Γάτες και Σκορπιούς

Κάνουν οι γάτες Τραυματισμένοι από τους Σκορπιούς; Οι γάτες θα κρατήσουν τους σκορπιούς μακριά;

Οι Σκορπιές είναι μια τεράστια ανησυχία για πολλούς ανθρώπους που ζουν και μετακινούνται στην περιοχή του Φοίνικα. Υπάρχουν περισσότερες από 40 ποικιλίες σκορπιών εδώ, και δεν είναι ασυνήθιστο να τις βρείτε σε κατοικημένες περιοχές της πόλης. Τα καλά νέα είναι ότι μόνο ένα είδος σκορπιού είναι πολύ επικίνδυνο στο Φοίνιξ και λίγοι, αν υπάρχουν, άνθρωποι πεθαίνουν από το τσίμπημά του. Ακόμα, παίρνω πολλά αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με το πώς να απαλλαγώ ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα των σκορπιών , και είμαι συχνά ρωτήθηκε αν πάρει μια γάτα θα βοηθήσει.

Έχω ακούσει και να διαβάσω ότι οι γάτες (και τα κοτόπουλα) είναι άνοσοι σε κτυπήματα σκορπιού. Δεν θα ασχοληθώ με τα κοτόπουλα εδώ, επειδή λίγοι από εμάς θα εξετάζουμε το ενδεχόμενο να έχουμε κοτόπουλα στο σπίτι για να απαλλαγούμε από πιθανά παράσιτα σκορπιού. Αλλά οι άνθρωποι με γάτες έχουν λιγότερους σκορπιούς και οι γάτες είναι άνοσοι στο δηλητήριο σκορπιού;

Η κοινή πεποίθηση μεταξύ των επαγγελματιών γάτας και των σκορπιών είναι ότι οι γάτες δεν είναι άνοσοι στο δηλητήριο του σκορπιού. Γιατί λοιπόν δεν πεθαίνουν περισσότερες γάτες από τα σκορπιού; Υπάρχουν μερικοί λόγοι.

Έχω την τάση να πιστεύω, επομένως, ότι οι γάτες δεν είναι ανοσοποιημένες στο δηλητήριο του σκορπιού, αλλά μάλλον είναι καλύτερα να αποφύγουν να χτυπηθούν.

Θα πάρει μια γάτα Κρατήστε Scorpions μακριά;

Ορισμένες γάτες θα αφήσουν μόνο τους σκορπιούς και άλλοι θα σκεφτούν ότι τους πήρατε ένα κομψό νέο παιχνίδι. Μια γάτα που τρώει γρύλους και άλλα σφάλματα σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να εξαλείψει μια πηγή τροφής για τους σκορπιούς , αλλά αυτό δεν είναι κοινό για μια γάτα σπιτιού. Κρατώντας τις γάτες δεν είναι πιθανό να αποτρέψει τους σκορπιούς να έρχονται στο σπίτι σας εάν έχουν αυτή την τάση, αλλά αν τυχαίνει να έχετε μια γάτα που τους τρώει μπορεί να είστε σε θέση να κρατήσετε τους αριθμούς τους κάτω.

Εάν η γάτα σας τσιμπήσει από έναν σκορπιό, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πεθάνει. Δεν είναι όλα θύματα σκορπιού θανατηφόρα. Μην υποθέσετε ότι η θεραπεία του σκορπιού για τους ανθρώπους είναι η ίδια για τη γάτα σας. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά.

Λοιπόν, ποια είναι η τελική μου απάντηση; Πιστεύω ότι είναι ένας μύθος ότι οι γάτες είναι άνοσοι στο δηλητήριο του σκορπιού. Μπορούν, ωστόσο, να μειώσουν τον πληθυσμό σκορπιού σας, ή πιθανότατα, να σας προειδοποιήσουν σε έναν μικρό εισβολέα στο σπίτι σας (ή να παίξετε μαζί του). Θα πρέπει να πάρετε μια γάτα αν θέλετε να έχετε μια γάτα ως κατοικίδιο ζώο, και όχι μόνο ως σκορπιός κυνηγός / δολοφόνος.