Αναφέρετε ένα εστιατόριο στο Τμήμα Υγείας του County Maricopa

Πώς να καταθέσετε μια καταγγελία με το Τμήμα Υγείας του Εστιατορίου

Έχετε φάει σε ένα εστιατόριο στην περιοχή του Greater Phoenix - που περιλαμβάνει τα Phoenix, Scottsdale, Tempe, Glendale, Surprise, Peoria, Gilbert, Mesa, Goodyear και άλλες πόλεις και κωμοπόλεις της Maricopa - που ήταν βρώμικο ή όπου το γεύμα σας σας έκανε σωματικά άρρωστους ; Παρατηρήσατε τι πιστεύετε ότι είναι ανθυγιεινές συνθήκες στο εστιατόριο, συμπεριλαμβανομένων των εντόμων, των συντριμμιών ή των υπαλλήλων που δεν λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις για να προφυλαχθούν από την ασθένεια του πνεύμονα;

Βρήκατε κάτι αηδιαστικό στο φαγητό σας; Εάν κάποια από αυτά ταιριάζει με την περίπτωσή σας, τότε θα πρέπει πιθανόν να υποβάλετε καταγγελία στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του County Maricopa. Αυτός είναι ο οργανισμός που επιθεωρεί τα εστιατόρια μας στην περιοχή του Greater Phoenix για να διασφαλίσει ότι τηρούν τους κανονισμούς σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

Πώς μπορώ να καταθέσω μια καταγγελία σε ένα εστιατόριο;

Εάν το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή Maricopa (βασικά, η περιοχή του μετρό Phoenix), μπορείτε να καταθέσετε την καταγγελία σας στο διαδίκτυο στο Τμήμα Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του County Maricopa.

  1. Επιλέξτε "Τρόφιμα" ως κατηγορία για το παράπονό σας.
  2. Επιλέξτε τον τύπο του προβλήματος που αντιμετωπίσατε. Πιθανότατα θα επιλέξετε ένα από αυτά: Τροφή δηλητηρίαση? ή ακατάλληλη διακίνηση ή προετοιμασία τροφίμων. ή ερωτήσεις ασφάλειας (όχι αρρώστιες). Μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα, οπότε επιλέξτε αυτό που είναι το πιο κρίσιμο, κατά τη γνώμη σας. Θα έχετε την ευκαιρία να παράσχετε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.
  1. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να στείλετε την ερώτησή σας στο τμήμα που πιστεύετε ότι θα το χειριστεί καλύτερα.
  2. Μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό τηλεφώνου που σας έχει δοθεί ή μπορείτε να ξεκινήσετε τη γραπτή διαδικασία καταγγελίας εγγραφείτε για λογαριασμό. Κάντε κλικ στις λέξεις "Access Citizen" για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία.
  3. Θα σας ζητηθεί να δώσετε πληροφορίες σχετικά με το εστιατόριο, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας και της πόλης.
  1. Θα συμπεριλάβετε μια σύντομη περιγραφή, μερικές μόνο προτάσεις, περιγράφοντας τα ζητήματα που σας προκαλούν να αναφέρετε το εστιατόριο.
  2. Μπορείτε να ζητήσετε να επικοινωνήσετε μαζί σας μετά από μια επιθεώρηση.

Καταθέστε μια καταγγελία στο ηλεκτρονικό έντυπο καταγγελίας της περιφέρειας Maricopa.

Το Υπουργείο Υγείας θα επιβάλλει πρόστιμο στο εστιατόριο ή θα το κλείνει εάν υποβάλλω καταγγελία;

Ενώ η Maricopa County δεν αμφιβάλλει για την έκθεση που λαμβάνει, οι ενέργειες δεν λαμβάνονται αποκλειστικά βάσει παραπόνων πελατών. Μια επιθεώρηση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις τυποποιημένες διαδικασίες, θα σημειωθούν τυχόν παραβιάσεις και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αγοράς του Επιθεωρητή και του Τμήματος ως αποτέλεσμα αυτής της επιθεώρησης.

Πώς βλέπω τις εκθέσεις ελέγχου για ένα συγκεκριμένο εστιατόριο στην περιοχή Phoenix;

Στο County Maricopa μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις επιθεωρήσεις. Δεν υπάρχει χρέωση για πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Τι γίνεται αν θέλω να υποβάλω μια καταγγελία σχετικά με ένα εστιατόριο αλλού στην Αριζόνα;

Οι ρυθμιστικές αρχές που είναι επιφορτισμένες με την υγεία και την ασφάλεια στην Αριζόνα διοικούνται από κομητείες, όχι από το κράτος της Αριζόνα. Μπορείτε να βρείτε τις επίσημες ιστοσελίδες των κομητειών στην Αριζόνα εδώ. Μόλις βρίσκεστε στην ιστοσελίδα, αναζητήστε ένα τμήμα σχετικά με την υγεία του περιβάλλοντος ή τις υπηρεσίες υγείας για να μάθετε πώς να καταθέτετε μια καταγγελία εναντίον ενός εστιατορίου που βρίσκεται σε εκείνο τον νομό.