Εθνικό Παρεκκλήσι Αγίου Ιωάννη Παύλου στην Ουάσιγκτον

Ρωμαϊκό Καθολικό Μουσείο στην Ουάσινγκτον, DC

Το Εθνικό Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Παύλου ΙΙ, που ονομαζόταν παλαιότερα το Πνευματικό Κέντρο Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, είναι ένα ρωμαιοκαθολικό μουσείο που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ουάσινγκτον, δίπλα στο Καθολικό Πανεπιστήμιο και τη Βασιλική του Εθνικού Ναού της Ακρόπολης Σύλληψης. Το πολιτιστικό κέντρο προσφέρει διαδραστικά και πολυμέσα εκθέματα που διερευνούν την καθολική εκκλησία και το ρόλο της στην ιστορία και την κοινωνία. Η εγκατάσταση μετονομάστηκε τον Απρίλιο του 2014, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος κήρυξε τον Άγιο Παύλο τον 2 άγιο.

Το κέντρο παρουσιάζει επίσης προσωπικά αναμνηστικά, φωτογραφίες και έργα τέχνης του καθιερωμένου Αγίου Πατέρα και χρησιμεύει ως ερευνητικό κέντρο και εκπαιδευτικό ίδρυμα που προάγει τις καθολικές αρχές και πίστη.

Το ιερό είναι ανοιχτό από τις 10:00 έως τις 17:00 καθημερινά. Ελέγξτε την επίσημη ιστοσελίδα για ώρες παραθερισμού, μαζικής έκθεσης και έκθεσης. Η είσοδος στο Εθνικό Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Παύλου II γίνεται με δωρεά. Προτεινόμενη δωρεά: $ 5 άτομα. $ 15 οικογένειες? $ 4 ηλικιωμένους και φοιτητές

Σχετικά με τον Άγιο Ιωάννη Παύλο Β

Ο Ιωάννης Παύλος Β 'γεννήθηκε ο Karol Józef Wojtyla στις 18 Μαΐου 1920, στην Wadowice της Πολωνίας. Υπηρέτησε ως Πάπας από το 1978 έως το 2005, χειροτονήθηκε το 1946, έγινε ο επίσκοπος του Ομπι το 1958 και έγινε ο αρχιεπίσκοπος της Κρακοβίας το 1964. Το 1967 έγινε καρδινάλιος του Πάπα Παύλου VI και το 1978 έγινε ο πρώτος μη Ιταλό πάπα σε περισσότερα από 400 χρόνια. Ήταν επικεφαλής υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χρησιμοποίησε την επιρροή του για την πραγματοποίηση πολιτικών αλλαγών. Πέθανε στην Ιταλία το 2005.

Έχει κηρυχθεί άγιος από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον Απρίλιο του 2014.

Μόνιμη Έκθεση στο Εθνικό Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Παύλου ΙΙ

Ένα δώρο της αγάπης: Η ζωή του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β. Η έκθεση αποτελείται από εννέα γκαλερί που δημιουργήθηκαν από γνωστούς σχεδιαστές εκθέσεων, Gallagher and Associates, και ανιχνεύουν το χρονοδιάγραμμα του St.

Η ζωή και η κληρονομιά του Ιωάννη Παύλου Β '. Ξεκινώντας με μια εισαγωγική ταινία, οι επισκέπτες μαθαίνουν για τη γέννησή του και για την νεαρή του ηλικία στην κατεχόμενη από το ναζιστική Πολωνία, την πρόσκλησή του προς ιερατείο και τη διακονία του ως επίσκοπο κατά την κομμουνιστική περίοδο, την εκλογή του στον παπικό το 1978, τα κύρια θέματα και τα γεγονότα του αξιοσημείωτη 26χρονη πρεσβεία. Η έκθεση επιτρέπει στους επισκέπτες να βυθιστούν στη ζωή και τις διδασκαλίες του Ιωάννη Παύλου Β, μέσα από προσωπικά αντικείμενα, κείμενα, εικόνες και διαδραστικές οθόνες που απεικονίζουν τις ιστορικές εκλογές του Πάπα, το πάθος του για τον «Χριστό, τον Λυτρωτή του Ανθρώπου» και την υπεράσπισή του αξιοπρέπεια του ανθρώπινου προσώπου.

Το ιερό είναι μια πρωτοβουλία των Ιπποτών του Κολόμβου, μια καθολική αδελφική οργάνωση με περίπου δύο εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο. Πιστοί στην αποστολή και την κληρονομιά του Πολιτιστικού Κέντρου Ιωάννη Παύλου ΙΙ, το οποίο προηγουμένως κατείχε τους χώρους, οι Ιππότες άρχισαν τις ανακαινίσεις που απαιτούνται για να μετατρέψουν το κτίριο στην σημερινή του μορφή: ένας τόπος λατρείας ομαλά ενσωματωμένος με μια μεγάλη μόνιμη έκθεση και ευκαιρίες για πολιτιστική και τη θρησκευτική διαμόρφωση.

Διεύθυνση
3900 Harewood Road, ΝΕ
Ουάσιγκτον
Τηλέφωνο: 202-635-5400

Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι το Brookland / CUA