Μεγάλα καπνιστά βουνά για επισκέπτες με προϋπολογισμό

Μπορεί να σας εκπλήξει να μάθετε ότι το Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains, που βρίσκεται και στις δύο πλευρές των συνόρων του Τενεσί-Βόρειας Καρολίνας, προσελκύει τακτικά περισσότερους επισκέπτες από διάσημα μέρη όπως το Grand Canyon, το Yosemite ή το Yellowstone.

Δύο βασικοί λόγοι για τη δημοτικότητά του: βρίσκεται σε απόσταση οδήγησης από πολλές μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές της Ανατολικής και της Μεσοδυτικής Περιοχής (που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του αμερικανικού πληθυσμού) και δεν υπάρχει χρέωση εισόδου για την είσοδο στο πάρκο.

Οι επισκέπτες έρχονται για να βρουν γραφική ομορφιά, υπέροχη πεζοπορία και άλλες ευκαιρίες αναψυχής. Παρόλο που δεν υπάρχει χρέωση εισόδου (ένας όρος διαπραγματεύσιμος από τις οικογένειες που δώρισαν αυτό το οικόπεδο στην υπηρεσία πάρκων), θα πρέπει να πληρώσετε για κάμπινγκ και μια ποικιλία προαιρετικών υπηρεσιών μέσα στο πάρκο, όπως ιππασία, hayrides και ενοικιάσεις περιπτέρων .

Οι κρατήσεις είναι σοφές για κάμπινγκ και άλλες υπηρεσίες, ειδικά το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια της σεζόν φύλλωσης πτώσης, το οποίο αυτό το μακρινό νότο μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο.

Η περιοχή εξυπηρετείται από τα αεροδρόμια στο Knoxville, Tenn. Και Asheville, NC, με το Knoxville να παρέχει πιο άνετη πρόσβαση. Οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα Interstates 75 και 40 για να φτάσουν εδώ.

Τα σχετικά άρθρα θα σας δώσουν μια γενική εικόνα του εθνικού πάρκου και των αξιοθέατων και καταλυμάτων που προσφέρονται τόσο στην ιδιοκτησία του πάρκου όσο και στην κοντινή περιοχή Sevierville-Pigeon Forge-Gatlinburg, η οποία προσφέρει την πλησιέστερη και ακριβότερη σειρά υπηρεσιών όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Στις μέρες που ο καιρός δεν συνεργάζεται, μια επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης μπορεί να σώσει μια ημέρα διακοπών που διαφορετικά θα ήταν θαμπό ή δυσάρεστη.