Πώς να περιηγηθείτε σε κυκλικούς κόμβους κατά την πτήση RVing

Συμβουλές και κόλπα για την πλοήγηση κυκλικών κόμβων στο RVing

Ας αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα, οι περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι της Αμερικής και οι αμφίδρομοι δρόμοι κατασκευάστηκαν για αυτοκίνητα και άλλα μικρά αυτοκίνητα και όχι RVs. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά οδού, όπως μικρές διασταυρώσεις, στενές λωρίδες, συμπαγείς περιοχές συγχώνευσης και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που θα αφήσουν τους ιδιοκτήτες RV με άσπρο γόνατο στο τιμόνι. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό που μπορεί να δώσει μεγάλους πονοκεφάλους σε RVs είναι ο κυκλικός κόμβος.

Τι είναι οι κυκλικοί κόμβοι;

Οι κυκλικοί κόμβοι, επίσης γνωστοί ως κύκλοι κυκλοφορίας, είναι πιο διαδεδομένοι στους γείτονές μας σε όλη τη λίμνη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εδώ στις ΗΠΑ.

Οι RVers πρέπει να φροντίζουν τους κυκλικούς κόμβους, ώστε να έχουμε κάποιες συμβουλές για να σας κρατούμε ασφαλείς κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσής τους. Εδώ είναι μερικές από τις συμβουλές μας σχετικά με την αντιμετώπιση των κυκλικών κόμβων.

Αργά και σταθερά

Τα RVs είναι πολύ μεγαλύτερα από τα τυπικά οχήματα, επομένως υπάρχουν πολλές καταστάσεις όπου θα πρέπει να είστε πιο υπομονετικοί, ακριβώς όπως οι κυκλικοί κόμβοι. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να χτυπήσετε έναν κυκλικό κόμβο που θα υπερβεί το όριο ταχύτητας ή ακόμα και το όριο ταχύτητας για πολλούς RVers.

Ο καλύτερος τρόπος δράσης σας είναι ο κυκλικός κόμβος να είναι αργός και σταθερός. Η πτήση σε κυκλική διασταύρωση μπορεί να σας κάνει να χάσετε τον έλεγχο του RV σας και σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσατε ακόμη και να γυρίσετε. Αν τα αυτοκίνητα τραβούν δίπλα σας, μην τα αφήνετε να σας ενοχλεί, όπως θα προτιμούσατε να έχετε δυο οδηγούς απογοητευμένους από εσάς από ό, τι καταλήγετε στο πλευρό σας. Τα καλά νέα είναι ότι πολλοί δρόμοι, ειδικά στις ΗΠΑ, σας δίνουν αρκετή προειδοποίηση ότι πλησιάζετε σε κυκλική διασταύρωση. Πάρτε αυτά στην καρδιά και αρχίστε να επιβραδύνετε καλά πριν φτάσετε στον κυκλικό κόμβο.

Απόδοση και Απόδοση Κάτι Περισσότερα

Το σημάδι απόδοσης που βρίσκετε σε πολλούς κυκλικούς κόμβους δεν είναι μια πρόταση, είναι νόμος. Το σήμα απόδοσης έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους μεγάλους RVs . Ενώ δεν χρειάζεται να σταματήσετε σε ένα σημάδι απόδοσης, μπορεί να μην είναι η χειρότερη ιδέα για ένα RVer . Τα αυτοκίνητα και άλλα οχήματα μπορούν να βγουν από το πουθενά σε κυκλικούς κόμβους που μπορεί να εξηγήσουν κακά νέα εάν αποφασίσετε να μετακινηθείτε δεξιά πάνω σε ένα σημάδι απόδοσης και σε έναν κυκλικό κόμβο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε οι RVers να αντιμετωπίζουν σημεία απόδοσης σε κυκλικούς κόμβους περισσότερο σαν σημεία στάσης. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πλήρη επίγνωση του τι έρχεται γύρω από την κάμψη, προτού να σκαρφαλώσετε σε κυκλική διασταύρωση.

Προσοχή όταν μετατοπίζετε λωρίδες

Η μετατόπιση των λωρίδων στο RV σας είναι πιο δύσκολη από ένα αυτοκίνητο και μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολη σε κυκλική διασταύρωση. Ελέγξτε και επανελέγξτε τους καθρέφτες σας και σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετό ανοικτό χώρο πριν επιχειρήσετε να μετακινήσετε λωρίδες στο RV σας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο με την καμπύλη διάταξη κυκλικών διαδρόμων, ώστε να πάρει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από το κανονικό.

Pro Συμβουλή: Εάν δεν έχετε ασκήσει ποτέ μετατοπίσει λωρίδες πριν από την αντιμετώπιση ενός κυκλικού κόμβου, θα κάνει τη διαφορά. Βγείτε άνετα με μετατοπιζόμενες λωρίδες σε ένα τμήμα της εθνικής οδού που συγχωνεύεται με άλλο ή στρέφεται απότομα πριν αντιμετωπίσετε κυκλικούς κόμβους.

Ελέγξτε την κυριαρχία σας

Οι κυκλικές διασταυρώσεις είναι ένα ζήτημα για όλους τους RVs, αλλά μπορεί να είναι ακόμα πιο ταραχώδες για τους ρυμουλκούμενους . Τα ρυμουλκούμενα μπορούν φυσικά να κυλήσουν από πλευρά σε πλευρά και αυτή η κίνηση είναι πάντα πιο αισθητή όταν παίρνουμε στροφές και αυτός είναι ο kicker, ένας κυκλικός κόμβος δεν είναι παρά μια στροφή. Έτσι, πρέπει να διατηρήσετε με τον πρώτο κανόνα, αργή και σταθερή για να βεβαιωθείτε ότι το ρυμουλκούμενο σας δεν πηγαίνει στην επόμενη λωρίδα.

Αποφύγετε Κυκλικούς κόμβους εντελώς

Όπως είπαμε νωρίτερα, συχνά είστε προειδοποιημένοι σχετικά με κυκλικούς κόμβους, προτού φτάσετε σε αυτούς. Τίποτα δεν λέει ότι πρέπει να πάρετε κυκλικούς κόμβους, ακόμα και αν είναι η πιο βολική διαδρομή. Εάν έχετε την επιλογή δεν θα ήταν η χειρότερη ιδέα να αποφύγετε τους κυκλικούς κόμβους εντελώς, ειδικά σε καταστάσεις όπου γνωρίζετε ότι ο κυκλικός κόμβος θα είναι φραγμένος με κίνηση.

Pro Συμβουλή: Όταν σχεδιάζετε μια διαδρομή RV, κοιτάξτε σε βάθος τους δρόμους και τους δρόμους που θα πάρετε. Αν παρατηρήσετε κυκλικούς κόμβους ή άλλα εμπόδια κυκλοφορίας, σκεφτείτε μια εναλλακτική διαδρομή προς τον προορισμό σας, για να αποφύγετε εάν είναι απαραίτητο.

Οι κυκλικές διασταυρώσεις είναι καλές για το RVers αν πάρετε το χρόνο σας και βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα ξεκάθαροι. Ακολουθήστε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές και θα βγείτε από την καμπύλη και θα επιστρέψετε στην ευθεία χωρίς καθυστέρηση.