Φεστιβάλ της Νότιας Καλιφόρνιας το 2018

Τα ελληνικά φεστιβάλ στο Λος Άντζελες και η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Καλιφόρνιας έχουν εξελιχθεί αρκετά και με πάνω από δώδεκα γεγονότα που έρχονται στην κοιλάδα το 2018, δεν υπάρχει έλλειψη ευκαιριών να γνωρίσετε τον ελληνικό πολιτισμό φέτος.

Σχεδόν κάθε ελληνορθόδοξη εκκλησία έχει ετήσιο φεστιβάλ για να επωφεληθεί την εκκλησία και οι οπαδοί του ελληνικού λαϊκού χορού, μουσικής και φαγητού θα έχουν πολλές πιθανότητες να τους απολαύσουν καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν. η τιμή εισόδου στα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα είναι είτε δωρεάν είτε φθηνή, οπότε δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει από τη διασκέδαση.

Αν είναι το πρώτο σας Φεστιβάλ, μην φοβάστε να πηδήσετε στο χορό με όλους τους άλλους και να μάθετε όσο περνάτε. Αν και υπάρχουν μερικοί περίπλοκοι ελληνικοί χοροί, πολλοί από αυτούς έχουν μόνο μερικά επαναλαμβανόμενα βήματα που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε αν θυμάστε μερικούς απλούς κανόνες για τον ελληνικό χορό.

Κανόνες Ελληνικού Χορού

Είτε παίζετε με κάποιον συνεργάτη ή πηγαίνετε σόλο στον χορό, ο πρώτος κανόνας του ελληνικού χορού είναι να ακολουθείτε πάντα τον ηγέτη. Όταν ένας χορός έχει πολλές παραλλαγές, δεν υπάρχει ιδιαίτερη τάξη να χορεύουν τα βήματα, οπότε ο ηγέτης θα καλέσει ποιο βήμα θα πάρει με τα χέρια.

Ποτέ μην προσπαθήσετε να ενώσετε μια γραμμή στο δεξιό άκρο (το μπροστινό μέρος της γραμμής) και να ξεπεράσετε τον ηγέτη και οι αρχάριοι θα πρέπει πάντα να ενταχθούν στο πίσω μέρος της γραμμής. Θα δείτε τους έμπειρους χορευτές να σπάσουν στη μέση μιας γραμμής, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο αν γνωρίζετε ήδη τα βήματα και δεν θα καταρρίψετε άλλους χορευτές στη γραμμή.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες να πάρετε τα βήματα ή δεν μπορείτε να δείτε τον ηγέτη από τη θέση σας στη γραμμή, ίσως θελήσετε να πάτε πίσω από τον ηγέτη για λίγα λεπτά για να ασκήσετε τα βήματα πριν από την ένταξη στο τέλος της γραμμής.

Κοινά Στυλ του Χορού στον Ελληνικό Πολιτισμό

Όταν πρόκειται να προετοιμαστείτε για ένα ελληνικό φεστιβάλ, εξοικειωθείτε με μερικούς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς θα σας βοηθήσει να φτάσετε στη διασκέδαση πιο εύκολα.

Σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ διδάσκουν μερικούς χορούς μια ή δύο φορές την ημέρα, έτσι ώστε οι αρχάριοι να έχουν την ευκαιρία να μάθουν σωστά τα βήματα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από μερικούς από τους πιο έμπειρους χορευτές να σας δείξουν τα βήματα μεταξύ των τραγουδιών ή όταν η μπάντα κάνει ένα διάλειμμα.

Ο συνηθέστερος χορός είναι γνωστός ως Syrto, ο οποίος δεν έχει πολλές παραλλαγές και συχνά εκτελείται με 20 λεπτά από το συγκρότημα. Το Syrto διαθέτει ένα γρήγορο, γρήγορο και γρήγορο ρυθμό 12 βημάτων, ο οποίος είναι πολύ εύκολος να σηκωθεί.

Ο άλλος χορός θα δείτε τους ανθρώπους που κάνουν μόνο του είναι ο Ζέμπεκικο ή ο χορός του μεθυσμένου. Αυτό δεν έχει συγκεκριμένα βήματα, αλλά συνεπάγεται επισφαλείς περιστροφές στο ρυθμό της μουσικής. Στο Ζεμπέκικο θα δείτε αρκετούς χορευτές κάτω από ένα γόνατο να παλαμάει γύρω από έναν συγκεκριμένο χορευτή και τότε θα ανταλλάξουν. Δεν υπάρχουν κανόνες και μπορείτε να χορέψετε μόνοι σας ή να συμμετάσχετε στο χτύπημα για κάποιον άλλο. Εφόσον διασκεδάζετε, κάνετε καλά.

Αν βρείτε τους χορούς των γραμμών που εκφοβίζουν, μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στο Tsifteteli, την ελληνική έκδοση ενός χορού της κοιλιάς που μπορεί να χορεψει ως ζευγάρι ή σόλο. Δεν υπάρχουν βήματα, έτσι μπορείτε απλά να φτάσετε στο πίστα και να προσπαθήσετε να μετακινήσετε την κοιλιά σας στο ρυθμό, συνθέτοντας τα βήματα του χορού σας καθώς πηγαίνετε.

Ελληνικό Φεστιβάλ Πρόγραμμα 2018

Τα επόμενα ετήσια γεγονότα θα επιστρέψουν στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες το 2018. Να είστε βέβαιος να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα κάθε φεστιβάλ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στάθμευση, τη συμμετοχή, τις τιμές εισόδου και τις ώρες λειτουργίας για το τρέχον έτος.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Γεωργίου: Η έρημη των φοινικών

Στις 17 - 18 Φεβρουαρίου 2018, το 22ο Ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Palm Desert θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ερήμου. Με τη ζωντανή ελληνική μουσική και χορό Bouzouki, αυθεντικά τρόφιμα και γλυκά, ελληνική μπύρα, ούζο, κονιάκ Metaxa και καφέ, το φεστιβάλ θα κοστίσει μόνο $ 3 για να παρακολουθήσουν. Θα υπάρξει επίσης μια "Hercules Kids Zone" και μια "Souvenir Agora" (αγορά) με μοναδικούς μεσογειακούς πωλητές καθώς και ένα ελληνικό παντοπωλείο, ελληνικό βιβλιοπωλείο και ελληνικά καταστήματα καινοτομίας.

Γιορτή Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή OC: Anaheim

Στις 18 Μαΐου έως τις 20 Μαΐου 2018, το Ελληνικό Φεστιβάλ της Orange County επιστρέφει στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Anaheim με μόλις $ 3 για είσοδο. Φέτος, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καθημερινές εκκλησιαστικές εκδρομές, μαγειρικές διαδηλώσεις, ζωντανές μπάντες και παραστάσεις ελληνικού λαϊκού χορού, καθώς και μια αθλητική ταβέρνα (bar) που θα τραβήξει τα μεγαλύτερα παιχνίδια των ημερών, απολαμβάνοντας αυθεντικά ελληνικά ποτά και σνακ.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κοιλάδας του Αγίου Νικολάου: Northridge

Στις 26, 27 και 28 Μαΐου 2018 η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου θα φιλοξενήσει το 45ο Ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ της Κοιλάδας με $ 3 για είσοδο. Πάνω από 500 εθελοντές συγκεντρώνονται για να παίζουν ζωντανή μουσική και χορό, να κάνουν σπιτικά γλυκά και γαστρονομικά ελληνικά φαγητά και να πωλούν αυθεντικές ελληνικές τέχνες και βιοτεχνίες. Θα πραγματοποιηθούν επίσης πολλές εκθέσεις και μαγειρικές διαδηλώσεις με αγαπημένα πιάτα όπως το Spanakopita, το σπανάκι και το τυρόπημα και το Souvlaki, ένα μαριναρισμένο brochette.

Φεστιβάλ Ελληνικών Τροφίμων Downey: Downey

Στις 2 και 3 Ιουνίου του 2018, το 34ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικών Τροφίμων Downey επιστρέφει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Downey. Για μόλις 2 δολάρια, μπορείτε να απολαύσετε δύο ολόκληρες μέρες παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, μαγειρικές διαδηλώσεις και ζωντανή μουσική και χορό. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα κλασικό γυροσκόπιο, να δοκιμάσετε μερικές από τις καλύτερες ελληνικές φραπέδες ή να δοκιμάσετε το παλιό αγαπημένο souvlakia, χοιρινό σε ένα ραβδί.

Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Σπυρίδωνος: Σαν Ντιέγκο

Στις 8 έως 10 Ιουνίου 2018, το κορυφαίο ελληνικό φεστιβάλ του Σαν Ντιέγκο επιστρέφει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Μαζί με τα ελληνικά φαγητά και ποτά φέτος θα φιλοξενήσουν και οι λαϊκοί Έλληνες μουσικοί Οι Ολυμπιακοί και η κλασσική ομάδα Drómia που παίζει στην κεντρική σκηνή και η Κομπανία και ο Τατουλλής εκτελούν λαϊκές ελληνικές μουσικές στο Oracle Wine Bar από την Παρασκευή έως την Κυριακή. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ειδικές εκδηλώσεις ελληνικού χορού, μια διασκεδαστική ζώνη για παιδιά και περιηγήσεις στην εκκλησία με επικεφαλής τον πατέρα Andrew σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Προφήτη Ηλία: Σαν Μπερναρντίνο

Στις 9 και 10 Ιουνίου 2018, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Σαν Μπερναρντίνο θα φιλοξενήσει το Ελληνικό Φεστιβάλ Εσωτερικής Αυτοκρατορίας της Νότιας Καλιφόρνιας στο Χιλ. Με αυθεντική ελληνική κουζίνα, ζωντανή μουσική, σπιτικά γλυκά και φημισμένη ταβέρνα Hangar 24, αυτό το ετήσιο γεγονός φέρνει κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες λάτρεις στη βόρεια κοιλάδα. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε δεκάδες θαλάμους στο ελληνικό χωριό στο λόφο όλο το Σαββατοκύριακο, όπου μπορείτε να αγοράσετε καλές τέχνες, νόστιμα φαγητά και ακόμη και ενήλικα ποτά σε παραδοσιακό ελληνικό στιλ.

Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Δημητρίου: Camarillo

Στις 23, 24, και 25, 2018, το Ελληνικό Φεστιβάλ της επαρχίας Ventura θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Camarillo Freedom Park. Ξεκινώντας με την ευλογία του αγιασμού του φεστιβάλ κατά την τελετή έναρξης της Παρασκευής, αυτό το φεστιβάλ είναι γεμάτο ελληνικά έθιμα και παραδόσεις. Το Ελληνικό φεστιβάλ της Ventura είναι επίσης μοναδικό, καθώς προσφέρει ειδικές συνομιλίες και παραστάσεις σε όλο το φεστιβάλ, όπως η Νέα Εποχή για τους ενήλικες, το Thavmatakia για παιδιά δημοτικού σχολείου και το Agape παιδιά.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ του Αγίου Παύλου: Irvine

Στις 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2018, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Irvine του Αγίου Παύλου θα φιλοξενήσει το 40ο Ετήσιο Φεστιβάλ Γεύσης της Ελλάδας. Για μόλις $ 3, μπορείτε να δοκιμάσετε ελληνικά φαγητά, να περιηγηθείτε σε περίπτερα που πωλούν τέχνη, μπιχλιμπίδια και χειροτεχνίες και να απολαύσετε ζωντανές παραστάσεις της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Μια ποικιλία νέων και τοπικών ομάδων θα εκτελούν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, συμπεριλαμβανομένων των χορευτών του Αγίου Παύλου που θα επιστρέψουν για το δεύτερο έτος τους το 2018.

Νότιο Ελληνικό Φεστιβάλ: Παραλία Redondo

Στις 13 - 15 Ιουλίου 2018, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης της Redondo Beach θα φιλοξενήσει το Ελληνικό Φεστιβάλ South Bay. Μαζί με τα τυπικά φεστιβαλικά αξιοθέατα όπως η ελληνική κουζίνα και οι ζωντανές εμφανίσεις, το φεστιβάλ θα διαθέτει επίσης μια κλήρωση με ένα μεγάλο βραβείο αξίας 10.000 $. Η εισδοχή μιας ημέρας στο φεστιβάλ είναι $ 2, αλλά μπορείτε να εκτυπώσετε ηλεκτρονικά κουπόνια για περασμένα Σαββατοκύριακα. τα εικονικά εισιτήρια κοστίζουν 50 δολάρια το καθένα.

Φεστιβάλ Σάντα Μπάρμπαρα: Σάντα Μπάρμπαρα

Στις 29 και 30 Ιουλίου 2018 η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας θα φιλοξενήσει το δωρεάν ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Santa Barbara στο Oak Park στην περιοχή Mission Creek της πόλης. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, μπορείτε να απολαύσετε ελληνικά φαγητά όπως γυροσκόπια, σουβλάκια, σπανακόπιτα, λουκανικό και ελληνική σαλάτα, να απολαύσετε ζωντανή μουσική και χορό ή να εισάγετε μια λοταρία για δύο εισιτήρια μετ 'επιστροφής από το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στην Αθήνα.

Ελληνικό Φεστιβάλ Long Beah: Λονγκ Μπιτς

Στο Σαββατοκύριακο της Ημέρας Εργασίας το 2018, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου της Long Beach θα φιλοξενήσει το 69ο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Μέσω της Θάλασσας. Επίσης γνωστό ως Ελληνικό Φεστιβάλ Long Beach, αυτό το ετήσιο γεγονός αποτελεί βασικό στοιχείο της κοινότητας, καλωσορίζοντας πάνω από 100.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε ελληνική μπύρα και κρασί, μια ποικιλία από παραδοσιακά και ελληνικά γεύματα σύντηξης και μια ποικιλία από μουσικές παραστάσεις και χορούς.

Ελληνικό Φεστιβάλ Κάρντιφ: Κάρντιφ-Από-Θάλασσα

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2018, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Ελένης του Κάρντιφ-Ο-Θα-Θάλασσα θα φιλοξενήσει το 40ο Ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Κάρντιφ. Μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα ελληνικά φαγητά και αρτοσκευάσματα, παραστάσεις λαϊκού χορού από βραβευμένους καλλιτέχνες, εκδρομές στην εκκλησία, επιδείξεις μαγειρικής και κρασιού και παιδικά παιχνίδια για μόλις $ 3 κάθε μέρα.

San Juan Capistrano Ελληνικό Φεστιβάλ: San Juan Capistrano

Στις 14 - 16 Σεπτεμβρίου 2018, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου του Σαν Χουάν Καπιστράνο θα φιλοξενήσει το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ του SJC. Σε αυτό το ετήσιο γεγονός μπορείτε να μάθετε για την ελληνική ορθόδοξη πίστη, απολαμβάνοντας κρασί και μπύρα από την ταβέρνα, δοκιμάστε ένα νόστιμο γυροσκόπιο, ακούγοντας ζωντανή ελληνική μουσική ή ψωνίζετε σε ένα ελληνικό παζάρι ενώ τα παιδιά σας παίζουν στην ειδική παιδική περιοχή.

Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Αντωνίου: Πασαντένα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου θα φιλοξενήσει το 57ο ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ της Πασαντένας. Μαζί με τα ελληνικά φαγητά και τη ζωντανή μουσική, μπορείτε να συναντήσετε άλλα μέλη της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Pasadena, να περιηγηθείτε στις τέχνες και τις τέχνες, ακόμα και να συμμετάσχετε σε μερικούς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Υπάρχει επίσης μια ειδική παιδική ζώνη με βόλτες, σπίτια αναπήδησης και ένα βράχο, καθώς και οικογενειακές δραστηριότητες και ζωντανή διασκέδαση.

Ελληνικό Φεστιβάλ Κοιλάδας Αντίλωπας: Λάνκαστερ

Στις 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018 η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Ελένης του Lancaster θα φιλοξενήσει το Ελληνικό Φεστιβάλ της κοιλάδας του Αντίλοπε. Όπως και σε άλλα ελληνικά φεστιβάλ, τα τρόφιμα παίρνουν το προβάδισμα του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΒ με καθημερινές διαδηλώσεις και ειδικές «Ελληνικές Μαγειρικές Εκθέσεις» κάθε μέρα, καθώς και την ευκαιρία να δουν τους Έλληνες χορευτές και μουσικούς.

Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων Αγίου Γεωργίου: Bakersfield

Στις αρχές Οκτωβρίου του 2018, η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο θα φιλοξενήσει το 44ο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων Bakersfield στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Bakersfield. Αυτό το τριήμερο φεστιβάλ διαθέτει τοπικό και διεθνές ταλέντο, εκδρομές στην εκκλησία, πολλαπλά βραβεία βραβείων αξίας 500 $ και εκκλησιαστική υπηρεσία το πρωί της Κυριακής μαζί με τους Έλληνες λαϊκούς χορευτές και άφθονο φαγητό όλο το σαββατοκύριακο.

Ελληνικό Φεστιβάλ Λος Άντζελες: Λος Άντζελες

Στις αρχές Οκτωβρίου του 2018, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας στο Pico και στη Νορμανδία θα φιλοξενήσει το 20ο ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ του Λος Άντζελες, το οποίο καλωσορίζει πάνω από 15.000 άτομα κάθε χρόνο για ένα σαββατοκύριακο διασκέδασης και πολιτιστικής γιορτής. Μαζί με τις τυπικές φεστιβαλικές παραστάσεις και τους πωλητές τροφίμων, η Καθολική εκκλησία δίπλα θα συνεισφέρει και τους λατίνοι μουσικούς το Σάββατο και την Κυριακή, ώστε να γνωρίσετε την ελληνική και τη λατινική μουσική σε αυτή την εκλεκτική εκδήλωση.

Φεστιβάλ Temecula: Murrieta

Στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου 2018, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο θα φιλοξενήσει το Ελληνικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου στους χώρους του Δημαρχείου Temecula στο Temecula της Παλιάς Πόλης . Ανάμεσα σε εκπληκτική θέα στον φαράγγι, αυτή η ετήσια εκδήλωση περιλαμβάνει ζωντανές παραστάσεις, φρέσκια ελληνική κουζίνα, εργαστήρια και μια ποικιλία τεχνών και χειροτεχνιών προς πώληση.