Σχεδιασμός κατά τη διάρκεια μασάζ

Η σχεδίαση είναι η τεχνική της αποκάλυψης μόνο του μέρους του σώματος στο οποίο εργάζεται κατά τη διάρκεια ενός μασάζ . Το Draping σάς επιτρέπει να είστε εντελώς γυμνοί κάτω από ένα φύλλο ή πετσέτα και να αισθανθείτε ασφαλείς, ζεστές και μη εκτεθειμένες. Παρέχει επίσης στον θεράποντα μασάζ την ελευθερία να μασάει όλα τα μέρη του σώματος χωρίς να επιβαρύνεται με ρούχα.

Χρησιμοποιώντας το draping, ο θεραπευτής μασάζ λειτουργεί μόνο στο τμήμα του σώματος που είναι εκτεθειμένο - στην πλάτη, στον βραχίονα ή στο πόδι, για παράδειγμα, ενώ το υπόλοιπο σώμα καλύπτεται.

Τα ιδιωτικά σας μέρη είναι πάντα κρυμμένα. Με αυτόν τον τρόπο, ο θεραπευτής διατηρεί μια επαγγελματική και δεοντολογική πρακτική αποφεύγοντας ταυτόχρονα την αμηχανία στον πελάτη ή τον εαυτό της.

Ένα σημάδι ενός έμπειρου θεραπευτή μασάζ είναι ότι αυτός ή αυτή χειρίζεται draping με γρήγορο, αξεπέραστο τρόπο που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς και άνετοι. Στην πραγματικότητα, ίσως να μην το παρατηρήσετε, επειδή χειρίζονται τα πάντα και σας ενημερώνουν εάν πρέπει να κάνετε οτιδήποτε, όπως το γύρισμα. Ο θεραπευτής θα σας δώσει ακριβείς οδηγίες, ώστε να ξέρετε τι συμβαίνει και τι αναμένεται από εσάς.

Ένα ηλεκτρικό μαξιλάρι στο τραπέζι είναι συχνά ενεργοποιημένο για να σας κρατήσει ζεστό. Η θερμοκρασία χώρου θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά ζεστή ώστε να αισθάνεστε άνετα. Εάν υπερθερμανθείτε, μπορείτε να ζητήσετε από τον θεραπευτή να απενεργοποιήσει το ηλεκτρικό ταμπόν ή να βγάλει μια κουβέρτα. Αν είστε πολύ κρύος, μπορείτε να ζητήσετε μια κουβέρτα.

Σχεδίαση σε σπα

Τα περισσότερα spa έχουν τραπέζι μασάζ με ένα κάτω φύλλο, ένα φύλλο κορυφής και μια κουβέρτα που μπορεί ή δεν μπορεί να αφαιρεθεί πριν αρχίσει το μασάζ.

Τα πιο πολυτελή ιαματικά λουτρά μπορεί να έχουν κάποιο είδος ωραίας εμφάνισης ή ένα δίσκο στο τραπέζι μασάζ που έχει τα προϊόντα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, ειδικά αν υπάρχει τρίβει το σώμα.

Μπορείτε να βγάλετε τα ρούχα ή το ρόμπα σας ενώ ο θεραπευτής είναι έξω από το δωμάτιο, στη συνέχεια να πάρει μεταξύ των φύλλων σύμφωνα με τις οδηγίες του θεραπευτή.

Συνήθως ξεκινάτε προς τα κάτω για το μασάζ σας, με το πρόσωπό σας σε μια γεμισμένη βάση που σας επιτρέπει να αναπνέετε. Ο θεραπευτής θα χτυπήσει πριν εισέλθει στο δωμάτιο, στη συνέχεια τραβήξτε πίσω το φύλλο για να εργαστεί στην πλάτη και τους ώμους σας πρώτα. Το άνω κάλυμμα διπλώνεται πίσω σε περίπου δύο ίντσες κάτω από την αρχή της γλουτιαίας σχισμής, οπότε ο θεραπευτής μπορεί να εργαστεί στα σημεία πρόσδεσης αυτών των μεγάλων, σημαντικών μυών.

Όταν τελειώσετε, ο θεραπευτής θα καλύψει την πλάτη σας και, στη συνέχεια, θα αποκαλύψει ένα πόδι τη φορά. Ο θεραπευτής κάνει μια γρήγορη συρρίκνωση του φύλλου ή πετσέτας κάτω από τον αντίθετο μηρό, ενώ τοποθετεί το κάλυμμα για να εκθέσει όσο το δυνατόν περισσότερο το πόδι. Με αυτόν τον τρόπο έχουν πλήρη πρόσβαση στους μύες στο πίσω μέρος του ποδιού σας χωρίς να χαλαρώνει το φύλλο ή να εκτίθενται τα ιδιωτικά σας μέρη.

Ένας ιδιωτικός ιατρός με τον οποίο έχετε μια συνεχιζόμενη θεραπευτική σχέση μπορεί να εκθέσει τους γλουτούς ως μέρος του σχεδίου στο πόδι. Ωστόσο, σε ένα σπα, ο θεραπευτής συνήθως δεν εκθέτει τους γλουτούς σας. Εάν χρειάζονται εργασία, ο θεραπευτής μπορεί να λειτουργήσει μέσα από το φύλλο.

Ώρα να γυρίσει

Όταν έρθει η ώρα να γυρίσετε, ο θεραπευτής θα σας ενημερώσει. Αυτός ή αυτή θα κρατήσει το φύλλο ή πετσέτα επάνω και να σας καθοδηγήσει να μετακινηθείτε προς τα κάτω, ώστε να είστε πλήρως στο τραπέζι, στη συνέχεια, γυρίστε αργά πάνω στην πλάτη σας.

Καθώς γυρίζετε, ο θεραπευτής τοποθετεί το φύλλο πάνω στο σώμα σας, και πάλι, γρήγορα, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε εκτεθειμένοι. Αυτό θεωρείται όλα τα σχέδια.

Ο θεραπευτής, στη συνέχεια, επιστρέφει στο σώμα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την κατάλληλη συρραφή, μαζεύοντας το μπροστινό μέρος του κάθε ποδιού και των δύο βραχιόνων. Το μασάζ συνήθως συνεχίζεται με περισσότερη δουλειά στους ώμους σας, και αν είστε άνδρας, οι θωρακικοί μύες σας. (Κάνουν μασάζ μαστού στην Ευρώπη, αλλά όχι Αμερική). Συχνά ένα μασάζ τριχωτού της κεφαλής τελειώνει τη θεραπεία.

Ο θεραπευτής θα σας ενημερώσει ότι η θεραπεία έχει λήξει και θα σας δώσει περαιτέρω οδηγίες, όπως "Θα περιμένω έξω με νερό". Αυτός ή αυτή αφήνει ενώ είστε ακόμα στο τραπέζι, καλύπτονται, εκτός αν χρειάζεστε συγκεκριμένα βοήθεια να σηκωθεί. Στην περίπτωση αυτή, εκπαιδεύονται στο πώς να σας βοηθήσουν διατηρώντας ακόμα τη σεμνότητα.