Τι είναι το Hostel Curfew και πώς λειτουργούν;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους ξενώνες

Η απαγόρευση του ξενώνα δεν είναι πλέον τόσο συνηθισμένη όσο στις μέρες του προηγούμενου έτους, όταν περισσότεροι ξενώνες ζούσαν με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας του ξενώνα. Και είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: σε μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ, οι μπροστινές πόρτες του ξενώνα θα κλειδωθούν (συχνά δεν θα μπορούν να ξεκλειδωθούν από τους επισκέπτες) και η ώρα στην οποία θα έχουν πρόσβαση ο ξενώνας χάνεται είναι γνωστός ως χρόνος αναχώρησης.

Εκτός από το κατάλυμα, όπου το προσωπικό δεν διαμένει επί τόπου και η ρεσεψιόν δεν είναι ανοιχτή για 24 ώρες την ημέρα, υπάρχουν υπαίθριες εγκαταστάσεις.

Εάν το προσωπικό χρειάζεται να φτάσει κάθε βράδυ στο σπίτι, θα κλειδώσει την μπροστινή πόρτα του ξενώνα και εάν δεν έχετε κλειδί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνει έξω στο δρόμο για τη νύχτα, εκτός εάν κάποιος άλλος επισκέπτης ακούει το χτύπημά σας και σας αφήνει μέσα. Μερικές φορές, το κλειδί σας δεν θα σας δώσει ακόμη και πρόσβαση στον ξενώνα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και θα πρέπει να κάνετε εναλλακτικές ρυθμίσεις αν δεν συμβεί να επιστρέψετε εγκαίρως.

Όσον αφορά την ώρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, είναι λογικά αποδεκτό. Αν ο ξενώνας έχει μια απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα είναι πιθανό να είναι γύρω στις 11 μ.μ. ή αργότερα. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να περιμένετε ότι οποιοσδήποτε ξενώνας με απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι το αντίθετο από ένα ξενώνα . Ορισμένοι παλιομοδίτικοι ξενώνες ζητούν ακόμη και οι φιλοξενούμενοί τους να βρεθούν στο κρεβάτι με τα φώτα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οπότε επιλέγετε μόνο αυτά τα μέρη αν εκτιμάτε έναν καλό ύπνο.

Λάβετε υπόψη ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας του ξενώνα δεν είναι αυτή που είναι γνωστή ως "lockout", η οποία είναι όταν ο ξενώνας κλείνει στη μέση της ημέρας για μερικές ώρες, συνήθως έτσι ώστε το προσωπικό να μπορεί να καθαρίσει τα δωμάτια χωρίς backpackers - hostel lockouts εδώ.

Γιατί υπάρχει η υπηρεσία απαγόρευσης διαμονής;

Είναι συνήθως για λόγους ασφαλείας. Αν ο ξενώνας είναι κλειδωμένος το βράδυ, κανείς δεν μπορεί να έρθει, έτσι ώστε οι επισκέπτες να είναι ασφαλείς στα δωμάτιά τους. Είναι λιγότερο πιθανό ότι κάποιος θα απολαύσει, σαν να είναι ένας επισκέπτης που πληρώνει και να γλιστρήσει σε ένα δωμάτιο για να ληστέψει τους ταξιδιώτες, ή ακόμα χειρότερα.

Εάν ο ξενώνας έχει μόνο λίγα μέλη του προσωπικού, μπορεί να έχουν μια απαγόρευση της κυκλοφορίας, ώστε όλοι να μπορούν να πάνε σπίτι για ύπνο αν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να δουλέψουν τη νυχτερινή βάρδια στη ρεσεψιόν.

Ο κάθε ξενώνας δεν έχει υποδοχή για όλη τη διάρκεια της νύχτας και το προσωπικό χρειάζεται να κοιμάται, οπότε η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους επιτρέπει να φτάσουν στο σπίτι τους σε λογική ώρα.

Πόσο συνηθισμένο είναι το Hostel Curfews;

Είναι συνήθως αρκετά σπάνια - έμεινα μόνο σε δύο ξενώνες που είχαν δρομολόγια σε έξι χρόνια ταξιδιού! Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ γι 'αυτά, καθώς δεν θα τα συναντάτε κάθε βράδυ ή οτιδήποτε άλλο.

Εάν η hostel απαγόρευση του ήχου όπως η ιδέα της κόλασης, ο εύκολος τρόπος για να το πάρει γύρω είναι μόνο για να αποφευχθεί η διαμονή σε έναν ξενώνα που τους έχει. Θα αναφέρεται συνήθως στην περιγραφή στον ιστότοπο κρατήσεων hostel , και αν δεν είναι, θα αναφέρεται σίγουρα στις αναθεωρήσεις. Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των ταξιδιωτών, οπότε αναμένετε να διαβάσετε τους ανθρώπους να γκρινιάζουν για το αν υπάρχει.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός Hostel Curfew;

Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι ότι σας κρατά ασφαλέστερο από άλλους ξενώνες, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να περπατήσει από το δρόμο και στο δωμάτιό σας. Αν είσαι σόλο γυναίκα ταξιδιώτης , όπως και εγώ είμαι συχνά, η ασφάλεια μπορεί να είναι μια πραγματική ανησυχία. Αν είστε νευρικοί για την ασφάλεια, έχοντας αυτή την ειρήνη του μυαλού μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ. Και αν μένετε σε ένα δωμάτιο dorm , αυτό είναι κάτι που πραγματικά θα χρειαστείτε στη ζωή σας.

Το πιέζω ελαφρώς με αυτό, αλλά ένα πλεονέκτημα μιας απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι ότι σας εμποδίζει να παίζετε όλη τη νύχτα. Και το όφελος για αυτό γίνεται να ξυπνήσετε το πρωί νιώθοντας φρέσκο ​​και έτοιμο να εξερευνήσετε για την ημέρα.

Αν δεν είστε ένα κομμάτι όταν ταξιδεύετε, αυτό θα είναι ένα τεράστιο όφελος. Θα κερδίσετε έναν καλύτερο ύπνο, καθώς δεν θα έχετε ανθρώπους να σκοντάψουν στο κοιτώνα σας στις 4 το πρωί μετά από μια βαρύ νύχτα πίνοντας. Αν εκτιμάτε την ησυχία και την ηρεμία όταν ταξιδεύετε και εκτιμάτε τον ύπνο σας, ένας ξενώνας με απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι πιθανόν να είναι η τέλεια εφαρμογή.

Και τα μειονεκτήματα;

Για να είμαστε ειλικρινείς, τα καταφύγια του ξενώνα είναι ενοχλητικά. Διακόπτουν τα σχέδιά σας και μπορεί συχνά να σας οδηγήσουν σε περικοπή ενός βραδιού διασκέδασης, επειδή πρέπει να επιστρέψετε στο εσωτερικό, ενώ η μπροστινή πόρτα στον ξενώνα σας είναι κλειδωμένη. Ακόμα κι αν τυχαίνει να έχετε μια απαγόρευση της κυκλοφορίας που μπορείτε να παρακάμψετε έχοντας ένα κλειδί, γνωρίζοντας ότι δεν θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στο ξενώνα σας, αν χάσετε, μπορεί να κρατήσει το μυαλό σας σε άλλα θέματα όλο το βράδυ.

Θα πρέπει να αποφύγετε έναν ξενώνα που έχει απαγόρευση της κυκλοφορίας;

Δεν αρνούμαι ενεργά να μείνω σε ξενώνα εάν έχει πολιτική απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά αν έχω μια επιλογή μεταξύ δύο θέσεων και μία από αυτές δεν έχει κλείδωμα, θα το επιλέξω κάθε φορά. Ευτυχώς, είναι αρκετά σπάνιες, επομένως δεν πρέπει συχνά να κάνω αυτή την απόφαση.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.