Γιορτάζοντας Απόκριες στην Ιαπωνία

Απόκριες δεν γιορτάζονταν παραδοσιακά στην Ιαπωνία, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως, οι στοιχειωμένες διακοπές αυξήθηκαν σε δημοτικότητα χάρη στα γεγονότα στα πάρκα θεάτρου του Tokyo Disneyland , Sanrio Puroland και Universal Studios Japan. Σήμερα, πολλά ιαπωνικά καταστήματα μπαίνουν στο πνεύμα με την πώληση πολύχρωμων διακοσμήσεων, κοστουμιών και γλυκών σε εκείνους που θέλουν να παρακολουθήσουν τις διακοπές.

Απόκριες στην Ιαπωνία είναι ως επί το πλείστον προσανατολισμένη προς τους ενήλικες που θέλουν να φορέσουν στο κοστούμι.

Το κόλπο-ή-θεραπεία από σπίτι σε σπίτι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τα ιαπωνικά παιδιά.

Όλοι δεν μπαίνουν στο Απόκριες Πνεύμα

Παρά τη νέα δημοτικότητά του, δεν έχουν όλοι στην Ιαπωνία αποκριές. Ορισμένοι Ιάπωνες βλέπουν το Απόκριες μόνο ως μια ευκαιρία για τους αλλοδαπούς να ντύνονται σε ανόητα κοστούμια και να μετατρέπουν δημόσιες αμαξοστοιχίες σε μεγάλα κόμματα, διακόπτοντας έτσι τις μετακινήσεις.

Απόκριες δραστηριότητες στην Ιαπωνία

Εάν βρίσκεστε στην Ιαπωνία το φθινόπωρο, υπάρχουν πολλά αποκριτικά γεγονότα αποκριών στο Τόκιο, την Οσάκα και την Καναγκάβα. Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται συχνά σε εμπορικά κέντρα και θεματικά πάρκα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Τα γεγονότα περιλαμβάνουν επίσης εκδηλώσεις δρόμου, παρελάσεις, φλας, ζόμπι και κοστούμια σε μπαρ. Το καλοκαίρι, οι Ιάπωνες απολαμβάνουν ιστορίες φαντασμάτων και επισκέπτονται στοιχειωμένα αξιοθέατα.

Θεματικά πάρκα γύρω από την Ιαπωνία φέρνουν μερικά από τα μεγαλύτερα πλήθη για αποκριές χάρη στις πολυάριθμες εκδηλώσεις τους. Το Τόκιο Disneyland φιλοξενεί μια μαζική παρέλαση με περισσότερους από 100 πλωτήρες και εκτελεστές.

Universal Studios Ιαπωνία θέτει επίσης στις ετήσιες αποκριές της νύχτας τρόμου, που χαρακτηρίζει στοιχειωμένα σπίτια και άλλες τρομακτικές δραστηριότητες. Στο συγκρότημα λιανικής Shibuya Hikarie θα βρείτε τον διεθνή διαγωνισμό κοστουμιών και στο Sanrio Puroland, ένα κλειστό θεματικό πάρκο γνωστό για την περιοχή Hello Kitty, οι κοστούμιοι θα μεταμορφωθούν σε φρικιαστικά φαντάσματα και ξωτικά τη νύχτα.

Ιαπωνικά Cosplay

Το "Kosupure", το οποίο είναι η ιαπωνική λέξη για το cosplay (ή το κοστούμι), είναι δημοφιλές μεταξύ των Ιαπωνικών νέων στο Halloween. Το κοστούμι παίζει στην Ιαπωνία συνήθως σημαίνει μεταμφίεση. Οι άνθρωποι απεικονίζουν χαρακτήρες anime, κινηματογράφου ή ηλεκτρονικών παιχνιδιών με ντύσιμο σε στολές, κοστούμια σαμουράι / νίντζα ​​και κιμονό. Το make-up και οι μάσκες χρησιμοποιούνται επίσης για την απεικόνιση αγαπημένων χαρακτήρων. Το Cosplay είναι δημοφιλές όχι μόνο κατά τη διάρκεια των αποκριών, αλλά και σε όλο τον χρόνο.