Ένας οδηγός για τη γέφυρα του Μανχάταν

Αυτή η γέφυρα αναστολής 1909 εκτείνεται στον ανατολικό ποταμό με στυλ

Η γέφυρα του Μπρούκλιν θα μπορούσε να πάρει όλη τη δόξα, αλλά η γειτονική γέφυρα του Μανχάταν, που επίσης διασχίζει τον Ανατολικό ποταμό μεταξύ του νοτιοανατολικού Μανχάταν και του Μπρούκλιν, δεν πρέπει να αγνοηθεί. Άνοιξε από το 1909, αυτή η κομψή, αιωνόβια κρεμαστή γέφυρα προσφέρει ένα διάλειμμα από την τουριστική συντριβή στη γέφυρα του Μπρούκλιν, ενώ ταυτόχρονα προτείνει εκπληκτική θέα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και στο χαμηλότερο Μανχάταν , με το μπόνους της Γέφυρας του Μπρούκλιν να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Γέφυρα του Μανχάταν, από την ιστορία της μέχρι το καλύτερο να το περάσετε.

Ιστορία του Μανχάταν Γέφυρα

Η κατασκευή της χαλύβδινικης γέφυρας ξεκίνησε το 1901 και ανοίχθηκε επίσημα στο κοινό την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 1909. Ήταν η τρίτη από τις τρεις γέφυρες που σήμερα καλύπτουν τον Ανατολικό Ποταμό μεταξύ Μανχάταν και Μπρούκλιν σήμερα, Γέφυρα Μπρούκλιν (1883) και Γέφυρα Ουίλιαμσμπουργκ (1903).

Ο σχεδιασμός του βασίστηκε στην τότε νέα τεχνική έννοια της «θεωρίας εκτροπής», μια ιδέα που αναπτύχθηκε από τον Αυστριακό μηχανικό Joseph Melan και πραγματοποιήθηκε στην ανάπτυξη της γέφυρας από τον Leon Moisseiff, τον αρχιμηχανικό του έργου Leon (που συνέχισε να βοηθάει) στην τεχνολογία πίσω από τη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο ).

Γέφυρα του Μανχάταν με Αριθμούς

Η γέφυρα του Μανχάταν μετρά μήκος 6,855 πόδια, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισής της (η κύρια έκτασή της είναι 1.450 πόδια). Πλάτος 150 πόδια. και ύψους 336 ποδιών (συμπεριλαμβανομένων των πύργων).

Το κέντρο του ανεβαίνει 135 πόδια πάνω από το νερό κάτω από αυτό. Το κόστος για την κατασκευή του ήταν 31 εκατομμύρια δολάρια το 1909. Κάθε μέρα, 450.000 άνθρωποι διασχίζουν τη γέφυρα (η πλειονότητα των μεταφορών με το μετρό).

Διασχίζοντας τη Γέφυρα του Μανχάταν

Είτε διασχίζετε τη γέφυρα με το αυτοκίνητο, το τρένο, το ποδήλατο ή το πόδι, είστε εγγυημένοι για να θυμάστε τις απόψεις του Μανχάταν.

Με το όχημα υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος διπλού καταστρώματος, με 7 λωρίδες κυκλοφορίας (τέσσερις λωρίδες και τρεις λωρίδες, οι δε τελευταίες είναι αναστρέψιμες για να εξυπηρετήσουν τη ροή της κυκλοφορίας) - περίπου 80.000 αυτοκίνητα διασχίζουν τη γέφυρα κάθε μέρα. Δεν υπάρχουν διόδια στην οδική κυκλοφορία που διασχίζει τη γέφυρα.

Στο χαμηλότερο επίπεδο, η γέφυρα φέρει επίσης τέσσερις γραμμές του μετρό - τα Β, D, N, και Q τρένα. Υπάρχει ένα αφιερωμένο μονοπάτι ποδηλασίας που τρέχει κατά μήκος της βόρειας πλευράς της γέφυρας. Για τους πεζούς, φροντίστε να ακολουθήσετε πινακίδες για τους στενούς πεζόδρομους στη νότια πλευρά της γέφυρας. (Ενδιαφέρουσα σημείωση - η διαδρομή για τους πεζόδρομους άνοιξε ξανά μόνο το 2001, μετά από τέσσερις δεκαετίες κλεισίματος στην κυκλοφορία.)

Πού να αποκτήσετε πρόσβαση στη Γέφυρα του Μανχάταν

Η γέφυρα είναι προσβάσιμη από την πλευρά του Μανχάταν από την Canal Street, στην Chinatown (όχι μακριά από τις στάσεις του μετρό Canal Street). Η είσοδος των πεζών βρίσκεται στη συμβολή των οδών Canal και Forsyth. Οι ποδηλάτες εισέρχονται στο Bowery, μέσω της διεύθυνσης Street Odtour. Για χάρτες και οδηγίες του Μπρούκλιν, κατεβάστε έναν επίσημο χάρτη εδώ .

Η προσέγγιση του Μανχάταν χαρακτηρίζεται από μια περίτεχνη, ορόσημη πέτρινη καμάρα, κιονοστοιχία και πλατεία - που είναι ίσως η πιο όμορφη προσέγγιση της γέφυρας στην πόλη. Ολοκληρώθηκε το 1915 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2001, ο λευκός γρανίτης μοντελοποιήθηκε μετά την οδό Porte

Denis στο Παρίσι και στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη και σχεδιάστηκε από τους Carrère και Hastings (αρχιτεκτονική εταιρεία πίσω από τον κύριο κλάδο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης ).