Πτήσεις προς Ελληνικά Νησιά

Προγραμματίζετε διακοπές στην Ελλάδα; Αν ναι, ίσως μπορείτε να παραλείψετε να πετάξετε στην Αθήνα στο δρόμο σας προς το ελληνικό ειδυλλιακό νησί.

Ενώ ταξιδεύετε στην Ελλάδα και τείνετε να επικεντρωθείτε στις πτήσεις προς την πρωτεύουσα της Αθήνας ή στη μεγάλη πόλη της Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχουν και πολλές επιλογές για απευθείας πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά.

Ορισμένες από αυτές τις επιλογές πτήσεων προς τα ελληνικά νησιά είναι εποχιακές, με επίκεντρο την τέλη της άνοιξης, το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου.

Πολλές μπορεί να είναι πτήσεις charter οι οποίες ενδέχεται να μην εμφανίζονται σε ορισμένες υπηρεσίες αναζήτησης πτήσεων. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι περισσότερες πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά θα σας οδηγήσουν στην Αθήνα, με λίγες εξαιρέσεις.

Πώς να βρείτε πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά

Μόνο μερικά ελληνικά νησιά αεροδρόμια έχουν διεθνείς πτήσεις όλο το χρόνο. Τα νησιά της Κρήτης, της Κέρκυρας και της Ρόδου είναι πάντα πιθανό να έχουν λίγες διεθνείς πτήσεις, αν και μπορεί να είναι σε λιγότερο γνωστές αεροπορικές εταιρείες με σημεία προέλευσης σε δευτερεύοντα αεροδρόμια ή λιγότερο κοινές πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Όταν ψάχνετε online, θα χρειαστεί να έχετε τους κωδικούς αεροδρομίων της IATA για τα ελληνικά νησιά. Πολλά από αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη "αίσθηση", δεν έχουν να κάνουν ούτε με το όνομα του ελληνικού νησιού ούτε με το όνομα του αεροδρομίου στο νησί, οπότε προσέξτε να πληκτρολογείτε τη σωστή.

Κώδικες αεροδρομίων ΙΑΤΑ για τα ελληνικά νησιά

Περισσότερα κωδικοί αεροδρομίων για την ηπειρωτική Ελλάδα

Προσφορές και εκπτώσεις στις πτήσεις των ελληνικών νησιών

Μια από τις καλύτερες τακτικές προσφορές προέρχεται από την Olympic Air . Προσφέρουν εκπτώσεις "weekendair" κάθε εβδομάδα, οι οποίες είναι, κάπως συγκεχυμένες, καλές που ξεκινούν την επόμενη Τρίτη αν κάνετε κράτηση για το Σαββατοκύριακο. Συνήθως, θα υπάρχουν τέσσερις ή πέντε πτήσεις με έκπτωση προς ή από διάφορα ελληνικά νησιά, καθώς και μερικούς διεθνείς προορισμούς. Αυτά είναι συχνά τόσο χαμηλά όσο τα Euro 30 για μια πτήση από, για παράδειγμα, τη Μύκονο στην Αθήνα.

Αλλά υπάρχει μια ιδιοσυγκρασία - συνήθως οι πτήσεις από το ελληνικό νησί στην Αθήνα είναι λίγο ακριβότερες. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θα πετάξουν σε ένα νησί και στη συνέχεια θα συνεχίσουν με υδροπτέρυγα ή με πορθμείο, έτσι μερικές φορές υπάρχει μια πραγματική απόκλιση μεταξύ πόσων ανθρώπων πετούν σε ένα νησί και πόσων απομακρύνονται από αυτό. Ωστόσο, οι τιμές για μια συγκεκριμένη τοποθεσία είναι συνήθως πολύ ελκυστικές. Μπορείτε να εγγραφείτε για ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Olympic Air για αυτές τις συμφωνίες, κάτι που είναι ωραίο για τα νησιά, όταν εκεί που πηγαίνετε μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όσο φθηνά μπορείτε να προχωρήσετε σε μια νέα εμπειρία.

Η Aegean Airlines προσφέρει επίσης πτήσεις με μειωμένες τιμές, αλλά από αυτή τη γραφή, η Olympic Air είναι η καλύτερη οργάνωση για να προσφέρει τις εκπτώσεις της σε τακτική βάση. Είναι καλή ιδέα να εγγραφείτε για ειδοποιήσεις από τις δύο αεροπορικές εταιρείες, ειδικά εάν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια είναι ευέλικτα.

Υπάρχουν περισσότερα καθίσματα αεροπλάνων σε κάποια ελληνικά νησιά από ό, τι ξέρετε

Τα μικρότερα ελληνικά νησιά έχουν μικρότερα αεροδρόμια. Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι πολύ σημαντικό όταν κάνετε κράτηση, αλλά αυτό συμβαίνει. Για μικρούς διαδρόμους που εξυπηρετούν αεροπλάνα με έλικα, το πραγματικό βάρος του αεροπλάνου έχει σημασία. Έτσι, οι αεροπορικές εταιρείες γενικά δεν θα πουλήσουν τις τελευταίες θέσεις μέχρι να ξέρουν πόσο άλλο βάρος είναι στο αεροπλάνο - παραδόσεις, επιπλέον βαριές αποσκευές, ίσως και το ταχυδρομείο. Ακόμα κι αν η πτήση προς την ελληνική νησιά της Μήλου είχε εξαντληθεί όταν προσπαθήσατε να κάνετε κράτηση ή ακόμα και αν το ελέγξατε όταν η διεθνής σας πτήση έφθασε στην Ελλάδα, εάν βρίσκεστε στο αεροδρόμιο τη στιγμή που πρόκειται να φύγει, συνήθως περίπου 15-20 λεπτά πριν την απογείωση, ένα τελευταίο κάθισμα ή δύο μπορεί να ανοίξει ξαφνικά.

Οι άλλοι επιβάτες θα αναποδογυρίζουν κατά τη γνώμη σας ότι είστε ο λόγος που το αεροπλάνο καθυστερεί, αλλά αυτό είναι ένα μικρό τίμημα για να πληρώσετε για να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε.