Η άνοιξη είναι η εποχή Shad στο Κοννέκτικατ

Δειπνήστε στο Shad, Επισκεφθείτε το Μουσείο Shad, Παρακολουθήστε το Shad Derby, Cook Shad Συνταγές!

Είναι ένα σίγουρο σημάδι της άνοιξης όταν το σκιά τρέχει στον ποταμό Κοννέκτικατ.

Το αμερικανικό Shad ( Alosa sapidissima ) είναι το επίσημο ψάρια του Κονέκτικατ. Κάθε χρόνο, αυτά τα ψάρια κολυμπούν από την αλμυρή θάλασσα μέχρι τον ποταμό Κοννέκτικατ μέχρι τους τόπους αναπαραγωγής γλυκών υδάτων. Τα σκιά, όπως ο σολομός, είναι αναδρομικά ψάρια: Αναρριούνται σε ποτάμια από τη θάλασσα για αναπαραγωγή.

Οι Shad γεννιούνται και ξεκινούν τη ζωή τους σε γλυκό νερό, μεταναστεύουν στα αλμυρά νερά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους και στη συνέχεια επιστρέφουν στο γλυκό νερό για να ζευγαρώσουν μετά από τρία έως έξι χρόνια ζωής στο θαλασσινό νερό.

Ιστορικά, το shad θεωρήθηκε ως τροφή του «φτωχού» αλλά, όπως και με άλλα πράγματα που γίνονται σπάνια, η φήμη του shad ως λιχουδιά έχει αυξηθεί καθώς τα ετήσια αλιεύματα έχουν μειωθεί εξαιτίας της ανάπτυξης και του φράγματος του ποταμού Connecticut.

Σύμφωνα με το Council of Seafood του Κοννέκτικατ, "Ένας τρόπος για να βρείτε κάποιο φρέσκο ​​σκιά και σκιά είναι να οδηγείτε κατά μήκος της κατώτερης κοιλάδας του ποταμού Connecticut μεταξύ Middletown και Haddam στη διαδρομή 154. Ακριβώς προσέξτε τα σημάδια και μπορείτε να βρείτε είτε φρέσκο ​​σκιά το σπίτι και το μαγείρεμα ή ένα εστιατόριο που διαθέτει αυτό το ψάρι. "

Και αν είστε πραγματικά σε σκιά, θα θελήσετε να προγραμματίσετε μια Κυριακή daytrip στο Μουσείο Haddam Shad: Είναι ανοιχτή Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου και άλλες φορές κατά τη διάρκεια του έτους με ραντεβού . Το μουσείο βρίσκεται στην οδό 212 Saybrook Road, Higganum, Κονέκτικατ. Καλέστε 860-267-0388 για περισσότερες πληροφορίες και για να επιβεβαιώσετε τις ώρες λειτουργίας πριν πάτε.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Και σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε το Windsor, το 64ο ετήσιο Shad Derby Festival του Κοννέκτικατ στο πράσινο . Το επίσημο σύνθημα: Το Shad Always Return. Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Ημέρα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει φαγητό, βιοτεχνία, οικογενειακές δραστηριότητες, ζωντανή ψυχαγωγία και δωρεάν παρέλαση όπου μπορείτε να δείτε την Shad Derby Queen!

Η παρέλαση βγαίνει στις 11:30 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες παρέλασης, επικοινωνήστε με το Windsor Jaycees μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο parade@windsorjaycees.com.

Άλλα γεγονότα που σχετίζονται με το Shad Derby που προγραμματίζονται στο Windsor για πρόσθετες ημερομηνίες τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2018 περιλαμβάνουν το Shad Derby Trivia Night (11 Απριλίου), τη νύχτα Οικογενειακής Ψάρειας (11 Μαΐου), το Ντέρμπι Νήσων (12 Μαΐου) ) και την ταινία Shad Derby Outdoor Night την Παρασκευή 4 Μαΐου.

Κάνετε επίσης σχέδια για να απολαύσετε το σκιά στο 60ο Ετήσιο Shad Bake της Essex Rotary Club. Αν και η ημερομηνία και οι λεπτομέρειες του 2018 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αυτή η νόστιμη παράδοση προγραμματίζεται για το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου και πραγματοποιείται στο Μουσείο του ποταμού Κονέκτικατ στο Έσσεξ του Κοννέκτικατ. Τα εισιτήρια ήταν 30 δολάρια για ενήλικες, 10 δολάρια για παιδιά κάτω των 10 ετών το 2017 και όταν θα είναι διαθέσιμα για το 2018, μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά εκ των προτέρων. Το φαγητό συνήθως σερβίρεται από τις 3 έως τις 6 το βράδυ. Υπάρχει επίσης ζωντανή μουσική και μπαρ μετρητών. Αυτές οι φωτογραφίες θα σας λατρέψουν την ωραία σκιά που μαγειρεύεται σε δρύινα σανίδες σε αυτό το ντεμοντέ μαγειρεμένο φαγητό.

Συνταγές Shad να μαγειρεύουν στο σπίτι

Χρειάζεστε συμβουλές για το μαγείρεμα σκιά και shad σάρκα; Δεδομένου ότι τα κρατικά ψάρια του Κοννέκτικατ δεν είναι κάτι που συναντάτε κάθε μέρα, αυτές οι συνταγές θα σας εμπνεύσουν να δοκιμάσετε την σκιά στο σπίτι.