Εθνικό Πάρκο Θεοδώρου Ρούσβελτ, Βόρεια Ντακότα

Όχι μόνο ένα κομμάτι γης που εκτείνεται σε πάνω από 70.000 στρέμματα διατηρεί το όμορφο τοπίο και την άγρια ​​φύση, αλλά και τον πρόεδρο ο οποίος πιστώνεται με το να κάνει περισσότερα για το Σύστημα του Εθνικού Πάρκου από οποιοδήποτε άλλο. Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Βόρεια Ντακότα το 1883 και ερωτεύτηκε την φυσική ομορφιά των τραχιών badlands. Ο Ρούσβελτ θα συνέχιζε να επισκέπτεται την περιοχή και στη συνέχεια να ιδρύει 5 εθνικά πάρκα και να συνδράμει στην ίδρυση της αμερικανικής δασικής υπηρεσίας.

Οι εμπειρίες του Ρούσβελτ στην περιοχή όχι μόνο τον οδήγησαν να υπηρετήσει ως πρόεδρος, αλλά και να γίνει ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους του κόσμου.

Ιστορία

Το 1883, ο Θεόδωρος Ρούσβελτ ταξίδεψε στη Βόρεια Ντακότα και ερωτεύτηκε την περιοχή. Μετά από να μιλήσει με τους τοπικούς κτηνοτρόφους, αποφάσισε να επενδύσει σε μια τοπική επιχείρηση βοοειδών γνωστή ως ο Μάλτα Σταυρός. Θα επιστρέψει στο αγρόκτημα το 1884 για να αναζητήσει μοναξιά μετά το θάνατο της συζύγου και της μητέρας του. Με τον καιρό, ο Ρούσβελτ επέστρεψε ανατολικά και πίσω στην πολιτική, αλλά ήταν πολύ δημοφιλής για το πώς τον επηρέασαν οι badlands και πόσο σημαντική ήταν η διατήρηση στην Αμερική.

Η περιοχή ορίστηκε η περιοχή επίδειξης αναψυχής Roosevelt το 1935 και έγινε το εθνικό καταφύγιο άγριας φύσης Theodore Roosevelt το 1946. Ιδρύθηκε ως National Memorial Park Theodore Roosevelt στις 25 Απριλίου 1947 και τελικά έγινε εθνικό πάρκο στις 10 Νοεμβρίου 1978.

Αποτελείται από 70.447 στρέμματα, εκ των οποίων 29.920 στρέμματα διατηρούνται ως Theodore Roosevelt Wilderness.

Το πάρκο αποτελείται από τρεις γεωγραφικά χωρισμένες περιοχές badlands στη δυτική Βόρεια Ντακότα και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε τρία τμήματα: τη Βόρεια Μονάδα, τη Νότια Μονάδα και το Ranch Elkhorn.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά σημειώστε ότι ορισμένοι δρόμοι μπορεί να κλείσουν τους χειμερινούς μήνες.

Οι υπηρεσίες είναι περιορισμένες από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο, οπότε η καλύτερη στιγμή για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού Εάν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, επισκεφτείτε τα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του φθινοπώρου όταν τα αγριολούλουδα είναι σε άνθιση.

Να πάρει εκεί

Το πάρκο αποτελείται από τρεις περιοχές. Οι οδηγίες για το καθένα είναι οι εξής:

Νότια Μονάδα: Αυτή η μονάδα βρίσκεται στο Medora, ND έτσι παίρνει I-94 εξόδους 24 και 27. Medora είναι 133 μίλια δυτικά του Bismarck, ND και 27 μίλια ανατολικά της γραμμής κατάσταση της Μοντάνα. Σημειώστε ότι το κέντρο επισκεπτών Painted Canyon είναι 7 μίλια ανατολικά της Medora στην I-94 στην έξοδο 32.

Βόρεια Μονάδα: Αυτή η είσοδος είναι κατά μήκος της εθνικής οδού των ΗΠΑ 85, που βρίσκεται 16 μίλια νότια της πόλης Watford, ND και 50 μίλια βόρεια του Belfield, ND. Πάρτε I-94 στην εθνική οδό 85 στις έξοδο 42 στο Belfield, ND.

Μονάδα Ranch Elkhorn: Βρίσκεται 35 μίλια βόρεια της Medora και είναι προσβάσιμη μέσω χωματόδρομων. Οι ταξιδιώτες πρέπει να περάσουν από τον ποταμό Μικρό Μισούρι, ώστε να ρωτήσετε έναν κυβερνήτη σε ένα από τα κέντρα επισκεπτών για πληροφορίες σχετικά με τις καλύτερες διαδρομές.

Τέλη / Άδειες

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν στο πάρκο μέσω αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας θα χρεώνονται με 10 δολάρια για ένα πέρασμα διάρκειας 7 ημερών. Εκείνοι που εισέρχονται στο πάρκο με τα πόδια, ποδήλατο ή άλογο χρεώνονται με $ 5 για ένα πέρασμα διάρκειας 7 ημερών. Οι επανειλημμένοι επισκέπτες ενδέχεται να θέλουν να αγοράσουν το Εθνικό Πάρκο Εθνικού Πάρκου Theodore Roosevelt για $ 20 (ισχύει για ένα έτος).

Εκείνοι που κατέχουν Αμερική το Όμορφο - Εθνικά Πάρκα και Ομοσπονδιακό Χώρο Αναψυχής δεν θα χρεώνονται τέλη εισόδου.

Τα κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια επιτρέπονται στο Εθνικό Πάρκο Theodore Roosevelt, αλλά πρέπει να τον περιορίζουν ανά πάσα στιγμή. Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται σε κτίρια του πάρκου, σε μονοπάτια ή στην πίσω πλευρά.

Οι ιππότες επιτρέπονται αλλά απαγορεύονται στους κατασκηνωτές Cottonwood και Juniper, σε χώρους με πικ-νικ και σε αυτοδιαχειριζόμενα μονοπάτια της φύσης. Εάν φέρνετε σφυρηλάτηση για το άλογο, πρέπει να πιστοποιηθεί χωρίς ζιζάνιο.

Σημαντικά αξιοθέατα

Εκτός από τα κέντρα επισκεπτών, το πάρκο έχει μερικές εξαιρετικές θέσεις και μονοπάτια για να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε. Ανάλογα με το πόσο παραμένει η διαμονή σας, μπορεί να θέλετε να σταματήσετε σε μερικά ή όλα!

Scenic drives: Εάν έχετε μόνο μια μέρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει είτε το Scenic Loop Drive στη Νότια Μονάδα είτε το Scenic Drive στη βόρεια μονάδα.

Και οι δύο προσφέρουν απίστευτη θέα και σημεία για να σταματήσουν για περιπάτους φύσης και μεγαλύτερες πεζοπορίες.

Maltese Cross Cabin: Επισκεφθείτε το ρουστίκ αρχηγείο του πρώτου ράντσο του Roosevelt. Το ράντσο είναι γεμάτο επίπλωση περιόδου, εξοπλισμό ranching, και ακόμη και μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα του Roosevelt.

Ειρηνικό Ranch Valley: Τα ιστορικά κτίρια χρησιμοποιήθηκαν με πολλούς τρόπους, από τα κεντρικά γραφεία του πάρκου μέχρι τα βοοειδή εργασίας. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα με άλογα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Το Ridgeline Nature Trail: Αν και είναι μόνο ένα μονοπάτι μήκους 0,6 μιλίων, απαιτεί κάποια έντονη αναρρίχηση. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να δείτε πώς άνεμος, φωτιά, νερό και βλάστηση έχουν συνδυαστεί για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό περιβάλλον.

Άμμος Vein Trail: Απολαύστε αυτή την πεζοπορία 1 μιλίου για να δείτε ένα κρεβάτι λιγνίτη που έκαψε από το 1951-1977.

Jones Creek Trail: Το μονοπάτι ακολουθεί ένα διαβρωμένο κρεβάτι κολπίσκου για 3.5 μίλια προσφέρει στους επισκέπτες μια εξαιρετική ευκαιρία να δουν την άγρια ​​ζωή. Αλλά να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κροταλίες λιχουδιές στην περιοχή.

Little Mo Nature Trail: Ένα εύκολο μονοπάτι εξοπλισμένο με ένα φυλλάδιο επιτρέπει στους επισκέπτες να αναγνωρίσουν τα εγγενή φυτά που χρησιμοποιούν οι πεδιάδες των Ινδιάνων για την ιατρική.

Wind Canyon Trail: Ένα σύντομο μονοπάτι που βλέπει μια πανέμορφη θέα και υπενθυμίζει στους επισκέπτες πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ανέμου για τη διαμόρφωση του τοπίου. Το Wind Canyon προσφέρει επίσης ευκαιρίες για μεγαλύτερες πεζοπορίες.

Διαμονή

Δύο campgrounds βρίσκονται μέσα στο πάρκο, και τα δύο με 15 ημερών. Τα κατασκηνιζόμενα Cottonwood και Juniper campgrounds είναι ανοιχτά όλο το χρόνο με βάση την πρώτη προτεραιότητα. Οι επιβάτες θα χρεώνουν $ 10 ανά διανυκτέρευση για μια σκηνή ή τοποθεσία RV. Το κάμπινγκ για τα backcountry επιτρέπεται επίσης, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να λάβουν άδεια από ένα από τα κέντρα επισκεπτών.

Άλλα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία βρίσκονται στη γύρω περιοχή Medora και Dickinson, ND. Το Medora Motel προσφέρει bunkhouses, καμπίνες, και σπίτια που κυμαίνονται σε τιμή από $ 69 - $ 109. Είναι ανοιχτό από τον Ιούνιο έως την Ημέρα της Εργασίας και μπορεί να φτάσει στο 701-623-4444. Το AmericInn Medora (Get Rates) προσφέρει επίσης οικονομικά δωμάτια που κυμαίνονται σε κόστος από $ 100-168. Το Days Inn και το Comfort Inn βρίσκονται στο Dickinson με δωμάτια από $ 83 και άνω. (Βρείτε τιμές)

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Λίμνη Ilo Εθνικό Καταφύγιο Αγριας Ζωής: Βρίσκεται περίπου 50 μίλια από το Εθνικό Πάρκο Theodore Roosevelt, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν προστατευμένα υδρόβια πτηνά και περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες από ό, τι τα περισσότερα καταφύγια. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ψάρεμα, βαρκάδα, μονοπάτια της φύσης, γραφικές κινήσεις και αρχαιολογικά εκθέματα. Το καταφύγιο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και μπορεί να φτάσει στα 701-548-8110.

Maah Daah Hey Trail: Αυτό το τραχιά, εθνικά αναγνωρισμένο μονοπάτι 93 μιλίων είναι ανοιχτό για μη μηχανοκίνητη ψυχαγωγική χρήση, όπως backpacking, ιππασία και ορεινή ποδηλασία. Υπεύθυνη για τη διαχείριση της Υπηρεσίας Δασών των ΗΠΑ, είναι ένα υπέροχο ημερήσιο ταξίδι για όσους βρίσκονται στην περιοχή. Οι χάρτες είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο.

Εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής Lostwood: Σε ένα τμήμα της λιβάδις, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πάπιες, γεράκια, τρελός, σπουργίτια και άλλα πουλιά. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για παρατηρητές πουλιών από όλη τη χώρα. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, κυνήγι και γραφικές κινήσεις. Το καταφύγιο είναι ανοιχτό από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο και μπορεί να φτάσει στα 701-848-2722.

Πληροφορίες επαφής

Επιθεωρητής, PO Box 7, Medora, ND 58645
701-842-2333 (Βόρεια Μονάδα). 701-623-4730 ext. 3417 (Νότια Μονάδα)