Λονδίνο εστιατόριο αναθεώρηση - Πουντζάμπ στο Covent Garden

Overlooked and Underrated - Το παλαιότερο ινδικό εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ένα πραγματικό εύρημα

Το εστιατόριο Punjab στο Covent Garden είναι το αγαπημένο τοπικό μέρος που πρέπει να έχει ο καθένας στον κατάλογο επαφών του. Είναι άνετο, είναι στο σωστό μέρος της πόλης και, το καλύτερο από όλα, το φαγητό είναι καταπληκτικό.

Το Punjab έχει καταλάβει την ίδια γωνιά, στην άκρη της λεωφόρου Shaftsbury στην οδό Neal, για περισσότερα από 60 χρόνια. Είναι το παλαιότερο εστιατόριο της Βόρειας Ινδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οικογένεια Maan την έχουν τρέξει από τότε που ξεκίνησαν για πρώτη φορά στο Aldgate το 1946 για να εξυπηρετήσουν το μαγείρεμα στο Punjabi με τους ναυτικούς Lascar από τις κοντινές αποβάθρες του East London.

Αυτό ήταν πριν οι περισσότεροι Βρετανοί είχαν δοκιμάσει ακόμη και ινδικό φαγητό. Αν και σύντομα μετακόμισε στο Covent Garden (βολικό για περιήγηση στα αξιοθέατα, το θέατρο που πηγαίνει και τα καταστήματα West End), οι ιδιοκτήτες έχουν μείνει αληθινές στις ρίζες τους, δημιουργώντας ένα πιστό ύφος με καλό, ανεπιτήδευτο και αυθεντικό φαγητό.

Serendipity σε ένα βροχερό απόγευμα

Περπατήθηκα στο Πουντζάμπ και προσπάθησα σχεδόν αυθαίρετα το γευστικότατα παλιομοδίτικο φαγητό της Βόρειας Ινδίας. Πιθανότατα θα περπατούσαμε εδώ και χρόνια χωρίς να προσέχω πολύ. Στη συνέχεια, ένα ακυρωμένο ραντεβού, με βρήκε ακριβώς έξω από αυτό ακριβώς όπως ο καιρός έγινε άσχημος.

Οι θεοί του Πουντζάμπι πρέπει να προσέχουν γιατί καθώς περνούσα το Πουντζάμπ, μια σταθερή καταιγίδα μετατράπηκε σε καταρρακτώδεις καταρράκτες. Έκανα καταφύγιο κάτω από την φαρδιά τέντα του εστιατορίου και κοίταξα στα δείπνα στο ζεστό, λαμπερό εσωτερικό. Επόμενο πράγμα που ξέρετε, βρήκα τον εαυτό μου καθισμένος μέσα, μενού στο χέρι.

Παλαιόμορφο αλλά όχι γεμάτο

Η παλιά μόδα εξοικείωση με τις σύγχρονες πινελιές - σχέδια και εκτυπώσεις σε βαθιά μωβ ή υφή κίτρινους τοίχους από μουστάρδα - συνδυάζονται για μια άνετη ατμόσφαιρα.

Μεγάλα παράθυρα εικόνων ανοίγουν σε μια από τις πιο ζωντανές διασταυρώσεις της περιοχής - τη γωνία της οδού Neal, της λεωφόρου Shaftbury και της οδού Monmouth - προσφέροντας διασκεδαστικές απόψεις περαστικών τουριστών, γραφειοκράτες, τοπικούς χαρακτήρες και θέατρο του δρόμου. Το εστιατόριο απλώνεται σε πολλά δωμάτια σε ένα κτίριο 300 ετών.

Οι πίνακες είναι λίγο κοντά μαζί που έκανε το θορυβώδες κόμμα των ανδρών πίσω μου λίγο πόνο, αλλά με την ακίνητη περιουσία Covent Garden σε ένα ασφάλιστρο, είναι ένα μικρό ανατρεπόμενο.

Ζεστή ζεστασιά

Οι φίλοι της βόρειας ινδικής κουζίνας θα βρουν το μενού Punjab εξίσου οικείο. Η ποικιλία κοτόπουλου, αρνιού, ψαριού, γαρίδας και χορτοφαγικών πιάτων περιλαμβάνει μια επιλογή Tandoori για εκείνους που τους αρέσει η ινδική τροφική τους εκρηκτική ύλη. Αλλά οι περισσότερες από τις παραλλαγές - Korma, Madras, Jalfrezi, - είναι πολύ σύνθετες, πικάντικες χωρίς να είναι άσκοπα φωτιές.

Διάλεξα το Butter Chicken, ένα κλασικό πιάτο Punjabi κοτόπουλου, μαρινάρι στο γιαούρτι και μετά σιγοβράζω στο κόκκαλο σε μια σάλτσα από ντομάτες, βούτυρο και κρέμα γάλακτος, καρυκεύματα και κόλιανδρο, πιπέρι καϊνάν και θρυμματισμένο κάρδαμο. Το πιάτο ήταν πλούσιο και ικανοποιητικό, ακριβώς για μια ζοφερή και βροχερή μέρα. Και το μερίδα, με δύο κοφτερά κομμάτια κοτόπουλου, ήταν αρκετά εύκολο για δύο. Η σάλτσα ήταν πολύ καλή για να φύγει πάνω στην πλάκα, γι 'αυτό το έβαλα με νάνο ψωμί.

Το Punjab έχει δημοσιεύσει μια συνταγή για το Butter Chicken στην ιστοσελίδα του - σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Και τα Go-Withs

Συνοδεύοντας το κοτόπουλο, δοκίμασα το Gobi Aloo, έναν όμορφα ισορροπημένο συνδυασμό πατάτας και κουνουπιδιού. Αυτό το απλό χορτοφαγικό πιάτο ήταν ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι Ινδιάνιοι σεφ συνδυάζουν πολλά διαφορετικά καρυκεύματα - το σκόρδο, το κύμινο, το τζίντζερ, το κουρκούμη, την πάπρικα, το garam masala και το κορίανδρο - για να δημιουργήσουν ξεχωριστές και ανυπέρβλητες γεύσεις.

Και πάλι, ένα γενναιόδωρο τμήμα, επαρκές για δύο.

Όμορφα μαγειρεμένα, καθαρό ρύζι basmati, ένα επιδοκιμασμένο βούτυρο Naan και ένα Coke ολοκληρώσουν το μεσημεριανό γεύμα μου (και το δείπνο μου με τα υπολείμματα γεμάτα για να πάρετε σπίτι). Με χρέωση υπηρεσιών 10%, ήρθε σε περίπου 25 λίρες - δεν είναι κακό στο West End του Λονδίνου όταν θεωρείτε ότι θα μπορούσα να το μοιραστώ.

Ανυπομονώ να επιστρέψω για να δοκιμάσω μερικές από τις άλλες σπεσιαλιτέ του σπιτιού, όπως το Acharri Gosht, το οποίο είναι δημοφιλές με το Punjabi diners, και το Kali Dall του Grandad, μια μαύρη συνταγή που δημιουργήθηκε από τον παππού του σημερινού ιδιοκτήτη. Και αν το μόνο που σας είναι ελληνικό, μην ανησυχείτε. Οι λεπτομερείς επεξηγήσεις μενού κάθε πιάτου είναι καθησυχαστικές.

Τα περισσότερα κύρια μαθήματα είναι περίπου £ 10 (πιάτα θαλασσινών κοστίζουν λίγο περισσότερο), με συνοδεία σε περίπου £ 5 έως £ 7 σειρά. Τα καρυκεύματα (raitas και σαλάτες) και τα ψωμιά από μια μεγάλη ποικιλία (naan, paratha, roti και chapati, γεμάτα και απλά, γλυκά και αλμυρά) είναι από £ 2 έως £ 3,50.

(Ακριβείς τιμές το 2016)

Punjab Essentials