Τρία στοιχεία που μπορεί να απαγορευτούν στα ταξίδια σας

Ξέρτε τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να συσκευάσετε πριν πάτε

Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη διασκέδαση του ταξιδιού, οι τοπικές προδιαγραφές και οι τελωνειακοί κανονισμοί μπορούν να εμποδίσουν τους σύγχρονους τυχοδιώκτες από το να πάρουν ορισμένα αντικείμενα μέσα ή μακριά από έναν προορισμό. Όλοι αγαπούν να έχουν κάτι να πάρουν μαζί τους - αλλά συσκευάζουμε τα σωστά;

Με την κατανόηση του τι είναι και δεν επιτρέπεται, οι ταξιδιώτες μπορούν να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις όταν είναι ώρα να ξεκινήσουν και να αποφύγουν τις απάτες σουβενίρ στο σπίτι και στο εξωτερικό.

Καθώς φτιάχνετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, κρατήστε αυτά τα στοιχεία υπόψη προτού γεμίσετε τις τσάντες σας για το ταξίδι στο σπίτι.

Συνήθως απαγορεύεται: Κρέατα και τυριά

Έτσι ίσως έχετε κάνει τη στάση στο τέλειο τυρί ή το κατάστημα κρέατος στα διεθνή ταξίδια σας. Μου άρεσε τόσο πολύ το θεραπευμένο μπέικον ή το γκούδα, ότι πρέπει να το πάρετε σπίτι και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας. Έτσι αγοράζετε λίγο επιπλέον, με στόχο να το συσκευάσετε στις αποσκευές σας. Θα επιτρέπεται στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Ανεξάρτητα από τα τρόφιμα που ένας ταξιδιώτης αγοράζει ενώ ή όταν το αγοράζετε σε (σε ένα τοπικό κατάστημα ή σε απαλλαγή από δασμούς), κάθε διεθνής ταξιδιώτης υποχρεούται να δηλώνει όλα τα είδη διατροφής κατά την είσοδό του σε μια χώρα. Η απουσία δήλωσης οποιωνδήποτε τροφίμων ενώ ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα ύψους μέχρι 10.000 $ και άλλες πιθανές ποινές - όπως η απώλεια της κατάστασης του αξιόπιστου ταξιδιώτη.

Επιπλέον, ορισμένα στοιχεία ενδέχεται να μην επιτρέπεται ποτέ να επιστρέψουν στα Ηνωμένα Κράτη.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ: "Η εισαγωγή νωπών, αποξηραμένων ή κονσερβοποιημένων κρεάτων ή προϊόντων με βάση το κρέας δεν επιτρέπεται γενικά από τις περισσότερες ξένες χώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό περιλαμβάνει τα προϊόντα που έχουν παρασκευαστεί με κρέας. " Επιπλέον, άλλα ζωικά υποπροϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τυριού, μπορεί να μην επιτρέπεται να επιστρέψουν μαζί σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους κανονισμούς της χώρας καταγωγής σας προτού συσκευάσετε τα κρέατα και τα τυριά στις τσάντες σας.

Δυνητικά απαγορευμένο: αλκοολούχα ποτά

Πολλοί ταξιδιώτες αγαπούν να δοκιμάσουν τα τοπικά πνεύματα καθώς ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή απολαμβάνουμε ένα καλό ποτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται σε μια χώρα προορισμού. Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα ποτά σας επιτρέπονται στο δρόμο;

Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με τα αλκοολούχα ποτά που επιτρέπεται να προσφέρονται με έναν ταξιδιώτη. Ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ, απαγορεύουν αυστηρά την εισαγωγή και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στα έθνη τους. Πολλά δυτικά κράτη επιτρέπουν την είσοδο αλκοόλ από τους ταξιδιώτες, αλλά πρέπει να δηλώνονται στο σημείο εισόδου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να σας ζητηθεί να καταβάλετε δασμούς στα αλκοολούχα ποτά.

Επιστρέφοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να φέρουν τα ποτά πίσω από τα ταξίδια τους. Ανάλογα με το πόσο μακριά βρισκόταν κάποιος εκτός της χώρας, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν ένα αφορολόγητο επίδομα έως και $ 600 αγαθών. Ανεξαρτήτως του τόπου όπου αγοράστηκε ένα ποτό, πρέπει να δηλωθεί στο σημείο εισόδου και ίσως χρειαστεί να καταβληθούν δασμοί. Το Εναρμονισμένο Σύστημα Τιμολόγησης μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε κατά την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενδεχομένως απαγορευμένη: Ανθρώπινη στάχτη

Η απώλεια ενός αγαπημένου είναι πάντα εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά αν η απώλεια αυτή πραγματοποιήθηκε σε άλλη χώρα. Εάν οι τελικές επιθυμίες τους πρόκειται να ληφθούν σε άλλη χώρα, η μεταφορά της τέφρας τους μπορεί να είναι μια δύσκολη δοκιμασία.

Ανεξάρτητα από το πού σκοπεύετε να ταξιδέψετε, όλες οι ανθρωπογενείς στάχτες πρέπει να αναμειγνύονται σε εγκεκριμένο δοχείο ή ουρά. Το κηδεία σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε για ένα φιλικό προς τις αεροπορικές εταιρείες εμπορευματοκιβώτιο. Εκτός από την ουρά, πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις με τον αερομεταφορέα σας για τη μεταφορά της τέφρας είτε ως ελεγχόμενο φορτίο είτε ως μεταφορικό μέσο. Η αεροπορική σας εταιρεία μπορεί με χαρά να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα και τους κανονισμούς όταν ταξιδεύετε με στάχτη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλο το φορτίο πρέπει να ελέγχεται από την Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών πριν να επιτραπεί στις πτήσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται στους αξιωματικούς της TSA να ανοίγουν τα εμπορευματοκιβώτια - ακόμη και αν το ζητήσουν οι ταξιδιώτες. Αντίθετα, κάθε δοχείο πρέπει να επιθεωρείται μέσω μηχανής ακτίνων Χ και πρέπει να γίνεται προσδιορισμός του περιεχομένου. Εάν ένας αξιωματικός της TSA δεν μπορεί να καθορίσει οριστικά ότι το περιεχόμενο είναι ασφαλές, δεν θα του επιτραπεί να πετάξει.

Τέλος, πολλές χώρες έχουν συγκεκριμένους κανονισμούς για το πώς επιτρέπονται τα ανθρώπινα κατάλοιπα στη χώρα. Κατά την είσοδο, μπορεί να χρειαστεί να παράσχετε τεκμηρίωση του περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων αρχείων θανάτου και άλλων εγγράφων. Η κηδεία σας και η αεροπορική σας εταιρεία μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε τα στοιχεία που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε διεθνώς με αντικείμενα ανθρώπου.

Με την κατανόηση των τοπικών κανονισμών σχετικά με τα στοιχεία που είναι και δεν επιτρέπονται, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα ταξίδια σας είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Όταν ταξιδεύετε με δυνητικά απαγορευμένα ή προστατευμένα αντικείμενα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει και προετοιμαστείτε για τοπικούς κανονισμούς ώστε να εξασφαλίσετε ομαλές μετακινήσεις.