Το IKEA στο New Haven είναι κάτι περισσότερο από ένα κατάστημα επίπλων

Επισκεφθείτε το πρώτο κατάστημα της Νέας Αγγλίας για τις προσφορές, την έμπνευση και τη διασκέδαση της IKEA

Η IKEA άνοιξε το κατάστημα της New Haven στο Κονέκτικατ στις 28 Ιουλίου 2004 σε μια εξαιρετικά βολική τοποθεσία, ακριβώς έξω από την I-95 στην έξοδο 46. Το τεράστιο κατάστημα 311.000 τετραγωνικών ποδιών εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη κλήρωση για τους επισκέπτες της περιοχής New Haven .

Η έφεση του ΙΚΕΑ είναι πολύπλευρη. Ναι, μπορείτε να αγοράσετε προσιτή, κομψή και ανθεκτική επίπλωση σπιτιού εκεί. Μπορείτε επίσης να ψωνίσετε για μια καταπληκτική σειρά από ασυνήθιστα δώρα για όλους όσους γνωρίζετε, ξεκινώντας από τα πιο μικρά.

Εάν επισκέπτεστε τα παιδιά σας, θα βρουν το κατάστημα μια πραγματική παιδική χαρά, είτε περνούν το χρόνο τους στη Smaland ενώ ψωνίζετε (είναι δωρεάν για τα 37-54 ίντσες ψηλά) είτε μαζί σας σε ένα ταξίδι μέσα από το πολύχρωμο showroom της IKEA. Ιδιαίτερα αν ζείτε σε στενά σπίτια, όπως ένα διαμέρισμα, ένα σαλόνι ή ένα σπίτι εκκίνησης, η IKEA παρέχει δημιουργική έμπνευση σε κάθε στροφή για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χώρο σας. Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε την IKEA για τίποτα περισσότερο από το προσιτό πρωινό και το δωρεάν καυτό τσάι ή καφέ (για μέλη της οικογένειας IKEA) που διατίθενται κάθε πρωί στο εστιατόριο.

Το IKEA διαθέτει περισσότερα από 390 καταστήματα σε 48 χώρες (από το 2016), αλλά ήταν η πρώτη εισβολή της σουηδικής εταιρείας στην αγορά της Νέας Αγγλίας και το κατάστημα έχει πετύχει εξαιρετικά με ένα ακροατήριο οικονομικών Yankees. Ο διαχειριστής του καταστήματος Gail Franc δήλωσε: "Η Νέα Αγγλία μας εξέπληξε και πραγματικά μας έδωσε μια μεγάλη υποδοχή εδώ.

Αισθάνομαι ότι όλοι στο Κονέκτικατ ήταν εδώ ... "Το ΙΚΕΑ έκτοτε άνοιξε ένα επιπλέον κατάστημα της Νέας Αγγλίας έξω από τη Βοστώνη στο Stoughton της Μασαχουσέτης.

Εάν έχουν περάσει χρόνια από τότε που επισκεφθήκατε ένα κατάστημα IKEA, θα διαπιστώσετε ότι η σουηδική εταιρεία κατασκευής επίπλων έχει αναβαθμίσει την ποιότητά της και έχει επεκτείνει τη σειρά των προϊόντων της, διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευσή της να κάνει τα έπιπλα οικονομικά προσιτά.

Η IKEA προσφέρει μια πλήρη σειρά επίπλων για μωρά και παιδιά, όλα όσα χρειάζεστε για την κουζίνα σας από ντουλάπια μέχρι συσκευές και μια ποικιλία επιλογών όχι μόνο για έπιπλα αλλά για διασκέδαση, διακοσμητικά και έξυπνα κομμάτια με έμφαση.

Η IKEA προσπαθεί να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι πελάτες για να προμηθεύσουν και να διακοσμήσουν το χώρο διαβίωσης τους, με εξαίρεση την οικιακή ηλεκτρονική. Όλα τα αντικείμενα σχεδιάζονται στη Σουηδία, αλλά κατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο. Τα βασικά στυλ σχεδίασης διευκολύνουν την ανάμειξη και αντιστοίχιση. Ο Franc δήλωσε ότι η IKEA προσπαθεί να «προσελκύσει μια ευρεία ποικιλία γευμάτων».

Φυσικά, δεν πρόκειται να βρείτε εδώ ένα στέρεο συρτάρι μαόνι. Επίσης, δεν πρόκειται να βρείτε ετικέτες τιμών που ξεκινούν από τα τέσσερα ψηφία. Η αποστολή του ΙΚΕΑ, εξήγησε ο Φρανκ, είναι "να δημιουργήσει μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς ανθρώπους". Αυτό αρχίζει με το να μην ξοδέψετε μια περιουσία στα έπιπλα, ώστε να έχετε πολλά χρήματα που απομένουν για να κάνουν άλλα διασκεδαστικά πράγματα.

Και πάλι, τι είναι πιο συναρπαστικό από τη φόρτωση του οχήματος οικογένειας και κάνοντας ένα ταξίδι σε αυτόν τον μοναδικό προορισμό αγορών;

Εάν δεν έχετε βρεθεί ποτέ στο κατάστημα του IKEA, ίσως να είστε κάπως αστείο όταν φτάσετε στο New Haven. "Αυτός είναι ένας τόσο διαφορετικός τρόπος για να ψωνίσετε", δήλωσε ο διευθυντής καταστημάτων Gail Franc.

Έχει δίκιο, οπότε αντί να χάνετε πολύτιμες στιγμές αγορών προσπαθώντας να το καταλάβετε μόνοι σας, διαβάστε αυτό πριν πάτε .

Όταν φτάνετε στο κατάστημα IKEA στο New Haven, το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να παραλάβετε ένα δωρεάν μολύβι και μια ταινία μέτρησης και ένα από τα μικρά καροτσάκια εξοπλισμένα με λαβές για την τοποθέτηση μιας από τις μεγάλες πλαστικές τσάντες αγορών που παρέχει το κατάστημα .

Μεγαλύτερα καροτσάκια με καλάθια δεν επιτρέπονται στον επάνω όροφο.

Πάρτε τις σκάλες ή τον ανελκυστήρα στο εκθετήριο του δεύτερου ορόφου. Εδώ, τα βέλη και τα σημάδια σάς κατευθύνουν μέσα από τις σπηλαιώδεις οθόνες, έτσι ώστε να μην χάσετε τίποτα. Ο εκθεσιακός χώρος διαθέτει αρκετά μοντέλα σπίτια που θα σας δώσουν άφθονες ιδέες για το πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα IKEA στον δικό σας χώρο διαβίωσης, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις του. Θα δείτε επίσης πολλά μοντέρνα δωμάτια και χώρους που αφιερώνονται ειδικά σε καθιστικά, αποθήκες, κουζίνες και τραπεζαρία, χώρους εργασίας, υπνοδωμάτια, μπάνια και παιδικά δωμάτια.

Όλα όσα βλέπετε είναι προς πώληση, είτε πρόκειται για μια τυπωμένη εκτύπωση σε μια κρεβατοκάμαρα, ένα κουκλόσπιτο σε παιδικό δωμάτιο ή ένα πλήρες σύνολο ντουλαπιών κουζίνας.

Αυτό που δημιουργεί ένα αίνιγμα για τους πρώτους επισκέπτες είναι η συχνά επαναλαμβανόμενη ερώτηση: Πού πάω για να αγοράσω όλα αυτά τα πράγματα;

Ορισμένα μικρότερα αντικείμενα είναι διαθέσιμα στο πάτωμα του εκθεσιακού χώρου για να πετάξετε στην τσάντα αγορών σας.

Οτιδήποτε με μια κόκκινη ετικέτα, ωστόσο, πρέπει να παραλάβετε τον εαυτό σας είτε στο Marketplace είτε στην Self Sheve Furniture Warehouse, και οι δύο βρίσκονται στον πρώτο όροφο. Η ετικέτα παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το πού μπορείτε να βρείτε κάθε στοιχείο, γι 'αυτό πάρτε προσεκτικές σημειώσεις. Τα μεγάλα, ογκώδη αντικείμενα ενδέχεται να έχουν κίτρινες ετικέτες, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να επιλέξετε το στοιχείο στο Furniture Pick-Up ή να πληρώσετε για την παράδοση.

Αυτή η αυτοεξυπηρέτηση προσέγγιση έχει πολλά πλεονεκτήματα. Όχι μόνο μπορείτε να ψωνίσετε με τον δικό σας ρυθμό, δεν θα είστε εξοικειωμένοι με τη στιγμή που μπαίνετε στο IKEA, καθώς οι πελάτες βρίσκονται συχνά σε άλλα καταστήματα επίπλων. "Δεν υπάρχει καμία πίεση από κανέναν, κανείς δεν έχει προμήθεια", εξηγεί ο Franc.

Ωστόσο, ο συντονιστής για τις κοινοτικές σχέσεις, Megan Malicki, τόνισε: "Η αυτοεξυπηρέτηση δεν σημαίνει καμία υπηρεσία." Οι υπάλληλοι της IKEA, οι οποίοι είναι ντυμένοι με κίτρινα πουκάμισα IKEA, είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Στην περιοχή σχεδιασμού κουζίνας του εκθεσιακού χώρου, οι εργαζόμενοι είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές του καταστήματος για να σχεδιάσουν τη νέα ή ανακατασκευασμένη κουζίνα τους. Εκείνοι που θέλουν να ξεκινήσουν ένα άλμα μπορούν να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη κουζίνα τους στο διαδίκτυο με το εργαλείο προγραμματισμού κουζίνας στο IKEA.com.

Σε πολλούς τομείς όπου οι αγοραστές μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να περιηγηθεί, όπως ο χώρος της κουζίνας, θα βρείτε τα playhouses στρατηγικά τοποθετημένα για να κρατήσουν τους νεότερους αγοραστές ενθουσιασμένοι.

Πριν φύγετε από το εκθεσιακό χώρο στο ισόγειο, ίσως θελήσετε να κάνετε ένα διάλειμμα στο εστιατόριο IKEA, το οποίο σερβίρει καθημερινά πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Απολαύστε μια γεύση από τη Σουηδία: οι σουηδίες κεφτεδάκια και οι χυμοί από λινκόν είναι πάντα ανάμεσα στις προσφορές του εστιατορίου.

Μόλις είστε έτοιμοι να κατεβείτε κάτω, υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δείτε και να αγοράσετε στο Marketplace.

Αυτό είναι όπου θα βρείτε πολλά από τα διακοσμητικά αντικείμενα που είδατε στον εκθεσιακό χώρο, μαζί με μαγειρικά σκεύη και πιάτα, υφάσματα και χαλιά, αξεσουάρ μπάνιου, οργανωτές σπιτιών, φωτισμό, διακόσμηση τοίχων και πολλά άλλα.

Μόλις βρείτε το δρόμο σας μέσα από το Marketplace, το οποίο δεν αποτελεί μικρό κατόρθωμα, φτάνετε τελικά στην περιοχή Self Service Furniture, όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε το ταξίδι αγορών σας λαμβάνοντας τα μεγαλύτερα αντικείμενα που έπεσαν το μάτι σας στο showroom. Στοιχεία ερυθρής ετικέτας που σημειώσατε μπορούν να βρεθούν στους καθορισμένους διαδρόμους και κάδους.

Περίπου το 80 τοις εκατό των εμπορευμάτων μπορούν να ληφθούν από τους πελάτες χωρίς καμία βοήθεια, αν το επιλέξουν. Τα περισσότερα αντικείμενα είναι συσκευασμένα επίπεδη, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσαρμόσιμα στο όχημά σας για μεταφορά στο σπίτι. Κάποια συναρμολόγηση απαιτείται συχνά. Η παράδοση διατίθεται παντού στη Νέα Αγγλία και μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία συναρμολόγησης συμβολαίων εάν θα χρειαστείτε βοήθεια μόλις λάβετε το σπίτι σας επίπλων.

Εάν υπάρχουν αντικείμενα κίτρινου ετικέτας στη λίστα σας και μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο δικό σας όχημα, μπορείτε να τα ανακαλύψετε στην περιοχή παραλαβής επίπλων.

Ακόμη και αν έχετε σκοπό μόνο να περιηγηθείτε, είναι δύσκολο να μην αφήσετε κάτι, ιδιαίτερα όταν ανακαλύπτετε τη Σουηδική Foodmarket κατά την έξοδό σας. Τα καλά νέα είναι, αν δεν έχετε καθόλου τη βούληση, μια επίσκεψη στο IKEA δεν πρόκειται να σας σπάσει.

Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να θυμάστε: η IKEA δεν παρέχει σακούλες για την πραγματοποίηση των αγορών σας. Μπορεί να θέλετε να φέρετε μαζί σας τις δικές σας τσάντες αγορών.

Τοποθεσία: Το IKEA βρίσκεται στο 450 Sargent Drive στο New Haven, Connecticut (χάρτης).

Οδηγίες από την περιοχή Hartford: Ακολουθήστε τον I-91 Νότο έως I-95 Νότια. Πάρτε την πρώτη έξοδο, την έξοδο 46, για το Sargent Drive. Το IKEA είναι ορατό από τον αυτοκινητόδρομο. Στρίψτε δεξιά στο Sargent Drive, και το IKEA θα σας βρεθεί αριστερά.

Χώρος στάθμευσης: Υπάρχει άφθονος δωρεάν χώρος στάθμευσης. Αν έχετε παιδιά, κατευθυνθείτε προς την οικογενειακή περιοχή στάθμευσης που βρίσκεται στην πλευρά Sargent Drive του καταστήματος, η οποία είναι πολύ κοντά στην είσοδο και μπορεί να έχει μόνο ένα σημείο, αφού είναι λίγο μυστικό.

Για περισσότερες πληροφορίες: Επισκεφθείτε την τοποθεσία Web της IKEA στην Αμερική ή καλέστε το κατάστημα του New Haven στη διεύθυνση: 203-865-4532.

Χρειάζεστε ένα κοντινό μέρος για να μείνετε; Συγκρίνετε ξενοδοχεία του ξενοδοχείου New Haven.

Για να κάνετε άλλα πράγματα ενώ βρίσκεστε στο New Haven: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του New Haven Convention & Visitors Bureau ή τηλεφωνήστε δωρεάν στο 800-332-STAY.