Πού να ακούσετε μουσική Cajun και Zydeco στη Νέα Ορλεάνη

Αν και η μουσική Cajun και zydeco δεν είναι εγγενή στη Νέα Ορλεάνη (έχουν ρίζες στην Acadiana, την περιοχή γύρω από τη Lafayette), έχουν κάνει μια σταθερή και διαρκή εντύπωση στη μουσική σκηνή του Big Easy. Θα δείτε πολλά μπάντα Cajun και zydeco σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Νέας Ορλεάνης, συμπεριλαμβανομένου του Jazz Fest, του Φεστιβάλ της Γαλλικής Συνοικίας και (προφανώς) του Φεστιβάλ Cajun-Zydeco.

Υπάρχουν επίσης πολλές καλές μπάντες Cajun και zydeco που παίζουν σε όλη την πόλη σε οποιαδήποτε εβδομάδα, οπότε δεν έχει σημασία όταν επισκέπτεστε, θα πρέπει να είστε σε θέση να βρείτε μια εξαιρετική μπάντα που θα σας βάλουν σε βάλσαμο και δύο βήματα γύρω από το πάτωμα για ώρες . Είναι εντάξει να καθίσετε στην πλάτη και να παρακολουθήσετε επίσης. Απλά μην εκπλαγείτε αν μια φιλική τοπική σας βγάλει στο πάτωμα σε κάποιο σημείο. Ακολουθήστε το προβάδισμα. Θα είσαι μια χαρά.

Πάρτε ένα αντίγραφο του OffBeat Magazine ή The Gambit σε οποιοδήποτε περίπτερο μόλις φτάσετε στην πόλη, ή συντονίστε το ραδιόφωνο σας στο WWOZ στο 90,7 FM και δείτε τις λίστες συναυλιών. Παρακολουθήστε αυτούς τους εξαιρετικούς χώρους, οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν μουσική Cajun και zydeco στην κονσόλα.