Αναθεώρηση: Club Med Punta Cana στη Δομινικανή Δημοκρατία

Πάνω από 30 χρόνια πριν, η ανατολική ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας ήταν κυρίως πυκνή ζούγκλα με πολύ λίγους δρόμους. Η Club Med , η αρχική εταιρεία all-inclusive του θέρετρου, είδε τις τουριστικές δυνατότητες στις παραλίες άμμου και γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής και ξεπέρασε τα 75 στρέμματα της prime beachfront. Άλλα θέρετρα ακολούθησαν το παράδειγμά τους, μετασχηματίζοντας την περιοχή και σήμερα πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες ανά έτος σμήνος στην περιοχή που είναι γνωστή τώρα ως Punta Cana.

Ένα σημάδι της δέσμευσης της Club Med για την περιοχή είναι μια πρόσφατη επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανακαίνιση και την επανεκκίνηση του θέρετρου.

Κατά μέσο όρο, οι οικογένειες αποτελούν περίπου το 70% των επισκεπτών στο Club Med Punta Cana και αυτό ενημερώνει την αίσθηση ολόκληρου του θέρετρου. Είναι χαλαρή, με πολλά παιδιά, οπότε δεν υπάρχει ζωντανή ατμόσφαιρα (συν, είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, το οποίο παίρνει τα πράγματα κάτω μια εγκοπή ούτως ή άλλως). Με τόσα πολλά περιθώρια για περιπλανήσεις και τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε, τα παιδιά είναι στο σύννεφο εννέα. Δεδομένου ότι το θέρετρο είναι all-inclusive, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να μεταφέρει χρήματα-και δεν υπάρχει κανένα νικέλιο και diming. Τα τρόφιμα μπορούν να γίνουν σχεδόν κάθε ώρα της ημέρας σε ένα από τα τρία εστιατόρια σε στιλ μπουφέ, ενώ υπάρχουν πολλά αυτο-εξυπηρετούμενα ποτά σε όλη την παραλία και την πισίνα.

Τα θρυλικά παιδιά club του Club Med καλωσορίζουν τα παιδιά με ηλικιακές ομάδες από νεογέννητο μέχρι ηλικία 17 ετών, σε ειδικούς χώρους στο κέντρο του χωριού. Υπάρχει Baby Club Med για βρέφη και μικρά παιδιά ηλικίας 4 έως 23 μηνών. Petit Club Med για παιδιά προσχολικής ηλικίας 2 έως 3 ετών. Mini Club Med για ηλικίες 4 έως 10 ετών.

Οι Tweens και οι έφηβοι ηλικίας 11 έως 17 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το Passworld, με σύγχρονους χώρους ειδικά σχεδιασμένους για αυτούς.

Το Club Med είναι γνωστό για τους ενθουσιώδεις και πρακτικούς "GOs" ( Gentils Organisateurs ), που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε χωριού του Club Med, και είναι ιδιαίτερα πολύτιμα στα κλαμπ των παιδιών. Οι ώρες των προγραμμάτων - από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ - σημαίνει ότι οι γονείς μπορούν να επωφεληθούν από το χρονοδιάγραμμα που λειτουργεί καλύτερα για το πρόγραμμα της οικογένειάς τους.

Το club έχει τη δική του πισίνα, το mini-water park και τον άφθονο εσωτερικό χώρο για τα μικρά που χρειάζεται να περάσουν λίγο χρόνο στη σκιά. Ο προγραμματισμός είναι συγκεκριμένος για την ηλικία, έτσι οι έφηβοι δεν θα γυρίζουν τα μάτια τους στη ζωγραφική των δακτύλων.

Η κύρια πισίνα του θέρετρου διαθέτει άφθονο χώρο και άφθονο καθιστικό κατά μήκος του. Το τμήμα 5 Trident / Tiara έχει τη δική του πισίνα υπερχείλισης και το νέο enclave μόνο για ενήλικες, το Zen Oasis, διαθέτει μια πισίνα που είναι ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες του θέρετρου ηλικίας 18 ετών και άνω. Σκαρφαλωμένο με παλάμη και τέντωμα σχεδόν μισό μίλι, η εκπληκτική παραλία του θέρετρου είναι δημοφιλής τόσο στους λάτρεις του sunbather όσο και στους κολυμβητές. Τα νεώτερα παιδιά τείνουν να κολλάνε στην πισίνα, όμως, καθώς η παραλία μπορεί να είναι κάπως ανομοιογενής και το νερό μερικές φορές τραχύ.

Είναι σχεδόν αδύνατο να βαρεθείτε στο θέρετρο, με δραστηριότητες που κυμαίνονται από μπάλα bocce και πέταλα σε ένα πλήρως εξοπλισμένο ναυτικό κέντρο που προσφέρει ψαροντούφεκο, καγιάκ, ιστιοπλοΐα, kite-surfing και πολλά άλλα. Το προσωπικό του θέρετρου διοργανώνει μαθήματα γυμναστικής, χορευτικούς αγώνες, μαθήματα τένις και υπηρετεί ως κοινωνικοί διευθυντές στις βραδινές λειτουργίες του θερέτρου. Μία από τις δραστηριότητες υπογραφής του Club Med, το σχολείο τσίρκων, ξεκίνησε ξανά εδώ ως CREACTIVE, μια διαδραστική εμπειρία παιδικής χαράς (σκέφτεστε το ακροβατικό άλμα bungee, τα τραμπολίνα και το τραπεζοειδές τραπέζι) με επικεφαλής τον εκπαιδευμένο εκπαιδευτή του Cirque du Soleil.

Τα καλύτερα δωμάτια: Το Club Med Punta Cana μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερα από 500 δωμάτια, που κυμαίνονται από standard δωμάτια και σουίτες club, μέχρι το υπερ-swank 5 Trident / Tiara κατάθεση, ένα "θέρετρο μέσα στο θέρετρο" με 32 παραθαλάσσιες οικογενειακές σουίτες. Υπάρχει μια επιλογή για ακριβώς για κάθε τύπο οικογένειας, και το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν έχει σημασία ποια κατηγορία δωματίων βρίσκεστε, οι ανέσεις θέρετρου είναι διαθέσιμες σε όλους τους επισκέπτες.

Οι τιμές στο θέρετρο κυμαίνονται από περίπου 4.500 δολάρια για μια επταήμερη διαμονή στην υψηλή περίοδο (Ιανουάριος-Μάρτιος) για μια οικογένεια δύο ενηλίκων και δύο παιδιών σε ένα κλασσικό δωμάτιο των 365 τετραγωνικών ποδιών. Η ίδια διαμονή μπορεί να κοστίσει περίπου $ 1.000 λιγότερο τον Ιούλιο. (Οι τιμές για το 5 Trident είναι περίπου διπλάσιες από αυτές ενός δωματίου.)

Ως ένα all-inclusive θέρετρο, η τιμή περιλαμβάνει καταλύματα, φαγητό και ποτά, τις περισσότερες δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένων των παιδικών συλλόγων και του CREACTIVE), χρήση του γυμναστηρίου και μαθήματα γυμναστικής. γκολφ και μαθήματα τένις.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η τιμή δεν περιλαμβάνει τέλος συμμετοχής Club Med, ύψους $ 90 ανά άτομο, ούτε χρέωση για Wi-Fi. Να είστε βέβαιος να ελέγξετε την ιστοσελίδα του θέρετρου για ειδικές προσφορές, οι οποίες εκτελούνται σχεδόν όλο το χρόνο και μπορούν να ξυρίσουν ένα σημαντικό ποσό από την τιμή.

Καλύτερη εποχή: Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Punta Cana είναι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, αφού τα πλήθη της εποχής αιχμής του χειμώνα έχουν ξεθωριάσει. Το εύκρατο κλίμα της Δομινικανής Δημοκρατίας σημαίνει ότι ο καιρός είναι αρκετά σταθερός όλο το χρόνο, με τις υψηλές θερμοκρασίες τη μέρα γενικά στα μέσα της δεκαετίας του '80, αν και οι καλοκαιρινοί μήνες μπορούν να δουν υψηλά επίπεδα στη δεκαετία του '90.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η Δομινικανή Δημοκρατία μπορεί να βιώσει μερικά από τα αποτελέσματα της εποχής του τυφώνα του Ατλαντικού , η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο. (Αναρωτιέστε; Διαβάστε τις βασικές μας συμβουλές για ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα .)

Να φτάσετε εκεί: Για την είσοδο στη Δομινικανή Δημοκρατία απαιτείται έγκυρο διαβατήριο και θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε μια τουριστική κάρτα για US $ 10 ανά άτομο. (Συμβουλή: εξοικονομήστε χρόνο στο τελωνείο και αγοράστε το online πριν το ταξίδι σας.) Πετάξτε στο ιδιωτικό αεροδρόμιο Punta Cana International και είστε μόλις πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το Club Med.

Επισκέφτηκε: Δεκέμβριος 2015

Ελέγξτε τις κριτικές σχετικά με το Club Med Punta Cana
Εξερευνήστε περισσότερες επιλογές ξενοδοχείων σε Punta Cana
Ελέγξτε αεροπορικά εισιτήρια προς Πούντα Κάνα

Αποποίηση ευθυνών: Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες ιδέες για οικογενειακές διακοπές, ταξιδιωτικές συμβουλές και προσφορές. Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο δωρεάν οικογενειακών διακοπών μου σήμερα!