Λος Άντζελες δημόσιες μεταφορές

Μπορείτε να πάρετε σχεδόν οπουδήποτε στο Λος Άντζελες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά είναι ένα πολύ αργό και σύνθετο σύστημα, εκτός αν είστε σε μια άμεση διαδρομή Metro.

Ο καλύτερος ιστότοπος για το σχεδιασμό της διαδρομής σας στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι το socaltransport.org, το οποίο ενσωματώνει το σύστημα Metro και πολλά άλλα συστήματα (όχι όμως το LADOT σε αυτή τη γραφή) ή χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα δημόσιας μεταφοράς Google Maps. Δεν είναι τέλειο, αλλά θα σας φτάσει εκεί.

Το μετρό του μετρό (όχι όλες οι διαδρομές είναι υπόγεια) συνεχίζει να αυξάνεται. Επί του παρόντος έχει έξι γραμμές.

Τα λεωφορεία του μετρό επεκτείνουν δρομολόγια από σταθμούς του μετρό σε περιοχές που δεν φθάνουν τα τρένα.


Διαβάστε για το πώς να οδηγήσετε το LA Metro για να μάθετε πώς να πλοηγηθείτε στο σύστημα.

Το LADOT (Τμήμα Μεταφορών του Λος Άντζελες) προσφέρει υπηρεσία λεωφορείων στην πόλη του Λος Άντζελες και συνδέεται με τα συστήματα λεωφορείων των γύρω πόλεων και με τα λεωφορεία του μετρό. Το LADOT τρέχει το σύστημα DASH, το Commuter Express και το σύστημα San Pedro Trolley, καθώς και τα λεωφορεία του City Hall και του Metrolink Downtown.

Το LADOT λειτουργεί επίσης ένα σαββατοκύριακο για το παρατηρητήριο Griffith .

Το σύστημα Blue Blue Bus της Santa Monica εξυπηρετεί την περιοχή Santa Monica και τη Βενετία με γραμμές που εκτείνονται σε γειτονικές πόλεις.

Το Long Beach Transit σερβίρει την περιοχή Greater Long Beach και περιλαμβάνει τις υπηρεσίες θαλάσσιων σκαφών Aquabus και Aqualink ανάμεσα σε αξιοθέατα κοντά στο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα σαββατοκύριακα το υπόλοιπο έτος. Το δωρεάν μωβ Pine Avenue Link εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Pine από την όγδοη οδό στον ωκεανό και συνδέεται με το Aquabus και το Aqualink. Τα κόκκινα λεωφορεία Passport είναι δωρεάν εντός της περιοχής του κέντρου της πόλης και της βασίλισσας Μαρίας , αλλά απαιτούν τέλος στο Belmont Shore.