Εκτεταμένες εποχές σκι στο Κολοράντο σημαίνει περισσότερη ώρα βουνών

Κάθε χρόνο, η λεκάνη Arapahoe έχει τη μεγαλύτερη περίοδο σκι στη Βόρεια Αμερική

Η σεζόν σκι δεν έχει τεθεί σε πέτρα. Κατά τον προγραμματισμό των διακοπών σας σε σκι στο Κολοράντο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα εμπίπτουν σε ένα γενικό παράθυρο: Νοέμβριος-ΙΣΧ έως Απρίλιος-ΙΣΧ. Η πλειονότητα τείνει να ανοίξει αργότερα τον Νοέμβριο ή στις αρχές Δεκεμβρίου και προσπαθούν να παραμείνουν ανοιχτοί όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά αυτό το παράθυρο τείνει να αρχίσει να κλείνει στις αρχές Απριλίου όταν αρχίζει η άνοιξη του ήλιου να λιώνει το χιόνι.

Ωστόσο, ένας περιστασιακά χιονισμένος χειμώνας μπορεί να επεκτείνει τη σεζόν του σκι.

Για παράδειγμα, το Purgatory Resort στο νότιο Κολοράντο, που συνδέεται συνήθως με το Durango (αν και είναι περίπου 30 μίλια μακριά), επέλεξε να επεκτείνει τη χειμερινή του σεζόν φέτος, λόγω της χιονοπτώσεως. Ανακοίνωσε ότι θα ωθήσει την ημερομηνία κλεισίματος από μια πιο τυπική 7η Απριλίου έως τα τέλη Απριλίου 30ου. Για σκιέρ, αυτό είναι όπως τα Χριστούγεννα την άνοιξη.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα χιονοδρομικά κέντρα να αλλάξουν τις ημερομηνίες τους στη μέση της σεζόν, οπότε κρατήστε τα μάτια σας στις ιστοσελίδες του θέρετρου για ανακοινώσεις που μπορεί να συμβάλουν σε μια τελευταία άνοιξη διακοπές σκι άνοιξη. Συχνά, τα χιονοδρομικά κέντρα θα ανακοινώσουν εκτεταμένες ημερομηνίες στα τέλη Μαρτίου ή προς το τέλος της εποχής τους, όταν συνειδητοποιήσουν ότι το χιόνι πρόκειται να παραμείνει για λίγο περισσότερο από το προβλεπόμενο.

Η σεζόν 2016-2017

Λόγω κάποιων επιπλέον χιονοπτώσεων προς το τέλος της σεζόν, το 2017, πολλά θέρετρα του Κολοράντο επέκτειναν την εποχή. Τα θέρετρα που έκλεισαν στις αρχές Απριλίου περιελάμβαναν το Buttermilk, Telluride, Crested Butte και Beaver Creek.

Το χάλκινο βουνό, το Steamboat, το Keystone και το Snowmass επέκτειναν τις εποχές τους στα μέσα Απριλίου. Οι Vail, Breckenridge και Aspen επέκτειναν τις εποχές τους στις 23 Απριλίου και η Mary Jane στο Winter Park επεκτάθηκε στις 30 Απριλίου. Το χιονοδρομικό κέντρο Loveland παρέμεινε ανοιχτό μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Η περίοδος 2017-2018

Τα θέρετρα του Κολοράντο που ανοίγουν τον Οκτώβριο είναι λεκάνη Arapahoe και Loveland.

Το άνοιγμα για την εποχή που ξεκινάει το Νοέμβριο είναι Aspen, Copper Mountain, Crested Butte, Eldora, Howelsen Hill, Monarch, Purgatory, Snowmass, Steamboat, Winter Park και Wolf Creek.

Ελέγξτε πίσω αργότερα αυτή τη σεζόν για ενημερώσεις σχετικά με τις επεκτάσεις θέρετρων του Κολοράντο. Επίσης, βρείτε τη έκθεση χιονιού εδώ, η οποία παρέχει καθημερινά λογαριασμούς σχετικά με χιονόπτωση, βάθος βάσης, αναβατήρες ανοίγουν, εκτάρια ανοικτά και άλλες καιρικές συνθήκες. Μπορείτε να δείτε τις κάμερες του κάθε χιονοδρομικού κέντρου για να ελέγξετε τις συνθήκες για τον εαυτό σας, επίσης. (Ή να το ονειρευτείτε από μακριά όπως σχεδιάζετε.) Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να δείτε ποια θέρετρα είναι συσκευασμένα για να προσπαθήσετε να αποφύγετε τις γραμμές.

Ποιο χιονοδρομικό κέντρο έχει τη μεγαλύτερη περίοδο;

Η λεκάνη του Arapahoe είναι γνωστή για την εξαιρετικά μακρά περίοδο του σκι, η οποία κάνει το κλείσιμο στις αρχές Μαΐου του Loveland να είναι αδιάφορο. Το A-Basin, όπως ονομάζεται γενικά, παραμένει ανοιχτό μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Ανοίγει τις πλαγιές νωρίτερα από άλλα θέρετρα, επίσης, στα μέσα έως τα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό μπορεί να προσφέρει περισσότερο από ένα μήνα μπόνους σκι στο μπροστινό μέρος και δύο μήνες στο πίσω μέρος.

Η A-Basin προσφέρει όχι μόνο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σκι και οδήγησης του Κολοράντο, αλλά ισχυρίζεται ότι προσφέρει τη μεγαλύτερη σεζόν σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Το A-Basin, που βρίσκεται στην περιοχή Continental Divide στο Summit County, βλέπει συνήθως πάνω από 350 ίντσες χιόνι κάθε χρόνο, γεγονός που μεταφράζεται σε μερικά από τα καλύτερα σκι στον κόσμο (αλλά και σε μερικές από τις πιο δύσκολες διαδρομές).

Το έδαφος του A-Basin εκτείνεται σε σχεδόν 1.000 στρέμματα. Φτάνετε γρήγορα στην κορυφή με την αναπηρική πολυθρόνα υψηλής ταχύτητας. η κορυφή χτυπά 13.050 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Στη συνέχεια, επιλέξτε από περισσότερα από 100 μονοπάτια για να κάνετε το δρόμο σας προς τα κάτω.

Το κύπελλο Montezuma των 400 στρεμμάτων αύξησε σημαντικά το δύσκολο έδαφος του θέρετρου όταν άνοιξε την εποχή του 2007. Θα βρείτε αυτό στην πίσω πλευρά του A-Basin, και είναι αποκλειστικά για τους πιο εξελιγμένους σκιέρ. Οι 36 διαδρομές του είναι μπλε, μαύρο και διπλό μαύρο, κάνοντας το A-Basin μια ισοπαλία για τους σκληρούς ντόπιους και τους φανατικούς του σκι. Με τη μακρά εποχή του A-Basin, μπορούν να πάρουν το fix τους μέχρι το καλοκαίρι . Δεν είναι περίεργο το ψευδώνυμο της λεκάνης Arapahoe είναι "ο θρύλος".