Πώς να αποκτήσετε ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής σας στη Νέα Υόρκη

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη; Απόδειξε το

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη; Περιστασιακά, πρέπει να παράγετε ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα που έχετε στην κατοχή σας: ένα πιστοποιητικό γέννησης. Αν δεν έχετε άδεια οδήγησης κράτους της Νέας Υόρκης, το πιστοποιητικό γέννησής σας μπορεί να είναι ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να αποδείξετε την ταυτότητά σας. Για την απόκτηση εγγράφων όπως διαβατήριο , τίτλος ιδιοκτησίας ή οχήματος, αντίγραφο της κάρτας κοινωνικής ασφάλισης και άδεια οδήγησης απαιτείται συχνά πιστοποιητικό γέννησης.

Εάν είστε τυχεροί, είχατε σχολαστικούς γονείς που έχουν κλειδώσει το πιστοποιητικό γέννησης σας μακριά σε ένα πυρίμαχο κουτί εδώ και χρόνια και είναι ακόμα ασφαλές στα αρχεία σας. Εάν όχι, θα χρειαστεί να πάρετε ένα νέο αντίγραφο ή κινδυνεύετε να βρεθείτε χωρίς πιστοποιητικό γέννησης όταν το χρειάζεστε περισσότερο. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την απόκτηση του πιστοποιητικού γέννησής σας στη Νέα Υόρκη.

Ποιος εκδίδει τα πιστοποιητικά γέννησης της Νέας Υόρκης;

Στην περίπτωση των γεννήσεων της Νέας Υόρκης, εάν η γέννηση έλαβε χώρα μετά το 1909 (που σχεδόν σίγουρα έγινε από εσάς) και πραγματοποιήθηκε στους πέντε δήμους, μπορείτε να λάβετε το πιστοποιητικό από το Υπουργείο Υγείας και Υγιεινής της Νέας Υόρκης.

Πώς να παραγγείλετε ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής σας

Ο ευκολότερος και πιο σύγχρονος τρόπος για να αποκτήσετε ένα αντίγραφο είναι να κάνετε online αίτηση μέσω της ιστοσελίδας VitalCheck που συνδέεται με την κυβέρνηση. Θα πληρώσετε μια μικρή αμοιβή για το αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής σας με ένα τέλος επεξεργασίας.

Επιπρόσθετες χρεώσεις μπορεί να ισχύουν εάν χρειάζεστε ένα αντίγραφο που σας έσπευσαν ή εάν θέλετε πολλαπλά αντίγραφα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να υποβάλετε δικαιολογητικά έγγραφα για να αποκτήσετε το πιστοποιητικό σας ή διαφορετικά θα επιθυμούσατε εφαρμογή μέσω ταχυδρομείου. Αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ή κλοπή εγγράφων ή διόρθωση λάθους σε πιστοποιητικό γέννησης.

Λάβετε υπόψη ότι οι αιτήσεις που υποβάλλονται μέσω ταχυδρομείου θα απαιτήσουν τουλάχιστον 30 ημέρες για επεξεργασία.

Βιάζομαι

Κάποιοι από εσάς μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε γρήγορα ένα διαβατήριο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απαιτήσει μια πιο επείγουσα ανάγκη για ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής σας. Αν συμβαίνει αυτό, μπορεί να χρειαστεί να μεταβείτε στο Γραφείο Vital Records της Νέας Υόρκης για να αποκτήσετε το πιστοποιητικό προσωπικά. Αυτή η επιλογή μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί, οπότε σχεδιάστε την ημέρα σας ανάλογα. Δεν γίνονται δεκτά μετρητά. Να είστε έτοιμοι να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα, προσωπική επιταγή, εντολή πληρωμής ή ηλεκτρονική μεταφορά κεφαλαίων.

Πιστοποιητικά γέννησης νεογέννητου

Το Υπουργείο Υγείας στέλνει τα πιστοποιητικά γέννησης για τα νεογέννητα σε γονείς περίπου ένα μήνα μετά τη γέννηση του παιδιού χωρίς χρέωση. Το γραφείο ζωτικών αρχείων δεν μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού σας πριν από τότε. Αν δεν έχετε λάβει το πιστοποιητικό εντός τεσσάρων εβδομάδων, καλέστε το 311 για να ζητήσετε την κατάσταση.

Πιστοποιητικά Γέννησης Πριν από το 1910

Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε ένα παλιό πιστοποιητικό γέννησης για γενεαλογικούς σκοπούς, τα πιστοποιητικά γεννήσεων που εκδόθηκαν πριν από το 1910 μπορούν να βρεθούν στο γραφείο της Νέας Υόρκης που είναι αφιερωμένο ειδικά σε παλαιότερα έγγραφα, το Δημοτικό Αρχείο της New York City Department of Records.