από το Ηνωμένο Βασίλειο Travel Expert Ferne Arfin.