Σταθμοί τηλεοπτικών σταθμών της Αριζόνα Αλλαγή από αναλογικό σε ψηφιακό

Οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Αριζόνα αλλάζουν από αναλογικό σε ψηφιακό

Από το 2009, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούν να εκπέμπουν μόνο σε ψηφιακή μορφή. Μια ψηφιακή τηλεόραση ή DTV δεν είναι προαιρετική.

Γιατί συνέβη το DTV;

Οι απαιτήσεις για ψηφιακές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές απελευθερώνουν συχνότητες για επικοινωνίες δημόσιας ασφάλειας, όπως η αστυνομία, η πυρκαγιά και η διάσωση έκτακτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, η ψηφιακή τεχνολογία επέτρεψε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να προσφέρουν περισσότερες επιλογές προγραμματισμού και βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και ήχου.

Πότε οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταβαίνουν σε όλα τα ψηφιακά;

Η αρχική απαιτούμενη ημερομηνία μετατροπής ήταν η 17η Φεβρουαρίου 2009. Στις 4 Φεβρουαρίου, το συνέδριο ψήφισε να παρατείνει την ημερομηνία μετατροπής στις 12 Ιουνίου. Αυτό έγινε για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους καταναλωτές να μάθουν ότι έπρεπε να κάνουν κάτι για να πάρουν τοπικά τηλεοπτικά σήματα και να αναζητήσουν για περισσότερη χρηματοδότηση για να φτιαχτούν περισσότερα κουπόνια για κουτιά μετατροπέων.

Τι σημαίνει αυτό για μένα;

Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση σημαίνει μόνο ότι εάν παρακολουθείτε τοπικά κανάλια αλλά δεν έχετε καλώδιο ή υπηρεσία πιάτων για αυτά τα τοπικά κανάλια, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα κιβώτιο μετατροπέα DTV για την τηλεόρασή σας. Εάν λαμβάνετε μόνο δωρεάν τηλεοπτικό πρόγραμμα τηλεόρασης, γνωρίζετε τον τύπο της τηλεόρασης που έχετε στην κατοχή σας, είτε μια ψηφιακή τηλεόραση είτε μια αναλογική τηλεόραση, είναι πολύ σημαντική. Δεν θα λάβετε τη λήψη ακόμη και για τους τοπικούς σταθμούς εκτός αν:

Τι πρέπει να κάνω για τη μετάβαση στο DTV;

Εάν πληρώνετε μια εταιρεία για την τηλεοπτική σας υπηρεσία, όπως το Cox Cable ή το DirecTV ή το Dish Network, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εάν λάβετε επίσης τοπικό προγραμματισμό μέσω αυτών.

Θα είναι ωραία, και η μετάβαση DTV δεν θα σας επηρεάσει. Αν δεν διαθέτετε πάροχο υπηρεσιών τηλεόρασης για τοπικούς σταθμούς, πρέπει να προσδιορίσετε αν η τηλεόρασή σας είναι DTV.

Οι περισσότερες τηλεοράσεις που πωλούνται μετά τις 25 Μαΐου 2007 διαθέτουν ψηφιακό δέκτη, οπότε αν αγοράζετε μια νέα τηλεόραση αλλά σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια κεραία, βεβαιωθείτε ότι είναι DTV. Εάν η τηλεόρασή σας αγοράστηκε πριν από την ημερομηνία αυτή, αναζητήστε τις ακόλουθες λέξεις είτε στην ίδια την τηλεόραση είτε στη βιβλιογραφία που συνοδεύει την τηλεόραση:

Οι λέξεις "Ψηφιακή οθόνη" ή "Οθόνη HDTV" ή "Ψηφιακή ετοιμότητα" ή "HDTV Ready" δεν σημαίνουν ότι η τηλεόραση περιέχει πραγματικά έναν ψηφιακό δέκτη. Ίσως χρειαστεί να το μετατρέψετε σε DTV. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε το εγχειρίδιο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που συνοδεύει την τηλεόρασή σας, για να διαπιστώσετε αν υπάρχει ψηφιακός δέκτης. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτή την τεκμηρίωση, μια αναζήτηση στο Internet για τη χρήση της μάρκας τηλεόρασης και του αριθμού μοντέλου μαζί με τη λέξη «manual» θα σας επιτρέψει να βρείτε την τεκμηρίωση online. Μπορείτε επίσης να καλέσετε τον κατασκευαστή και να τον ρωτήσετε.

Υποθέτω ότι πρέπει να μετατρέψω την τηλεόραση μου;

Τα κουτιά μετατροπέων ψηφιακών προς αναλογικό είναι διαθέσιμα σε διάφορους τοπικούς αντιπροσώπους όπως το Best Buy, το Sears, το Wal-Mart και το Target και άλλοι.

Αν η τρέχουσα κεραία σας δεν λαμβάνει σήματα UHF (κανάλια 14 και άνω), μπορεί επίσης να χρειαστείτε και μια νέα κεραία, επειδή οι περισσότεροι σταθμοί DTV βρίσκονται σε κανάλια UHF.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της FTC στην ψηφιακή τηλεόραση.

Στην περιοχή Phoenix, οι τοπικοί σταθμοί εκπέμπουν ήδη ψηφιακά αυτή τη στιγμή. Τα παρακάτω κανάλια χρησιμοποιούνται από τους τοπικούς σταθμούς της Αριζόνα.

  1. Ζήτησα το κουπόνι του μετατροπέα κουτιού μου τον Ιούλιο του 2008 και χρειάστηκαν περίπου 10 ημέρες για να φτάσει. Μην καθυστερείτε! Αναμένω ότι οι χρόνοι αναμονής θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι καθώς η προθεσμία του Φεβρουαρίου 2009 πλησιάζει.
  2. Το κουπόνι για το κιβώτιο μετατροπέα είναι μια κάρτα τύπου πιστωτικής κάρτας με μοναδικό αριθμό. Μην το χάσετε! Δεν μπορεί να αντικατασταθεί.
  3. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν λάβετε το κουπόνι είναι να αγοράσετε τον μετατροπέα σας αμέσως. Το κουπόνι λήγει σε 90 ημέρες!
  4. Όταν λαμβάνετε κουπόνι, θα λάβετε επίσης μια λίστα με τους λιανοπωλητές στη γειτονιά σας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κουπονιών. Πολύ βολικό!
  5. Δεν μπορείτε να αγοράσετε έναν μετατροπέα και στη συνέχεια να πάρετε $ 40 πίσω μετά το γεγονός. Δεν υπάρχει πρόγραμμα έκπτωσης. Πρέπει να έχετε το κουπόνι κατά την αγορά. Αφού εφαρμοστεί το κουπόνι, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ $ 15 και $ 30 για το κιβώτιο μετατροπέα.