Πώς να ταξιδέψετε από το Δουβλίνο στο Παρίσι

Πτήσεις και τρένα στο Παρίσι

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι από το Δουβλίνο στο Παρίσι, αλλά αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κοπή των ταξιδιωτικών σας επιλογών και τη λήψη απόφασης σχετικά με το πώς θα φτάσετε εκεί; Το Δουβλίνο απέχει λιγότερο από 500 μίλια από το Παρίσι και χωρίζεται από τη Θάλασσα της Ιρλανδίας και τη Μάγχη, γεγονός που κάνει την πιο λογική επιλογή.

Αλλά αν προτιμάτε να μην πετάξετε για κάποιο λόγο ή θέλετε να κάνετε μια στάση στο Λονδίνο, το ταξίδι με το τρένο και το φέρι από το Δουβλίνο στο Παρίσι είναι πάντα μια καλή εναλλακτική δυνατότητα.

Μπορεί ακόμη και να κάνει έναν γραφικό και χαλαρό τρόπο να βλέπει το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδική Θάλασσα και την ιρλανδική ύπαιθρο με πιο διανοητικό ρυθμό, από τους πράσινους λόφους μέχρι τα συντριπτικά κύματα των ακτών.

Πτήσεις από το Δουβλίνο στο Παρίσι

Οι διεθνείς αερομεταφορείς, μεταξύ των οποίων η Aer Lingus και η Air France, καθώς και περιφερειακές εταιρείες όπως η Ryanair προσφέρουν αρκετές καθημερινές πτήσεις από το Δουβλίνο στο Παρίσι, φτάνουν στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle και στο αεροδρόμιο Orly. Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Beauvais που βρίσκεται στα μακρινά προάστια του Παρισιού τείνουν να είναι μια φθηνότερη επιλογή, αλλά θα πρέπει να προγραμματίσετε τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα και δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού.

Κάντε κράτηση για πτήσεις και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στο TripAdvisor

Ταξιδέψτε από το Δουβλίνο στο Παρίσι με πλοίο και τρένο

Μπορείτε να πάτε από το Δουβλίνο στο Παρίσι μέσω ενός συνδυασμού ταξιδιών με το πλοίο και το τρένο, αλλά θα πρέπει να βασιστείτε σε ένα μακρύ ταξίδι με πολλαπλές μεταφορές. Η πιο εύκολη λύση είναι να πάρετε το πλοίο από το Δουβλίνο στο Holyhead της Αγγλίας, να συνεχίσετε στο Λονδίνο με τρένο και στη συνέχεια να πάρετε το τρένο Eurostar υψηλής ταχύτητας στο Παρίσι, το οποίο διασχίζει το αγγλικό κανάλι μέσω του Chunnel.

Η διαδρομή Λονδίνο-Παρίσι για το Eurostar φεύγει από το διεθνή σιδηροδρομικό σταθμό The St Pancras στο κεντρικό Λονδίνο και φτάνει στο σταθμό Gare du Nord του Παρισιού. Όπως αναφέρθηκε, αυτή η επιλογή δεν είναι για το βιαστικό ταξιδιώτη, αλλά μπορεί να είναι ένα καλό σχέδιο εάν μια στάση για χαλάρωση στο Λονδίνο σας απευθύνει έκκληση.

Φτάνοντας στο Παρίσι με αεροπλάνο; Επιλογές εδάφους μεταφοράς

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια.

Μάθετε πώς μπορείτε να συμβουλευτείτε το πλήρες άρθρο μας σχετικά με τις επιλογές εδάφους στο Παρίσι . Αυτά περιλαμβάνουν τρένα, ταξί, λεωφορεία τρένων αεροπορικών μεταφορών και δημοτικά λεωφορεία.