Ενισχύοντας την εμβέλειά σας Wi-Fi ενώ ταξιδεύετε

Πώς να αποκτήσετε τις πιο γρήγορες ταχύτητες στο δρόμο

Αργές, άχρηστες συνδέσεις Wi-Fi μπορεί να είναι ο οδυνηρός της ύπαρξης ενός ταξιδιώτη. Καθώς όλο και περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να ταξιδέψουμε με φορητούς υπολογιστές, η διαμονή στο δρόμο γίνεται όλο και πιο σημαντική. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να έχετε μια αργή σύνδεση στο διαδίκτυο του ξενώνα που σας εμποδίζει να μιλάτε στην οικογένειά σας, να απαντάτε σε ένα σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να κάνετε κράτηση για την επόμενη πτήση του ταξιδιού σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιταχύνετε τη σύνδεση στο Internet ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Εδώ είναι τα αγαπημένα μας:

Δοκιμάστε λίγες διαφορετικές τοποθεσίες

Μάθετε πού βρίσκεται ο δρομολογητής του ξενώνα και προσπαθήστε να καθίσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά του - αυτό μπορεί να σημαίνει να κάθεστε έξω από το δωμάτιό σας κατά μήκος ενός διαδρόμου ή απλά να αλλάξετε θέσεις στην κοινή αίθουσα. Μπορεί να είστε σε θέση να αποκτήσετε ισχυρότερη σύνδεση όταν βρίσκεστε εκτός του δωματίου σας, καθώς αυτές συνήθως δεν βρίσκονται κοντά σε δρομολογητή.

Εάν βρίσκεστε σε καφετέρια και χρησιμοποιείτε το Wi-Fi, μπορείτε να κάνετε το ίδιο - να κοιτάξετε για το πού μπορεί να είναι ο δρομολογητής ή να ρωτήσετε κάποιον που βρίσκεται και να μετακινηθείτε πιο κοντά σε αυτό.

Αγοράστε μια κεραία Wi-Fi

Εάν οι γρήγορες ταχύτητες Internet είναι σημαντικές για εσάς, σκεφτείτε να αγοράσετε μια κεραία Wi-Fi για να ενισχύσετε τη σύνδεσή σας. Αυτά μπορούν να αγοραστούν φτηνά από το Amazon (συνιστούμε την κεραία Alpha USB) και να επιταχύνουμε τη σύνδεσή σας μέχρι και 5 φορές. Όταν χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά αυτή την κεραία παρατηρήσαμε τον αριθμό των δικτύων που θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε άλμα από 4 σε 11 και η αργή σύνδεσή μας στο internet αυξήθηκε αμέσως πολύ πιο γρήγορα.

Συστήνω ιδιαίτερα να ταξιδεύετε με ένα από αυτά αν σκοπεύετε να εργαστείτε καθώς ταξιδεύετε, γιατί θα σας βοηθήσει να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Ξεκινήστε τη φόρτιση του φορητού υπολογιστή σας

Παραδόξως, η σύνδεση του φορητού σας υπολογιστή με το φορτίο θα ενισχύσει πραγματικά τις ταχύτητες του Διαδικτύου σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο φορητός υπολογιστής σας θα μειώσει συνήθως τη δύναμη της ασύρματης κάρτας του όταν λειτουργεί με την μπαταρία για να αυξήσει το χρόνο που έχετε πριν κλείσει.

Συνδέοντας το φορητό υπολογιστή σας για να φορτίσετε, τότε, θα σας δώσει μια μικρή ώθηση στις ταχύτητές σας.

Απενεργοποίηση οποιωνδήποτε εφαρμογών δεν χρησιμοποιείτε

Εάν έχετε εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο και που συνδέονται με το Internet, αυτές σίγουρα θα επιβραδύνουν τη σύνδεσή σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε όπως Skype , Tweetdeck, μια υπηρεσία backup, όπως Crashplan, ή μια εφαρμογή Mail, όπως το Outlook. Αυτά συνδέονται στο διαδίκτυο και ανανεώνονται συνεχώς στο παρασκήνιο, οπότε αν τα κλείσετε, θα διαπιστώσετε ότι οι ιστοσελίδες θα φορτώνονται γρηγορότερα κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε έναν αποκλεισμό διαφημίσεων

Για να διατηρήσετε γρήγορα τη φόρτωση των σελίδων, εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, όπως το Adblock Plus. Ένας αποκλεισμός διαφημίσεων θα μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις από κάθε ιστοσελίδα, βελτιώνοντας δραστικά την ταχύτητα με την οποία φορτώνεται η σελίδα - θα εκπλαγείτε να μάθετε πόσα φορμά τοποθεσίες ιστοτόπων φορτώνουν αυτές τις μέρες και πόσο χρόνο μπορούν αυτά τα σενάρια να φορτώσουν.

Κλείστε τις αχρησιμοποίητες καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησης

Ακόμη και αν δεν βλέπετε μια καρτέλα, αυτή η σελίδα θα μπορούσε ακόμα να φορτώνεται κάθε μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά στο παρασκήνιο, για να σας ενημερώνει. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει με το Facebook, το Gmail ή το Twitter, όπου κάθε φορά που λαμβάνετε μια ειδοποίηση, η καρτέλα ενημερώνεται με ένα (1). Εάν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά αυτούς τους ιστότοπους, κλείστε τις καρτέλες και, ως αποτέλεσμα, θα μπορείτε να περιηγείστε ταχύτερα.

Ελέγξτε για να δείτε αν υπάρχει θύρα Ethernet

Εάν η σύνδεση Wi-Fi είναι πολύ αργή, ρίξτε μια ματιά για να δείτε εάν υπάρχει μια θύρα Ethernet στο δωμάτιό σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Θα χρειαστεί να ταξιδεύετε με ένα καλώδιο Ethernet για σύνδεση, αλλά αν το κάνετε, τότε θα πρέπει να βρίσκεστε με ταχύτερη σύνδεση. Εάν η διαμονή σας έχει ένα λιμάνι Ethernet, πιθανότατα θα βρείτε ότι προσφέρουν ένα καλώδιο για τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν επίσης.

Χρησιμοποιήστε το Hotspot του κινητού σας τηλεφώνου

Ας ελπίσουμε ότι έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε με ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο και να παραλάβετε τις τοπικές κάρτες SIM καθώς ταξιδεύετε και, αν ναι, ελπίζατε ότι επιλέξατε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει δεδομένα. Αν το Wi-Fi στον ξενώνα σας είναι πολύ αργό, αλλά η σύνδεση 3G ή 4G στον προορισμό σας είναι γρήγορη, μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σας σε ένα hotspot και να συνδεθείτε στο Internet μέσω αυτού. Δεν θα θελήσετε να κάνετε τίποτα όπως να κάνετε μια κλήση βίντεο μέσω Skype, καθώς θα κάνετε γρήγορη εγγραφή μέσω των δεδομένων σας, αλλά η γενική περιήγηση, η ενημέρωση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και η απάντηση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα είναι ωραία.

Το βρήκα αυτό ως την καλύτερη επιλογή ενώ ταξιδεύαμε στη Νέα Ζηλανδία, για παράδειγμα, όπου οι συνδέσεις 3G είναι συχνά ταχύτερες και φθηνότερες από τις υπηρεσίες Wi-Fi σε ξενώνες.