Ο οριακός τρόπος

Κάντε μια βόλτα στην παραλία στο Ogunquit, Maine

Έτσι, ποτέ δεν έχετε ακούσει για τον Οριακό Δρόμο; Στην πόλη του Ogunquit, Maine, είναι αρκετά εύκολο να παγιδευτείτε σε όλα τα γραφικά μικρά καταστήματα, εστιατόρια υψηλής ποιότητας και ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων (συγκρίνετε ξενοδοχεία Ogunquit στο TripAdvisor) εύκολα προσφέρονται στον μέσο τουρίστα. Τόσο εύκολο, στην πραγματικότητα, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να χάσουν την καλύτερη έλξη Ogunquit έχει να προσφέρει, περισσότερο από πιθανό να περάσει δεξιά από αυτό.

Αυτό το αξιοσημείωτο αφιέρωμα στη φύση είναι ο Οριακός Δρόμος , ένα μονοπάτι μήκους μιλίων που εκτείνεται από την είσοδο του στην κεντρική οδό Ogunquit - Shore Road - στην έξοδο του στις αποβάθρες του Perkins Cove, μιας μικρής κοινότητας που συνορεύει με το Ogunquit.

Με ένα σημάδι μερικώς κρυμμένο από δέντρα που σηματοδοτούν μια στενή είσοδο, η οποία είναι ελάχιστα ορατή παράλληλα με τα όρια του Sparhawk - ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στο Ogunquit, όπου τα δωμάτια κλείνουν τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα για την καλοκαιρινή περίοδο - Ο τρόπος μπορεί να μην μοιάζει πολύ με τον περιστασιακό περασμένο. Ωστόσο, κατά τη λήψη των πρώτων βημάτων πέρα ​​από την είσοδο, κάποιος βρίσκεται απέναντι από το παραθαλάσσιο μεγαλείο και εμπνέει θέαμα που είναι πραγματικά Ogunquit σε όλη του τη δόξα. Γιατί εδώ, κατά μήκος του οριακού δρόμου, ολόκληρη η πόλη του Ogunquit μπορεί να δει από το τέλος ως το τέλος, καθώς καμπυλώνεται προς τον στροβιλιζόμενο, φουντωμένο ωκεανό σε απόσταση.

Τα καταπράσινα παραθαλάσσια καταστήματα, τα αποκλειστικά καλοκαιρινά σπίτια και η παραλία Ogunquit, εξοπλισμένα με έναν γαλήνιο περιστρεφόμενο κόκκινο και λευκό φάρο, στρώνουν την ακτογραμμή και οι μοναδικοί ήχοι που ακούγονται είναι η ρυθμική παραμονή της παλίρροιας, οι γλάροι και η περιστασιακή καμπάνα ενός τρόλεϊ σε απόσταση .

Η μυρωδιά του ωκεανού είναι υπερβολική και γεμίζει το ένα με την αίσθηση ότι το παίρνει όλα και δεν έχει φροντίδα στον κόσμο. Ένα μικρό αεράκι περνά μέσα από τον αέρα, αναζωογονώντας εκείνους που έχουν περάσει μια κουραστική μέρα στην παραλία. Καθώς το μονοπάτι αγκαλιάζει τη βραχώδη ακμή ενός μικρού βράχου, οι γύρω σκηνές φαίνονται τόσο απτές, μπορεί κανείς να μπουν στον πειρασμό να φτάσουν και να τους αγγίξουν.

Κινώντας σε βαθιές καμπύλες, ο Οριακός Δρόμος συνεχίζει, φέρνοντας τους ταξιδιώτες σε πανοραμική θέα μετά από ουράνια πανόραμα, παρέχοντας πάγκους στο δρόμο για να σταματήσετε και να προβληματιστείτε για την παρουσία μιας τέτοιας ομορφιάς. Αλλά μετά από αυτό που φαίνεται σαν πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο χαρούμενος πειραματισμός του πολιτισμού ακούγεται μπροστά και οι ειρηνικοί ήχοι της παλίρροιας ξεθωριάζουν καθώς η έξοδος του Οριακού Δρόμου προσεγγίζει, οδηγώντας βολικά στο Oarweed, ένα φημισμένο εστιατόριο με θαλασσινά και λίβρα αστακό στο Πεκίνο Οροπέδιο με θέα στον ωκεανό και τον Οριακό Δρόμο.

Με την ολόπλευρη θέα της γραφικής πόλης Ogunquit, Maine και τα συναισθήματα της απόλυτης ηρεμίας που προσφέρει το περπάτημα του Οριακού Δρόμου, είναι ένα σαφές σημείο για να δείτε στη Νέα Αγγλία, αν και ίσως να μην είναι προφανές στην αρχή.

Αγαπώ τον οριακό δρόμο; Τώρα, μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία του δημοφιλούς πεζόδρομου του Μέιν δίπλα στη θάλασσα, δωρίζοντας στο μη κερδοσκοπικό Ταμείο Διατήρησης Οριακού Δρόμου.

Η συνθέτρια συντρόφου Laura Johnson έγραψε αυτό το κομμάτι ενώ ήταν κατώτερο στο Καθολικό Γυμνάσιο του Αγίου Παύλου στο Μπρίστολ του Κοννέκτικατ, όπου ήταν συγγραφέας της σχολικής εφημερίδας "Falcon Flyer". Ελπίζει να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στα αγγλικά, είτε διδάσκει είτε γράφει, καθώς απολαμβάνει την ανάγνωση και τη γραφή.

Περισσότερα κορυφαία αξιοθέατα Ogunquit

  1. Το Ogunquit Playhouse του John Lane: Θα γοητευτείτε από τα μουσικά σκηνικά κάθε καλοκαιρινή σεζόν σε αυτό το ιστορικό θέατρο, το οποίο αποτελεί προσάρτημα στην πόλη από το 1933.
  2. Finestkind Scenic Cruises: Ξεκινώντας από το Perkins Cove στο τέλος του Οριακού Δρόμου στο Ogunquit σε ένα από τα τρία παραδοσιακά ξύλινα σκάφη που κατασκευάστηκαν από το Maine ή ένα αντίγραφο ενός ιστιοφόρου No Man's Land. Επιλέξτε από μια ποικιλία από κρουαζιέρες, συμπεριλαμβανομένων πρωινών και κοκτέιλ ταξιδιών και φάρος και περιπέτειες χαλάρωσης.
  3. Ogunquit Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης: Ανοιχτό Μάιο έως Οκτώβριο, αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στην αμερικανική τέχνη του 20ού αιώνα. Έχει πάνω από 1.300 έργα ζωγραφικής, γλυπτά, σχέδια και εκτυπώσεις και έχει εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό.
  4. Θερινό Σχολείο Τέχνης Ogunquit: Οι διάσημοι εκπαιδευτές ασκούν το πνεύμα της Ogunquit Art Colony και το σχολείο ζωγραφικής αέρα που ιδρύθηκε εδώ το 1898 από τον Charles Woodbury. Εγγραφείτε εκ των προτέρων για τις κατηγορίες πωλήσεων και βελτιώστε τις ικανότητές σας για ζωγραφική σκηνές κατά μήκος του Οριακού Δρόμου.