Πώς να φτάσετε στο Koh Lanta

Μεταφορικές επιλογές για να φτάσετε στο Koh Lanta στην Ταϊλάνδη

Η απόφαση για το πώς να φτάσετε στο Koh Lanta εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πού προέρχεστε και αν δίνετε προτεραιότητα στον χρόνο, την άνεση ή τον προϋπολογισμό.

Για το μέγεθος και την τοποθεσία, το Koh Lanta παραμένει ευχάριστα ένα από τα πιο γαλήνια και ήπια νησιά της Ταϊλάνδης - εκπληκτική, δεδομένης της εγγύτητας του Phuket , ενός από τα πιο δημοφιλή νησιά διακοπών της χώρας.

Η τουριστική υποδομή της Ταϊλάνδης είναι αρκετά καλή και το Koh Lanta είναι ένας δημοφιλής προορισμός μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου.

Υπάρχουν αρκετές εύκολες επιλογές για να φτάσετε στο νησί.

Μετάβαση στο Koh Lanta

Η μετάβαση στο Koh Lanta έγινε λίγο πιο εύκολη τον Απρίλιο του 2016, όταν τελικά τελείωσε η πολυαναμενόμενη γέφυρα για να συνδέσετε την Lanta Yai και την Lanta Noi. Μία από τις δύο διαβάσεις των πορθμείων που απαιτούνται για να φτάσει στο νησί εξαλείφθηκε, εξοικονομώντας χρόνο στην ουρά και μεγάλες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας που πλήττει το νησί εν μέρει του χρόνου. Η εναπομείνασα διασταύρωση των πορθμείων προσφέρει μια ευπρόσδεκτη αντίσταση για να επιβραδυνθεί, ενδεχομένως, όσοι θέλουν να ξεπεράσουν την Koh Lanta με το κόστος της γοητείας της.

Ο ταχύτερος και ίσως πιο ακριβός τρόπος να φτάσετε στο Koh Lanta είναι να πάρετε μια βάρκα από την προβλήτα Chao Fa στην πόλη Krabi. Λόγω του χαμηλού όγκου μετά την εποχή αιχμής, το σκάφος από το Krabi σταματά να εξυπηρετεί το Koh Lanta γύρω στα τέλη Απριλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να πάρετε ένα minivan και να διασχίσετε μέσω πορθμείων.

Ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε στο Koh Lanta και συχνά ο μόνος τρόπος κατά τη διάρκεια της "εκτός" περιόδου από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο είναι να πάρετε ένα minivan που σας απομακρύνει σε οποιαδήποτε παραλία ή διαμονή που ζητάτε .

Το minivan θα λάβει ένα πλοίο από την ηπειρωτική χώρα προς Koh Lanta Noi, στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει τη νέα γέφυρα για να περάσει στο Koh Lanta Yai (το πιο αναπτυγμένο από τα δύο). Η διαδρομή με φέρι είναι σύντομη. εξαρτάται από το αν θέλετε ή όχι να βγείτε από το φορτηγάκι ενώ βρίσκεστε στο πορθμείο.

Παρόλο που η απόσταση δεν είναι πολύ μακριά, το minivan σας θα κάνει αρκετές στάσεις για να σηκώσετε και να αφήσετε τους επιβάτες.

Αναπόφευκτα, δεν είναι όλα τα κόμματα έτοιμα. οι καθυστερήσεις συσσωρεύονται και προσθέτουν χρόνο στο ταξίδι. Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να περιμένετε στο κύριο ταξιδιωτικό γραφείο, καθώς οι επιβάτες εδραιώνονται. Παρόλο που η απόσταση δεν είναι μακριά, ολόκληρο το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει περίπου 3-4 ώρες, ανάλογα με την αποτελεσματικότητα του πρακτορείου.

Περιστασιακά, ισχυρές καταιγίδες θα κλείσουν το πλοίο από την ηπειρωτική χώρα, προκαλώντας καθυστέρηση κυκλοφορίας στο νησί. Οι καιρικές συνθήκες είναι περισσότερο πρόβλημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, και πάλι κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Μπορείτε να οργανώσετε τη μετάβαση στο Koh Lanta μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων ή στη ρεσεψιόν του καταλύματός σας. Για μια μικρή προμήθεια, θα συσκευάσουν τις συνδέσεις και τα εισιτήρια πλοίων / πλοίων σε ένα ενιαίο εισιτήριο συνδυασμού στο Koh Lanta που σας μεταφέρει στο δρόμο για το ξενοδοχείο σας στο νησί. Δεν θα εξοικονομήσετε πολύ, προσπαθώντας να κάνετε όλες τις συνδέσεις μόνοι σας. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να αφήσετε κάποιον να οργανώσει το ταξίδι.

Αν πετάξετε στο μικρό αλλά γεμάτο αεροδρόμιο του Krabi, αρκετές εταιρείες μεταφορών θα σας πουλήσουν ένα πακέτο (minivan ή ναυλωμένο αυτοκίνητο) απευθείας στο Koh Lanta. Απλώς προσεγγίστε έναν από τους μετρητές στην περιοχή αφίξεων.

Από Μπανγκόκ προς Κόλ Λάντα

Το Koh Lanta είναι ένα ταξίδι μιας ολόκληρης μέρας (ή μιας διανυκτέρευσης) από τη Μπανγκόκ είτε με λεωφορείο είτε με το τρένο.

Αν έχετε μόνο λίγες μέρες μακριά από την Μπανγκόκ, σκεφτείτε να πάτε σε μια από τις παραλίες κοντά στην Μπανγκόκ ή σε έναν άλλο ευχάριστο προορισμό κοντά στην Μπανγκόκ . Καλύτερα να σώσετε το Koh Lanta για όταν έχετε περισσότερο χρόνο.

Με το λεωφορείο: Αν και δεν είναι η πιο ευχάριστη επιλογή, η λήψη ενός νυχτερινού λεωφορείου από την Μπανγκόκ προς το Κόλ Λάντα είναι το φθηνότερο. Η πλήρης διέλευση στο νησί μπορεί να γίνει κράτηση στην Khao San Road στην Μπανγκόκ για περίπου 750 μπατ. Οι οργανισμοί είναι σε θέση να προσφέρουν τέτοια φτηνά εισιτήρια επειδή συγκεντρώνουν τους ταξιδιώτες μαζί και εδραιώνουν. Το λεωφορείο σας θα πάρει το μακρινό δρόμο προς τα νότια, περνώντας από την πόλη του Σουράτ Θάνι για να πετάξει μερικούς επιβάτες που κατευθύνονται προς τα νησιά Koh Samui, Koh Phangan ή Koh Tao . Αναμείνετε ότι ο οδηγός σας Redbull θα κάνει μόνο μία ή δύο γρήγορες στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των 12 ή 14 ωρών. Υπάρχει μια μικροσκοπική τουαλέτα squat στο σκάφος.

Με τρένο: Το νυχτερινό τρένο κάνει πολλές στάσεις κατά μήκος του δρόμου, αλλά τουλάχιστον έχετε τον δικό σας χώρο ύπνου - αν και στενός - με κουρτίνα ιδιωτικότητας και την δυνατότητα να περπατήσετε. Τα τραίνα είναι προφανώς μια πιο κοινωνική επιλογή και μπορείτε να τεντώσετε όταν χρειάζεται. Ένας από τους αγωγούς θα πρέπει να σας ξυπνήσει όταν το τρένο φτάσει στο Trang, τον πλησιέστερο σταθμό στο Koh Lanta. Το σκάφος από Trang προς Koh Lanta φτάνει στην παλιά πόλη στην λιγότερο ανεπτυγμένη ανατολική ακτή στο νότιο τμήμα του Koh Lanta. Θα χρειαστεί να πάρετε ένα ταξί από την Παλιά Πόλη στην άλλη πλευρά του νησιού για τη διαμονή σας.

Εναλλακτικά, μερικές ταξιδιωτικές εταιρείες μπορούν να σας κανονίσουν να πάρετε το τρένο προς το Surat Thani, να αναχωρήσετε εκεί, στη συνέχεια να διασχίσετε το στενό τμήμα της Ταϊλάνδης με το μίνι λεωφορείο στην πόλη Krabi. Εάν έχετε το χρόνο και τα χρήματα, στην Ταϊλάνδη υπάρχει πάντα ένας τρόπος.

Με το αεροπλάνο: το Koh Lanta δεν έχει αεροδρόμιο. αυτό είναι καλό πράγμα. Πρέπει να πετάξετε στην πόλη Krabi (κωδικός αεροδρομίου: KBV), Trang (κωδικός αεροδρομίου: TST) ή Phuket (κωδικός αεροδρομίου: HKT). Η Air Asia και η Nok Air έχουν συνήθως πολύ λογικές τιμές από τη Μπανγκόκ μέχρι το Krabi. Οι υπηρεσίες μεταφοράς άμεσης μεταφοράς στο Koh Lanta διατίθενται σε όλες τις εποχές από τα αεροδρόμια Phuket και Krabi.

Από το Krabi στο Koh Lanta

Τα σκάφη κινούνται από την προβλήτα Chao Fa στην πόλη Krabi δύο φορές την ημέρα (οι χρόνοι ποικίλλουν, αλλά συνήθως πρωί και νωρίς το απόγευμα). Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της χαμηλής σεζόν ή εάν χάσετε το σκάφος και δεν επιθυμείτε να μείνετε στο Κράμπι, θα πρέπει να ζητήσετε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο να πάρετε το μίνι βαν στο νησί με πλοίο.

Ο οδηγός minivan θα κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί να σας φέρει απευθείας στη διαμονή σας. Είναι καλή ιδέα να έχετε υπόψη σας το όνομα ενός τόπου ή μιας παραλίας πριν από καιρό. Εάν δεν είστε βέβαιοι, δώστε το όνομα της παραλίας όπου θέλετε να μείνετε, τότε μπορείτε να περπατήσετε από εκεί για να αναζητήσετε διαμονή . Εάν ζητήσετε από τον οδηγό μια σύσταση, συχνά θα οδηγηθείτε σε έναν απομονωμένο τόπο όπου θα λάβει προμήθεια.

Εάν αφήνετε έξω στην προβλήτα, μπορείτε να πάρετε ένα 60-baht μοτοσικλέτα-sidecar ταξί από την πόλη του Ban Saladan (βόρειο άκρο του νησιού) σε άλλα μέρη. Και πάλι, μην ζητάτε από τον οδηγό μια σύσταση ξενοδοχείου! Σε ένα τσίμπημα, ζητήστε το "Funky Fish" - που θα σας βάλει στη μέση της Long Beach, μια δημοφιλής παραλία με μεγάλη ποικιλία επιλογών διαμονής.

Εάν φτάσετε στο αεροδρόμιο Krabi, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα από τα πολλά τουριστικά γραφεία για να κάνετε κράτηση απευθείας από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο σας στο νησί. Οι πιο βασικές επιλογές κοινής μεταφοράς κοστίζουν περίπου US $ 12.

Από το Πουκέτ προς το Koh Lanta

Ημερήσια βάρκα τρέχουν μεταξύ Πουκέτ , Koh Phi Phi, Ao Nang, και Koh Lanta. Όλα τα σκάφη λειτουργούν από την αποβάθρα του Ban Saladan.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών πορθμείων φεύγουν από την προβλήτα Ratchada στο Πουκέτ στις 8 π.μ. Οι διαδρομές δεν είναι πάντα άμεσες. ίσως χρειαστεί να αλλάξετε βάρκες στην προβλήτα στο Koh Phi Phi.

Μια πιο πολυτελή αλλά ακριβά επιλογή είναι να αρπάξει ένα ταχύπλοο από το Πουκέτ στο Koh Lanta. Τα ταχύπλοα σκάφη διαρκούν περίπου 1,5 ώρες.

Κάνοντας τον δικό σας δρόμο προς τον Κόλ Λάντα

Όπως πάντα, μπορείτε να παραιτηθείτε από τη βοήθεια ταξιδιωτικών πρακτόρων και να μάθετε πώς να φτάσετε στο Koh Lanta. Δυστυχώς, αυτό δεν θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα, αν υπάρχουν καθόλου. Το χειρότερο είναι ότι το κακό χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να σας προκαλέσει την απώλεια της τελευταίας βάρκας ή πορθμείων, με αποτέλεσμα μια διανυκτέρευση στην πόλη Krabi. Θα πρέπει να συνεχίσετε το ταξίδι σας στο νησί την επόμενη μέρα.

Στην Μπανγκόκ, πάρτε ένα ταξί στο Νότιο Λεωφορείο (περίπου 100 μπατ) και αγοράστε ένα εισιτήριο για την πόλη Krabi. Όλοι οι πωλητές εισιτηρίων μιλούν αγγλικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το σωστό παράθυρο εισιτηρίων. Υπάρχουν πέντε καθημερινά λεωφορεία από Μπανγκόκ προς Κράμπι. το τελευταίο λεωφορείο διανυκτέρευσης αναχωρεί στις 20:40 και φτάνει στο Krabi στις 7:50 π.μ.

Το νυχτερινό λεωφορείο θα φτάσει στο σταθμό λεωφορείων έξω από την πόλη Krabi. Από εκεί έχετε δύο επιλογές: είτε να κάνετε κράτηση για ένα μίνι-βαν και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο που θα σας μεταφέρει στην ορεινή περιοχή Koh Lanta (περίπου τρεις ώρες), είτε να πιάσετε ένα από τα πολλά μικρά φορτηγά ή ταξί στην πόλη Krabi στην προβλήτα Chao Fa. Μόλις φτάσετε στην προβλήτα, μπορείτε να κλείσετε εισιτήριο για το σκάφος στο Ban Saladan - την κύρια πόλη και την προβλήτα στα βόρεια του νησιού.