Τι είναι το SAQ;

Ποια είναι η Société des alcools du Québec;

"Πάω στο SAQ. Χρειάζομαι τίποτα;"

Οι νεοσύστατοι κάτοικοι του Μόντρεαλ πιθανότατα θα συναντήσουν αυτές τις λέξεις μέσα στον πρώτο μήνα, αν όχι την πρώτη εβδομάδα που έχουν μετακομίσει στην πόλη.

Τι είναι το SAQ;

Είναι το Μόντρεαλ και η πανταχού παρούσα πηγή της επαρχίας του Κεμπέκ για όλα τα αλκοολικά πράγματα. Και είναι συνήθως προφέρεται από τα αρχικά του, SAQ. Στην αγγλική γλώσσα, αυτό ακούγεται σαν "ess-ay-cue", αλλά στα γαλλικά μοιάζει περισσότερο με το "ess-ah-queue". Και μερικοί άνθρωποι - όπως και εγώ - απλώς λένε "σάκοι", προφέγοντάς τους τον τρόπο που το ακρωνύμιο είναι γραμμένο.

Ιδρύθηκε το 1921, το SAQ ή η Société des alcools du Québec, η οποία είναι γαλλική για την αλυσίδα Quebec Alcohol Corporation, είναι μια εταιρία στέμμα που ανήκει στην επαρχιακή κυβέρνηση του Κεμπέκ. Το SAQ διαθέτει νομικό μονοπώλιο στην διανομή αλκοόλ στην επαρχία του Κεμπέκ, έναν επιθετικό έλεγχο των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Σύμφωνα με το SAQ, «ως κρατική εταιρεία, το SAQ παρέχει μια σημαντική ροή εισοδήματος και στα δύο επίπεδα διακυβέρνησης με τη μορφή φόρων, δασμών και πληρωμής μερισμάτων στην κυβέρνηση του Κεμπέκ».

Περίπου 8.000 προϊόντα με τη μορφή κρασιού, μπίρας και οινοπνευματωδών διατίθενται σε καταστήματα SAQ στο Μόντρεαλ και σε ολόκληρη την επαρχία του Κεμπέκ σε άτομα που έχουν φτάσει στην νόμιμη ηλικία κατανάλωσης .

Μπορώ μόνο να αγοράσω κρασί για οικιακή κατανάλωση σε καταστήματα SAQ στο Κεμπέκ;

Όχι. Οι κάτοικοι μπορούν επίσης να αγοράζουν οινοπνευματώδη ποτά σε ντόπιους επιχειρηματίες, παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ, αλλά τα καταστήματα SAQ έχουν εξαιρετική επιλογή κρασιού απ 'ό, τι σε άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης και διατροφής στην επαρχία του Κεμπέκ.

Κάντε κλικ εδώ για μια λίστα συστάσεων κρασιού που είναι διαθέσιμες στο SAQ.

Τι για τα οινοπνευματώδη;

Τα οινοπνευματώδη ποτά -ανακαλύψτε τη βότκα, το ρούμι, το τζιν- είναι σχεδόν μόνο διαθέσιμα στα καταστήματα SAQ.

Και μπύρα;

Η μπύρα είναι μια άλλη ιστορία. Το SAQ πωλεί ενδιαφέρουσες μπύρες, αλλά οι dépanneurs, τα καταστήματα τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ έχουν γενικά καλύτερη επιλογή εμπορικών μπύρες, ευρωπαϊκές εισαγωγές καθώς και επιλογές μικροβρεφών Quebec και Μόντρεαλ.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι dépanneurs ειδικεύονται στην μπύρα, προσφέροντας πάνω από 100 διαφορετικά είδη, τα πάντα, από τη μπύρα βατόμουρου μέχρι τον αχθοφόρο.

Για να σας δώσω μια καλύτερη αίσθηση από πού να πάτε για αυτό, σκεφτείτε αυτό. Συνήθως καταλήγω να βάζω τη μπύρα μου στο παντοπωλείο ή στον ντόπιο ντεπνενέρ μου, αλλά βαθμολογώ το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά μου στο πλησιέστερο SAQ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα SAQ, τις ιδιωτικές εισαγωγές, τις τοποθεσίες καταστημάτων και την αγορά επιλεγμένων προϊόντων μέσω διαδικτύου, επισκεφτείτε τον ιστότοπο SAQ.