Είναι αυτή η πιο καθαρή λίμνη του κόσμου;

Αυτό το νερό είναι τόσο καθαρό, είναι σχεδόν αόρατο!

Εάν περάσετε λίγα λεπτά Googling "πανέμορφες παραλίες" ή "όμορφο νερό" - και ας το παραδεχτούμε, αν δεν πήγες στο διαδίκτυο για να κρυώσει το περιπλάνημά σου, δεν θα είσαι εδώ - θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν πολλά του ανταγωνισμού, σε όλο τον κόσμο.

Έχετε επικεφαλής σε μαργαριτάρια της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως το Πουκέτ ή το Αρχιπέλαγος Mergui του Μυανμάρ ή στις όμορφες (αλλά βυθιστικές) Μαλδίβες; Έχετε αναπνεύσει τους υφάλους του Μπελίζ και των Μπαχάμες, ή παραλείψετε την Καραϊβική για τις παραλίες της Αιγύπτου ή ακόμη και του Σουδάν;

Μια επιλογή που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν γενικά είναι η Μεσόγειος και συγκεκριμένα η Ελλάδα. Ακόμη και οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα συχνά κατευθύνονται κατευθείαν στις Κυκλάδες, το νησιωτικό συγκρότημα που περιλαμβάνει την εικονική Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Δύο λέξεις εξηγούν γιατί δεν πρέπει να το κάνετε αυτό: Λίμνη Μελισσάνη.

Γεωλογία της λίμνης Μελισσάνι

Στην πραγματικότητα τέσσερις λέξεις, αν προσθέσετε το "Melissani Cave" στα δύο παραπάνω. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λίμνη Μελισσάνη της Ελλάδας, η οποία μπορεί να φιλοξενεί μόνο τα καθαρότερα νερά του κόσμου, μοιάζει να βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά, μια περίπλοκη ρύθμιση, αν και δεν είναι μοναδική για την Ελλάδα. Γεωλογικά, η λίμνη και το σπήλαιο της Μελισσάνης είναι αρκετά όμοια με τις τιμές που βρίσκετε στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού.

Ουσιαστικά, η λίμνη Μελισσάνη είναι ένας υδροφόρος ορίζοντας: Το νερό μέσα στη λίμνη είναι το θαλασσινό νερό που έχει αναρροφηθεί στο σπήλαιο, το οποίο το φιλτράρει και το καθιστά ακόμα πιο όμορφο και διαφανές - και οι θάλασσες της Ελλάδας, αν δεν το έχετε παρατηρήσει, είναι ήδη πολύ θαυμάσιοι , καθαρό και μπλε.

Δεν είναι αρκετά φρέσκο ​​από τη στιγμή που εισέρχεται στο σπήλαιο και είναι τεχνικά ακόμα υφάλμυρο, ωστόσο, το θεωρήστε αυτό πριν πάρετε ένα ποτό! Το νερό που βγαίνει από τη σπηλιά ξεκινάει από τη θάλασσα, βγαίνει στην παραλία Fridi.

Φυσικά, η επιφάνεια της λίμνης Melissani είναι περίπου 60 πόδια κάτω από την επιφάνεια του εδάφους έξω από αυτήν και διαθέτει προεξέχοντες σταλακτίτες, οι οποίοι είναι σχετικά συνηθισμένοι στην εμφάνισή τους όταν τις συγκρίνετε με το εξαιρετικά καθαρό νερό της λίμνης.

Οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι το σπήλαιο είναι γύρω στα 20.000 χρόνια, το οποίο είναι σχετικά μικρό καθώς τα γεωλογικά πράγματα πηγαίνουν.

Μυθολογία της Λίμνης Μελισσάνη

Μπορείτε να διαβάσετε online ότι η λίμνη Μελισσάνη "ανακάλυψε" το 1951, αλλά αυτό είναι μόνο όσον αφορά τους σύγχρονους ανθρώπους. Βεβαίως, η λίμνη μνημονεύεται στην ελληνική μυθολογία και στην πραγματικότητα είχε μια σημαντική θέση σ 'αυτήν: Είναι γνωστή ως το σπήλαιο των Νυμφών, θηλυκά πνεύματα που ενσάρκωσαν έναν ιερό χώρο κάπου μεταξύ ανθρώπου και Θεού, έναν χώρο που θα ένιωθε παγιδευμένο όταν επισκέπτεστε τη λίμνη Μελισσάνη - διαβάστε για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό.

Πώς να επισκεφθείτε τη λίμνη Μελισσάνη

Η λίμνη Μελισσάνη βρίσκεται στο νησί της Κεφαλονιάς , το οποίο βρίσκεται στον όρμο των Ιονίων Νήσων και βρίσκεται δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας, περίπου μία ώρα από την Αθήνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στην Κεφαλονιά με πλοίο από τον Πειραιά, το λιμάνι της Αθήνας και αρκετούς άλλους λιμένες, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα Ιόνια νησιά.

Η λίμνη Μελισσάνη είναι επίσημα "ανοιχτή" στους τουρίστες από το Μάιο έως τον Οκτώβριο και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις ημέρες που πέφτουν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Μπορείτε να πάρετε ταξί (ή να οδηγήσετε το δικό σας αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) στη Σάμη, την πλησιέστερη πόλη στην οποία βρίσκεται το σπήλαιο, και στη συνέχεια να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό του σπηλαίου ανεξάρτητα, χάρη στις σκάλες που έχουν χτιστεί.

Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να νοικιάσετε πλοίο και καπετάνιο πλοίου αν θέλετε να δείτε κάτω από το καθαρό του νερό από ψηλά.

Εκδρομές στη λίμνη Μελισσάνη

Ένας άλλος τρόπος να επισκεφθεί κανείς την πιο καθαρή λίμνη στον κόσμο είναι να οργανώσει μια οργανωμένη εκδρομή στη λίμνη Μελισσάνη με μία από τις δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά. Ο ευκολότερος τρόπος για να οργανώσετε μια περιοδεία στη λίμνη Μελισσάνη θα ήταν να το κάνετε μέσα από το ξενοδοχείο σας, αν και μπορείτε επίσης να ελέγξετε βρείτε δεκάδες περιηγήσεις σε μια βόλτα στο χωριό Κεφαλονιά.

Προσέξτε, ωστόσο: Οι χειριστές αυτοί συχνά θωρακίζουν την απελπισία που μπορεί να αισθάνεστε ως ταξιδιώτης τελευταίας στιγμής, οπότε αν το ποσοστό που χρεώνουν τους ήχους είναι πολύ υψηλό, πιθανότατα είναι. Οι τιμές των εκδρομών, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα, μπορούν να διαπραγματευτούν, οπότε αν αισθάνεστε ότι έχετε πάρει αντιρρήσεις, προσπαθήστε να παίζετε σε μια τιμή που είναι πιο ευνοϊκή για εσάς.