Οι Ξενώνες έχουν όρια ηλικίας; Αν ναι, τι γίνεται με αυτό;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αν είστε πολύ παλιά για τους ξενώνες

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες που έχουν πάει στο δρόμο, έρχεται μια εποχή που αρχίζετε να αναστενάζεστε στον εαυτό σας, "άνθρωπος, είμαι σίγουρα πάρα πολύ παλιά για ξενώνες." Έρχεται συνήθως μετά από μια πάρα πολλές άγρυπνες νύχτες και σας αρέσει αμέσως ένα καλό παλιό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων για να νιώσετε και πάλι φυσιολογικό. Έτσι, ενώ ορισμένοι ταξιδιώτες θα αποφάσιζαν τελικά να απομακρυνθούν από τα κρεβατοκάμαρα και τα κοινόχρηστα δωμάτια, άλλοι δεν έχουν πολλά λόγια για το θέμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή, ναι, μερικοί ξενώνες έχουν όρια ηλικίας.

Γιατί οι ξενώνες έχουν όρια ηλικίας;

Φαίνεται πολύ παράξενο, έτσι δεν είναι; Δεν ξενώνες θέλουν να καλωσορίσουν τους ταξιδιώτες όλων των ηλικιών; Δεν θέλουν τα χρήματα όλων; Λοιπόν, μάλλον δεν θα εκπλαγείτε να ακούσετε ότι είναι συνήθως οι ξενώνες για πάρτι που έχουν κανόνα ορίου ηλικίας. Αυτό έχει νόημα, όμως: πολλοί ξενώνες πάρτι θα έχουν ένα μπαρ ενσωματωμένο στο κατάλυμα, έτσι δεν θέλουν να έχουν παιδιά τρέχει γύρω και ενδεχομένως προσπαθεί να γλιστρήσει λίγο αλκοόλ. Στην περίπτωση αυτή, συνήθως θα διαπιστώσετε ότι ο ξενώνας επιτρέπει μόνο να παραμείνουν άτομα άνω των 18 ετών (ή όποια και αν είναι η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης ).

Όρια ανώτερης ηλικίας υπάρχουν επίσης, και πάλι, είναι συνήθως στο πάρτι ξενώνες. Τους αρέσει να έχουν μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα στις θέσεις τους, έτσι θέλουν να κρατήσουν τους πάντες μέσα σε ένα ορισμένο εύρος ηλικίας. Έχω δει μέρη που απαγορεύουν τα άτομα άνω των 40 ετών και ακόμη και ένα ζευγάρι που απαγορεύει σε οποιονδήποτε είναι άνω των 30 ετών!

Ισχύουν Όρια ηλικίας Hostel;

Δεν έχω δει ποτέ έναν ξενώνα να επιβάλει το όριο ηλικίας σε έναν ταξιδιώτη. Σε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ανατολική Ευρώπη που πήρα μαζί με το φίλο μου, μείναμε σε πολλά σημεία που απαγόρευαν την ηλικία των 30 ετών και αυτός (στην ηλικία των 36 ετών) δεν είχε ποτέ κανέναν να τον απομακρύνει. Πήραν ακόμη και ένα αντίγραφο του διαβατηρίου του και δεν είπαν τίποτα.

Θα πω, όμως, ότι φαίνεται νεαρός για την ηλικία του, έτσι τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν.

Αν υπάρχει ένας ιδιαίτερος ξενώνας στον οποίο πεθάνετε, αλλά είστε πάνω από το όριο ηλικίας, δεν υπάρχει καμία ζημιά στο να πάτε γι 'αυτό επειδή πιθανότατα θα είστε εντάξει - απλά να έχετε έναν εφεδρικό ξενώνα έτοιμο στο μυαλό σας, γυρίσατε μακριά. Αν, ωστόσο, είστε κάτω των 18 ετών, θα απομακρυνόμουν από οπουδήποτε με νεώτερο όριο ηλικίας, επειδή πιθανότατα δεν θα μπορείτε να εισέλθετε.

Πώς μπορείτε να μάθετε εάν ένας ξενώνας έχει όριο ηλικίας;

Εύκολο - θα μπορείτε να πείτε πότε κάνετε κράτηση για τον ξενώνα σας . Ανεξάρτητα από τον ιστοχώρο κράτησης που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε, ρίξτε μια ματιά στην πλήρη περιγραφή του ξενώνα και σε οποιονδήποτε από τους κανόνες και θα σας πει εάν υπάρχει όριο ηλικίας ή όχι.

Τα όρια ηλικίας είναι καλό ή κακό;

Εξαρτάται από την άποψή σας. Μερικά από τα πλεονεκτήματα της κατοχής ενός ορίου ηλικίας περιλαμβάνουν την εγγύηση ότι θα ξοδεύετε τη νύχτα με άτομα που βρίσκονται σε παρόμοια κλίμακα - κανείς δεν θέλει να περάσει τη νύχτα σε ένα δωμάτιο dorm με αρκετά παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών συνέβη σε με στη Σιγκαπούρη), και σίγουρα υπήρχαν κάποια δωμάτια dorm, όπου ήμουν με ανατριχιαστικό ηλικιωμένους άνδρες που θα προτιμούσα δεν ήταν εκεί. Εάν ελπίζετε να συνδεθείτε με κάποιον στα ταξίδια σας, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να συναντήσετε κάποιον κοντά σας σε ένα από αυτά τα ξενώνες.

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι αποκλείει ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα υποβάθρου, με διαφορετικές εμπειρίες ζωής. Μερικοί από τους πιο συναρπαστικούς ανθρώπους που γνωρίσαμε σε ξενώνες είναι τα 70χρονα που έχουν περάσει μια δεκαετία περιπλάνηση στον πλανήτη.

Είστε ποτέ πολύ παλιά για να μείνετε σε ξενώνες;

Γνωρίζετε την απάντηση σε αυτό: βεβαίως όχι! Έχω μείνει σε ξενώνες με backpackers που ήταν 90 ετών και αγαπούσαν να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Και οι νεώτεροι επισκέπτες ήταν περισσότερο από ευπρόσδεκτοι και ευτυχείς να ξεφύγουν με τους παλιότερους ταξιδιώτες.

Θα πω, όμως, ότι εάν σχεδιάζετε να ταξιδεύετε συχνά, θα διαπιστώσετε ότι μετά από έξι μήνες διαμονής σε ξενώνες, θα τελειώσετε λαχτάρα κάτι άλλο. Τα ξενώνες είναι φανταστικά για την εξοικονόμηση χρημάτων και τη συνάντηση με τους ανθρώπους, αλλά μετά από μήνες και μήνες άγρυπνων νυχτών, αρχίζετε να χρειαστείτε μερικές ακόμα ανέσεις, κάποια ιδιωτικότητα και κάποια ειρήνη και ηρεμία.

Πολλοί ταξιδιώτες αισθάνονται ενοχές για αυτό - σαν να μην είναι "πραγματικοί ταξιδιώτες" εάν δεν μένουν πλέον σε κοιτώνες και επιλέγουν τις φθηνότερες επιλογές όλη την ώρα - αλλά μην αφήνετε να πέσετε σε αυτό νοοτροπία. Οι μετασχηματισμοί και η ανάπτυξη είναι σημαντικές, οπότε αν αρχίσετε να αισθάνεστε σαν να είναι πάρα πολύ για τους ξενώνες σας, δεν υπάρχει καμία ντροπή στην επιλογή ενός ξενώνα, ενός Airbnb ή ενός ξενοδοχείου μια φορά, αν όχι για πάντα.

Για να τελειώσω, θα πω ότι τα όρια ηλικίας σε ξενώνες είναι σπάνια. Έχω συναντήσει μόνο μερικές φορές σε πενήντα φορές σε πάνω από πέντε χρόνια ταξιδιού (αν και θα παραδεχτώ ότι αποφεύγω ξενώνες πάρτι ...), γι 'αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να βάλετε οποιοδήποτε σημαντικό χρονικό διάστημα να ανησυχείτε για σας ταξίδια. Διαβάστε την περιγραφή ενός ξενώνα πριν κάνετε κράτηση, ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ορίου ηλικίας εάν έχουν ένα και, πάνω απ 'όλα, διασκεδάστε!

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.