Βουδαπέστη το φθινόπωρο

Απολαύστε την εποχή της πτώσης το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο

Η Βουδαπέστη θα σας καλωσορίσει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά το φθινόπωρο είναι μία από τις καλύτερες εποχές του ταξιδιού. Η θερινή πτώση της θερμοκρασίας, οι Ούγγροι γιορτάζουν τα εθνικά ποτά και τα τρόφιμα με ετήσια φεστιβάλ, οι περισσότεροι τουρίστες έχουν επιστρέψει στο σπίτι μέχρι το επόμενο έτος και, όπως πάντα, περιμένουν πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες.

Ο καιρός της Βουδαπέστης

Μια τρύπημα στον αέρα τα βράδια ή κατά τη διάρκεια του βροχερού καιρού σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού στο πρώτο μέρος της πτώσης.

Οι μέσοι όροι θερμοκρασίας μειώνονται σταδιακά όσο πιο κοντά το ημερολόγιο μετακινείται προς το Νοέμβριο. Ακόμα κι αν ταξιδεύετε προς την αρχή της σεζόν, θυμηθείτε ένα πουλόβερ για να κρατήσετε μακριά το ψύχρα τα βράδια. Θα χρειαστείτε μακρύ μανίκια και μπουφάν για να ταξιδέψετε βαθύτερα στο φθινόπωρο.

Εκδηλώσεις φθινοπώρου

Αν αγαπάτε ουγγρικό φαγητό, τα ταξίδια του φθινοπώρου δεν θα σας απογοητεύσουν. Μερικά από τα φεστιβάλ της Βουδαπέστης που σχετίζονται με τα τρόφιμα περιλαμβάνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Κρασιού της Βουδαπέστης (Σεπτέμβριος), το Szeptemberfeszt, ένα φεστιβάλ τροφίμων και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένου ενός διαγωνισμού (September), του Φεστιβάλ Palinka και Sausage (Οκτώβριος) Κρασί και τυρί (Νοέμβριος)

Κρατήστε επίσης το εβραϊκό καλοκαιρινό φεστιβάλ, το μπαρόκ φεστιβάλ της Βουδαπέστης, το Φεστιβάλ Φθινοπώρου της Βουδαπέστης και την Ημέρα των Αγίων. Θυμηθείτε ότι στα τέλη Νοεμβρίου, όταν ο καιρός του χειμώνα μπορεί να έχει ήδη εγκατασταθεί στα οστά της πόλης, ανοίγει η ετήσια Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Βουδαπέστης .

Οι πωλητές σε αυτήν την αγορά πωλούν τρόφιμα και ποτά, χειροποίητα δώρα και διακοσμήσεις διακοπών.

Πτώση δραστηριοτήτων της Βουδαπέστης

Εάν δεν έχετε βρεθεί ποτέ στη Βουδαπέστη, κάνετε ένα σημείο να δείτε τα σημαντικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο της Βούδας, το κτήριο του Κοινοβουλίου, η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου και η πλατεία των Ηρώων. Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική στιγμή για να περιηγηθείτε στην ουγγρική πρωτεύουσα!

Εάν η ημέρα είναι υγρή ή κρύα, σκεφτείτε να μετακινηθείτε σε εσωτερικούς χώρους. Περάστε μερικές ώρες σε μια καφετέρια της Βουδαπέστης , ψωνίσετε αναμνηστικά στη μεγάλη αίθουσα αγοράς ή παρακολουθήστε την τέχνη σε ένα από τα εξαιρετικά μουσεία της Βουδαπέστης .

Όταν πέφτει το βράδυ, παρακολουθήστε μια παράσταση ή απολαύστε δείπνο σε ένα εστιατόριο που σερβίρει τοπικό φαγητό. Οι πιο κοινές ουγγρικές συνταγές μπορούν να δειχθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε εστιατόριο που ειδικεύεται στην εθνική κουζίνα. Καρυκευμένα με πιπεριά, βαριά πιάτα με κρεατικά με λαχανικά συνοδεύουν το νόστιμο φθινόπωρο. Θα αποφύγουν οποιαδήποτε ψύχρα στον αέρα ακόμα και αν επιλέξετε να δειπνήσετε σε εξωτερικούς χώρους.

Για δείπνο ή αφού έχετε φάει το γεύμα σας, παραγγείλετε ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι ουγγρικό κρασί. Τα πλούσια κόκκινα χρώματα, όπως το Blood's Blood και τα γλυκά λευκά, όπως το Tokaji, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για ουγγρικές ποικιλίες. Αν το μενού κρασιού του εστιατορίου δεν σας έχει νόημα, ζητήστε μια πρόταση από το διακομιστή σας, αναφέροντας ότι θα θέλατε να δοκιμάσετε ένα ουγγρικό κρασί.

Χρειάζεστε ακόμα περισσότερες ιδέες για το πώς να περάσετε το χρόνο σας στη Βουδαπέστη; Τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βουδαπέστη θα σας χαρίσουν την όρεξη για διασκέδαση που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Ξενοδοχεία για πτώση Ταξίδι στη Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι μια μεγάλη πόλη, οπότε εξετάστε την τοποθεσία καθώς και τον προϋπολογισμό, όταν ερευνάτε ξενοδοχεία για την επίσκεψή σας.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι άφθονα, αλλά μπορεί να θέλετε να βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση από καταστήματα, εστιατόρια ή αξιοθέατα. Θυμηθείτε επίσης ότι η Βουδαπέστη έχει δύο πλευρές, τη Βούδα και την Πέστη, που χωρίζονται από τον ποταμό Δούναβη. Αξιοθέατα όπως το Κάστρο της Βουδαίας είναι από την πλευρά της Βουδαπέστης, ενώ η Πλατεία των Ηρώων και το Κτίριο του Κοινοβουλίου βρίσκονται στην πλευρά της Πέστης της πόλης.

Μετάβαση στη Βουδαπέστη

Οι πτήσεις προς τη Βουδαπέστη φθάνουν στο αεροδρόμιο Ferihegy. Υπάρχει ένα μίνι λεωφορείο με υπηρεσία στο ξενοδοχείο σας, ή μπορείτε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι οδηγοί ταξί επωφελούνται από τους περιπλανώμενους τουρίστες στο αεροδρόμιο, οπότε πρέπει να αποφεύγονται.

Είναι επίσης δυνατό να φτάσετε στη Βουδαπέστη με το τρένο από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις προορισμού, καθώς και με λεωφορείο, και από τη Βιέννη, υδροπτέρυγα.