Σταθμοί Λεωφορείων του Μεξικού

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στο Μεξικό με λεωφορείο , υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, ειδικά αν ξεκινάτε από την πρωτεύουσα της χώρας. Όντας μια τόσο μεγάλη μητρόπολη, το Mexico City διαθέτει τέσσερις τερματικούς σταθμούς λεωφορείων που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της πόλης. Κάθε μία εξυπηρετεί μια διαφορετική γεωγραφική περιοχή του Μεξικού (αν και υπάρχει κάποια επικάλυψη), οπότε πρέπει να ελέγξετε εκ των προτέρων ποιο τερματικό έχει λεωφορεία που αναχωρούν προς τον προορισμό σας.

Πριν ξεκινήσει το σύστημα τεσσάρων τερματικών λεωφορείων τη δεκαετία του 1970 από τον κυβερνητικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Μεταφορών, κάθε επιχείρηση λεωφορείων είχε δικό της τερματικό σταθμό. Αποφασίστηκε να δημιουργηθούν αυτοί οι τερματικοί σταθμοί που αντιστοιχούν στις κατευθυντήριες οδηγίες για να διευκολύνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση εντός της πόλης.

Terminal Central del Norte

Ο Βόρειος Σταθμός Λεωφορείων: Αυτός ο σταθμός εξυπηρετεί κυρίως τη βόρεια περιοχή του Μεξικού, καθώς και τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών. Μερικοί από τους προορισμούς που εξυπηρετούνται από αυτό το τερματικό σταθμό είναι οι Aguascalientes, Baja California , Chihuahua, Coahuila , Colima, Durango , Guanajuato, Hidalgo, Jalisco , Michoacan, Nayarit, Nuevo Leon, Pachuca, Puebla, Queretaro, San Luis Potosi, Sinaloa, Sonora, Tamaulipas , και Veracruz. Εάν σχεδιάζετε ένα ημερήσιο ταξίδι στα ερείπια του Teotihuacan , μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο εδώ (πάρτε ένα που λέει "Πειραμίδης").

Σταθμός Μετρό: Autobuses del Norte, Γραμμή 5 (κίτρινο)
Ιστοσελίδα: centraldelnorte.com

Terminal Central Sur "Tasqueña"

Νότιο τερματικό λεωφορείου: Αυτός είναι ο μικρότερος από τους τέσσερις σταθμούς λεωφορείων της πόλης. Εδώ θα βρείτε λεωφορεία που αναχωρούν προς προορισμούς στο νότιο Μεξικό όπως: Ακαπούλκο, Κουερναβάκα, Κανκούν, Καμπέτσε, Τσιάπας, Γκερέρο, Μορέλος, Πουέμπλα, Οαχάκα, Τάμπασκο, Τεποζτλάν, Βερακρούζ.

Σταθμός Μετρό: Tasqueña, Γραμμή 2 (μπλε) και Γραμμή 1 (ροζ)
Ιστοσελίδα: Teminal Central Sur

Terminal de Oriente "TAPO"

Ανατολικό τερματικό λεωφορείου: TAPO σημαίνει "Terminal de Autobuses de Pasajeros del Oriente", αλλά όλοι αναφέρονται σε αυτό ως "La Tapo". Από αυτό το τερματικό σταθμό λειτουργούν εννέα εταιρείες λεωφορείων, μεταξύ των οποίων η Estrella Roja, η ADO και η AU. Θα βρείτε λεωφορεία που αναχωρούν προς νότο και στον Κόλπο, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων προορισμών: Campeche, Chiapas, Puebla, Oaxaca, Quintana Roo , Tlaxcala, Tabasco, Veracruz, Yucatan.

Σταθμός Μετρό: San Lazaro, Γραμμή 1 (ροζ) και Γραμμή 8 (πράσινο)
Ιστοσελίδα: La Tapo

Τερματικό Centro Poniente

Προορισμοί του δυτικού τερματικού λεωφορείου: Guerrero, Jalisco, Michoacan, Nayarit, Oaxaca, Queretaro, πολιτεία του Μεξικού, Sinaloa, Sonora
Σταθμός Μετρό: Παρατηρητήριο, Γραμμή 1 (ροζ)
Ιστοσελίδα: centralponiente.com.mx

Μεταφορά προς και από τα τερματικά λεωφορείων:

Τα περισσότερα τερματικά λεωφορείων έχουν εξουσιοδοτήσει υπηρεσία ταξί, οπότε αντί να καλέσετε μια καμπίνα στο δρόμο, αν φτάσετε σε ένα από αυτά τα τερματικά και θέλετε να πάρετε ταξί, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επίσημη υπηρεσία για πρόσθετη ασφάλεια. Εάν δεν έχετε πολλές αποσκευές, μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε το μετρό. Απλά να γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπονται μεγάλες αποσκευές στο μετρό του Μεξικού .