Μεγάλη Rann του Kutch Βασικό ταξιδιωτικό οδηγό

Ο Rann του Kutch, επίσης γνωστός ως ο Μεγάλος Rann του Kutch (υπάρχει και ένας Little Rann of Kutch , επίσης), είναι ένα αξιοσημείωτο μέρος για να επισκεφθείτε στο Γκουτζαράτ. Πολλά από αυτά αποτελούνται από την μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο, με μέγεθος περίπου 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτό που κάνει ακόμα πιο καταπληκτικό είναι ότι η έρημος είναι υποβρύχια κατά τη διάρκεια της κύριας περιόδου των μουσώνων στην Ινδία . Για τους υπόλοιπους οκτώ μήνες του έτους, είναι ένα τεράστιο κομμάτι γεμάτο λευκό άλας.

Ακολουθούν όλες οι πληροφορίες που πρέπει να επισκεφθείτε.

Που βρίσκεται?

Η τεράστια και άγονη έκταση που είναι η Μεγάλη Rann της Kutch βρίσκεται στα βόρεια του Tropic του Καρκίνου, στην κορυφή της περιοχής Kutch. Καλύτερα προσεγγίζεται μέσω του Bhuj. Το Dhordo, περίπου 1,5 ώρες βόρεια του Bhuj, αναπτύσσεται από την κυβέρνηση Gujarat ως την πύλη του Rann. Το Dhordo βρίσκεται στην άκρη της έρημο. Είναι πιο βολικό να μείνετε εκεί, ή κοντά στο Hodka.

Που να μείνω

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι το Gateway to Rann Resort στο Dhordo. Αποτελείται από χαρακτικά Kutchi bhungas (καλύβες λάσπης), παραδοσιακά κατασκευασμένα και διακοσμημένα με χειροτεχνήματα. Οι τιμές ξεκινούν από 4.800 ρουπίες για ένα κλιματιζόμενο δίκλινο, ανά διανυκτέρευση, με όλα τα γεύματα που περιλαμβάνονται.

Η κυβέρνηση του Γκουτζαράτ δημιούργησε επίσης τουριστικά καταλύματα, το Toran Rann Resort, απέναντι από το στρατιωτικό σημείο ελέγχου κοντά στην είσοδο στην έρημο της αλάτι. Αυτό το θέρετρο βρίσκεται πιο κοντά στην έρημο της αλάτι, αν και η τοποθεσία δεν είναι ιδιαίτερα γραφική.

Τα καταλύματα Bhunga κοστίζουν 4.000-5.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση, πλέον φόρου. Όλα τα γεύματα συμπεριλαμβάνονται.

Μια άλλη συνιστώμενη επιλογή είναι το Shaam-e-Sarhad (Sunset at the Border) Village Resort στο Hodka. Το θέρετρο ανήκει και διοικείται από τους κατοίκους της περιοχής. Μπορείτε να επιλέξετε να παραμείνετε σε φιλικές προς το περιβάλλον σκηνές λάσπης (3.400 ρουπίες ανά διανυκτέρευση για ένα διπλό, συμπεριλαμβανομένων γευμάτων) ή παραδοσιακά bhungas (4.000 ρουπίες ανά νύχτα για ένα διπλό, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων).

Και οι δύο διαθέτουν μπάνιο και τρεχούμενο νερό, ενώ το ζεστό νερό παρέχεται μόνο σε κουβάδες. Οικογενειακά σπίτια είναι επίσης διαθέσιμα. Οι επισκέψεις στα τοπικά χωριά των καλλιτεχνών είναι το επίκεντρο.

Πότε να πάτε

Ο Rann του Kutch αρχίζει να στεγνώνει τον Οκτώβριο κάθε χρόνο, μετατρέποντας σταθερά στην έρημη και σουρεαλιστική αλάτι. Η τουριστική περίοδος διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο και τα παραπάνω καταλύματα κλείνονται στα τέλη Μαρτίου. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη και να έχετε μια πιο ειρηνική εμπειρία, πηγαίνετε στο τέλος της τουριστικής περιόδου τον Μάρτιο. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε την έρημο του αλατιού τον Απρίλιο και το Μάιο αν και σε ένα ημερήσιο ταξίδι από το Μπουχάι. Ωστόσο, είναι πολύ ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη βασικών εγκαταστάσεων για τους τουρίστες (φαγητό, νερό και τουαλέτες). Θα έχετε λίγο πολύ την ερήμωση του αλατιού στον εαυτό σας!

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε στην έρημο μόνο νωρίς το πρωί ή το βράδυ, διαφορετικά το αλάτι μπορεί να είναι τυφλό. Μπορείτε να πάρετε ένα σαφάρι καμήλας φεγγαριού στην έρημο. Η πανσέληνος είναι η πιο μαγική περίοδος του μήνα για να την δοκιμάσετε.

Ο Rann Utsav

Ο Γκουτζαράτ Τουρνουά διοργανώνει ένα φεστιβάλ Rann Ustav, το οποίο ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου και εκτείνεται μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Μια πόλη σκηνών με εκατοντάδες πολυτελείς σκηνές είναι τοποθετημένη κοντά στην πύλη του Rann Resort στο Dhordo για τους επισκέπτες, μαζί με σειρές τροφίμων και χειροτεχνίας.

Η τιμή του πακέτου περιλαμβάνει εκδρομές στα αξιοθέατα στα γύρω αξιοθέατα. Δραστηριότητες που προσφέρονται περιλαμβάνουν βόλτες καλαθιού καλαθιού, ATV βόλτες, para motoring, γυρίσματα όπλων, παιδική ψυχαγωγική ζώνη, θεραπείες spa και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δυστυχώς, το φεστιβάλ έχει γίνει ολοένα και πιο εμπορεύσιμο τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδήγησε σε ρύπανση και σκουπίδια στην περιοχή.

Άδειες για επίσκεψη στο Rann του Kutch

Ο Rann of Kutch είναι μια ευαίσθητη περιοχή, λόγω της εγγύτητάς του στα πακιστανικά σύνορα. Ως εκ τούτου, απαιτείται γραπτή άδεια για να επισκεφθείτε την έρημο της αλάτι. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο δρόμο στο χωριό Bhirandiyara (γνωστό για το μαβά , ένα γλυκό από γάλα) σημείο ελέγχου, περίπου 55 χιλιόμετρα από Bhuj. Το κόστος είναι 100 ρουπίες ανά άτομο και 50 ρουπίες για ένα αυτοκίνητο. Θα χρειαστεί να υποβάλετε μια φωτοτυπία του δικού σας πιστοποιητικού, καθώς και την εμφάνιση του πρωτοτύπου.

Η άδεια διατίθεται επίσης από το γραφείο DSP της αστυνομίας Gujarat στο Bhuj κοντά στο Jubilee Ground (είναι κλειστές τις Κυριακές και κάθε δεύτερο και τέταρτο Σάββατο). Πρέπει να παρουσιάσετε τη γραπτή άδεια στους αξιωματικούς στο σημείο ελέγχου του στρατού κατά την είσοδο στην έρημο της αλάτι.

Πώς να πάτε εκεί

Τα θέρετρα που αναφέρονται παραπάνω θα οργανώσουν τη μεταφορά σας από το Bhuj. Υπάρχουν μερικοί τρόποι να φτάσετε στο Bhuj.

Άλλοι τρόποι για να δείτε τον Rann του Kutch

Εάν θέλετε να δείτε το Rann of Kutch από μια διαφορετική οπτική γωνία, το Kala Dungar (Black Hill) προσφέρει πανοραμική θέα από τα 458 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μπορείτε να δείτε όλη τη διαδρομή προς τα σύνορα του Πακιστάν. Το Kala Dungar είναι προσβάσιμο μέσω του χωριού Khavda, το οποίο απέχει 25 χιλιόμετρα και περίπου 70 χιλιόμετρα από το Bhuj. Αυτό το χωριό φιλοξενεί τεχνίτες που ειδικεύονται στην εκτύπωση μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης μπλοκ από το Πακιστάν. Είναι καλύτερο να πάρετε τις δικές σας μεταφορές, καθώς οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι σπάνιες. Το παλιό Φρούριο Lakhpat (140 χιλιόμετρα από το Bhuj) προσφέρει επίσης μια καταπληκτική θέα του Rann of Kutch.

Εταιρείες ταξιδίων

Πηγαίνοντας σε μια ξενάγηση παίρνει την ταλαιπωρία από τον προγραμματισμό και τα αξιοθέατα. Η Kutch Adventures India εδρεύει στο Bhuj και ασχολείται με τον αγροτικό και υπεύθυνο τουρισμό στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης Kuldip θα βάλει μαζί σας μια παραγγελία για εσάς, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων στα γύρω χωριά χειροτεχνίας (για τα οποία ο Kutch είναι γνωστός).

Μεγάλη Rann από Kutch Φωτογραφίες

Επίσης, διαβάστε περισσότερα για την περιοχή Kutch και τα αξιοθέατα του σε αυτόν τον οδηγό ταξιδιού Ultimate Kutch.