Βασιλικό Εθνικό Πάρκο: Οδηγός Ταξιδιώτη

Πρακτικές πληροφορίες για την επίσκεψη του "Big, Beautiful Backyard" του Σίδνεϊ

Στο Βασιλικό Εθνικό Πάρκο της Αυστραλίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το Bushwalking και την Φάλαινα που παρακολουθείτε στην ίδια γραφική τοποθεσία. Βρίσκεται νότια του Σίδνεϊ , Νέα Νότια Ουαλία, στο Sutherland Shire, το Royal National Park (The Royal to Nationals) συλλαμβάνει μερικές από τις πιο εκπληκτικές απόψεις στην Αυστραλία . Με μια σειρά από δραστηριότητες, όπως birdwatching, πεζοπορία, ψάρεμα, σέρφινγκ και κάμπινγκ, ελέγχετε το ρυθμό των διακοπών σας.

Τα στοιχεία Nitty-Gritty: Επισκεφτείτε το Royal

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση χαρακτήρισε το δεύτερο παλαιότερο εθνικό πάρκο του κόσμου το 1879. Στα 16.000 εκτάρια (περίπου 40.000 στρέμματα), το ποικίλο τοπίο αλλάζει από παραλία σε λιβάδια σε τροπικό δάσος. Η άγρια ​​φύση, που κυμαίνεται από όστρακα έως περάσματα, νυχτερίδες έως ερπετά, ζουν στο περιβάλλον του πάρκου. Και περισσότερα από 300 είδη πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των πελεκάνων, έχουν τεκμηριωθεί.

Σχεδιάστε μια επίσκεψη στο Royal National Park σε οποιαδήποτε εποχή. Η άνοιξη φέρνει αγριολούλουδα, το καλοκαίρι είναι εξαιρετικό για τις παραλίες και οι φάλαινες περνούν το χειμώνα. Ο Μάρτιος τείνει να είναι ο πιο υγρός μήνας και οι θερμοκρασίες ποικίλλουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους από τα χαμηλά επίπεδα της δεκαετίας του '40 έως τα υψηλά στα μέσα έως τα 80'

Υπάρχουν μπάρμπεκιου και τζάκια διαθέσιμα για δημόσια χρήση μέσα στους χώρους του πάρκου και μπορείτε να φέρετε και το δικό σας φορητό μπάρμπεκιου αερίου. Ιδιαίτερα κατά το ξηρό καλοκαιρινό καλοκαίρι μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τους κανόνες που ισχύουν σχετικά με τις απαγορεύσεις πυρκαγιάς ή τις προειδοποιήσεις.

Όλες οι περιοχές των Αβορίγινων και οι βραχονησίδες, συμπεριλαμβανομένης της πανίδας και χλωρίδας που υπάρχουν στο πάρκο, προστατεύονται και δεν μπορούν να βγουν από το πάρκο. Η διαχείριση πάρκων απαγορεύει τα πυροβόλα όπλα και τα όπλα. Πρέπει επίσης να αφήσετε τα κατοικίδια ζώα σας στο σπίτι, για να προστατεύσετε την άγρια ​​φύση. Και φροντίστε να συσκευάσετε όλα όσα εισάγετε, συμπεριλαμβανομένων των σκουπιδιών.

Ασφάλεια στο πάρκο

Το Βασιλικό Εθνικό Πάρκο είναι γενικά ασφαλές μέρος, αλλά θα πρέπει να συνεχίσετε να είστε προσεκτικοί και να αποφύγετε πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις. Μην περπατάτε στις άκρες των γκρεμών ή σε οποιοδήποτε μέρος μπορεί να συμβεί μια κατολίσθηση. Όταν βαρκάρετε, φοράτε κατάλληλο γιλέκο επίπλευσης ασφαλείας. Σε μεγαλύτερες ή απότομες βόλτες, φέρνετε αρκετό πόσιμο νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Και αν έχουν υπάρξει απαγορεύσεις πυρκαγιάς ή ακραίες προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρκαγιάς, αποφύγετε το περπάτημα σε μονοπάτια που βρίσκονται μακριά από τους δρόμους ή τις κύριες περιοχές επισκεπτών.

Να πάρει εκεί

Ταξιδεύοντας στο πάρκο είναι εύκολο και έχετε αρκετές επιλογές για να φτάσετε εκεί.

Για να χρησιμοποιήσετε το τρένο, πάρτε τη γραμμή Illawarra. Αυτό σας μεταφέρει σε Loftus, Engadine, Heathcote, Waterfall, ή Otford, και στη συνέχεια μέσα από τα μονοπάτια πεζοπορίας και στο πάρκο. Τις Κυριακές και τις αργίες, υπάρχει διαθέσιμο τραμ από την Loftus.

Εάν οδηγείτε, υπάρχουν τρεις εισόδους δρόμου στο πάρκο. Ο πρώτος θα σας μεταφέρει μέσω της λεωφόρου Farnell από την εθνική οδό Princes, 2,3χλμ. (Περίπου μισό μίλι και μισό) νότια του Sutherland (29χλμ. Ή περίπου 18 μίλια νότια του κέντρου του Σίδνεϊ ). Η δεύτερη είναι μέσω της λεωφόρου McKell, έξω από τον αυτοκινητόδρομο Princes στο Waterfall, 33χλμ. Ή λίγο περισσότερο από 20 μίλια ανατολικά από το Λίβερπουλ.

Το τρίτο είναι μέσω του Wakehurst Drive στο Otford, 28χλμ. Ή περίπου 17 μίλια από το Wollongong.

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο πάρκο με καραβάκι κατά μήκος της ακτής και μέσω του ποταμού Hacking κάτω από το δρόμο. Τα πλοία προέρχονται από το παραθαλάσσιο προάστιο Cronulla προς Bundeena.

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson .