Πώς να κάνετε check in για την πτήση σας με τους αριθμούς εντοπισμού αερομεταφορέα

Οι αριθμοί εντοπισμού των αεροπορικών εταιρειών έχουν πολλά ονόματα (αριθμοί επιβεβαίωσης, αριθμοί κρατήσεων, κωδικοί κράτησης και αριθμοί εντοπισμού εγγραφών, για να αναφέρουμε μερικά), αλλά είναι απλώς μόνο οι αριθμοί που εκδίδουν οι αεροπορικές εταιρείες για να προσδιορίσουν με μοναδικό τρόπο κάθε κράτηση. Οι αριθμοί εντοπισμού αεροπορικών εταιρειών έχουν συνήθως μήκος έξι χαρακτήρων και συχνά περιλαμβάνουν συνδυασμό αλφαβητικών και αριθμητικών χαρακτήρων. Η γνώση του ατομικού σας αριθμού εντοπισμού μπορεί να σας βοηθήσει να επισπεύσετε τη διαδικασία ελέγχου στην πτήση σας ή να αντιμετωπίσετε προβλήματα σχετικά με την κράτησή σας.

Οι αριθμοί εντοπισμού είναι μοναδικοί για κάθε κράτηση επισκεπτών, αλλά μόνο για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα. Οι αριθμοί επαναχρησιμοποιούνται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όταν η σχετική κράτηση έχει εκκαθαριστεί ή έχει συμβεί το ταξίδι, οι αριθμοί αναγνώρισης δεν είναι πλέον απαραίτητοι.

Μην συγχέετε τους αριθμούς εντοπισμού με τα ονόματα επιβατών

Οι αριθμοί εντοπισμού των αεροπορικών εταιρειών δεν πρέπει να συγχέονται με τα ονόματα των επιβατών (PNR) που είναι αριθμοί που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες για έναν επιβάτη και τις πληροφορίες δρομολογίου είτε για έναν επιβάτη είτε για μια ομάδα επιβατών που ταξιδεύουν μαζί (π.χ. ίδιο PNR).

Πώς να βρείτε τους αριθμούς εντοπισμού σας

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα δημιουργήσουν και θα εμφανίσουν αυτόματα τους αριθμούς εντοπισμού εγγραφών σας στην οθόνη μόλις αγοράσετε αρχικά τα εισιτήριά σας. Ωστόσο, μερικές φορές οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να περιμένουν να τις αντιστοιχίσουν έως ότου ο πελάτης λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης, οπότε μην ανησυχείτε αν δεν το δείτε αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την αγορά σας.

Μπορείτε επίσης να καλέσετε έναν εκπρόσωπο αεροπορικής εταιρείας και να ζητήσετε τον αριθμό εντοπισμού εγγραφών σας αν δεν μπορείτε να το βρείτε στο email σας. Εάν κάνετε check-in στο αεροδρόμιο (είτε στο ηλεκτρονικό περίπτερο είτε στον πάγκο) μόλις λάβετε το φύλλο επιβίβασης , ο εντοπιστής εγγραφών θα βρίσκεται στο εισιτήριο. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, δεν θα πρέπει να θυμάστε ή να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό εντοπισμού σας, εκτός εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ταξίδι σας.

Χρησιμοποιώντας τον εντοπιστή εγγραφών σας για το γρήγορο check-in και το ταξίδι

Σας συνιστούμε να γράφετε τον εντοπιστή των καταγραφών σας όταν το λαμβάνετε από την αεροπορική εταιρεία. Μερικοί επιβάτες θα γράψουν τον κώδικα σε ένα σελιδοδείκτη, στην ενότητα σημειώσεων των τηλεφώνων τους ή σε χαρτιά που κρατούνται στα πορτοφόλια τους για εύκολη πρόσβαση, ενώ άλλοι δεσμεύουν τον κωδικό 6 ψηφίων στη μνήμη. Όποια και αν είναι η μέθοδος που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε, γνωρίζοντας τον αριθμό εντοπισμού καταγραφής πριν φτάσετε στο check-in θα καταστήσει όλη τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη και πιο ομαλή.

Όπως πάντα, θα πρέπει να φτάσετε στο αεροδρόμιο με αρκετό χρόνο πριν από την πτήση σας σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την ανάκτηση της κάρτας επιβίβασης, τον έλεγχο των αποσκευών σας, την πλοήγηση σε μια γραμμή ασφαλείας ή οποιαδήποτε άλλη κολλώδη κατάσταση που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια ταξιδιού.

Για το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων ταξιδιών με ελεγμένες σακούλες , θα πρέπει να επιτρέψετε τουλάχιστον μία ώρα και μισή πριν την αναχώρησή σας, ενώ για διεθνή ταξίδια συνιστάται να φτάσετε δύο με τρεις ώρες πριν από την επιβίβαση της αεροπορικής εταιρείας, χαμένη πτήση.