Οδηγός επισκεπτών της δημόσιας βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης

Αυτό το ορόσημο Beaux-Arts διαθέτει δωρεάν περιηγήσεις και την Αγία Γραφή Gutenberg!

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, δεν θα θέλετε να επισκεφθείτε την ιστορική δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, η οποία διαθέτει αξιοθέατα όπως το Astor Hall, η Αγία Γραφή Gutenberg, το Rose Reading Room και η Rotunda McGraw, της οποίας έχει κάποια ιστορική σημασία σε αυτό το βασικό NYC.

Για πρώτη φορά το 1911 δημιουργήθηκε η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης συγκεντρώνοντας δωρεά ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Samuel Tilden με τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες Astor και Lenox στη Νέα Υόρκη. ο χώρος του Croton Reservoir επιλέχθηκε για τη νέα βιβλιοθήκη και ο σχεδιασμός του ορόσημο σχεδιάστηκε από τον Doctor John Shaw Billings, διευθυντή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.

Όταν άνοιξε το κτίριο, ήταν το μεγαλύτερο μαρμάρινο κτίριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και φιλοξένησε πάνω από ένα εκατομμύριο βιβλία.

Η εξερεύνηση αυτής της μεγάλης ελεύθερης έλξης είναι σχετικά εύκολη - το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε για μια κάρτα βιβλιοθήκης και να περπατήσετε γύρω από τη βιβλιοθήκη μόνοι σας ή να μεταβείτε στο γραφείο πληροφοριών στον πρώτο όροφο για να κάνετε μία από τις δύο εκδρομές: την περιοδεία έκθεσης.

Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Νέας Υόρκης και Γενικές Πληροφορίες

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης διαθέτει δύο ξεχωριστές περιηγήσεις για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθένα από τα οποία είναι εντελώς δωρεάν και υπογραμμίζει διαφορετικά χαρακτηριστικά αυτού του ορόσημου Beaux-Arts.

Οι περιηγήσεις στο κτίριο είναι ελεύθερες περιηγήσεις μιας ώρας με τα πόδια από την Τρίτη έως το Σάββατο στις 11 π.μ. και τις 2 μ.μ., και την Κυριακή 2 μ.μ. (η βιβλιοθήκη είναι κλειστή τις Κυριακές το καλοκαίρι), επισημαίνοντας την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης. Αυτές οι εκδρομές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια επισκόπηση της ομορφιάς και της έκτασης των συλλογών της Βιβλιοθήκης. Εν τω μεταξύ, οι εκθέσεις Tours προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να κοιτάξουν μέσα στις τρέχουσες εκθέσεις της βιβλιοθήκης και άλλες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα τακτικά καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης βρίσκεται στην 42η οδό και την 5η Λεωφόρο στο Midtown East και καταλαμβάνει δύο τετράγωνα μεταξύ των 42ων και 40ών οδών. Η πρόσβαση στο μετρό είναι διαθέσιμη μέσω των τρένων MTA 7, B, D και F στο σταθμό 42nd Street-Bryant Park.

Η είσοδος είναι δωρεάν, με εξαίρεση ορισμένες διαλέξεις που απαιτούν προηγμένα εισιτήρια για να παρευρεθούν. για ώρες λειτουργίας, πληροφορίες επικοινωνίας και λεπτομέρειες σχετικά με τους χρόνους περιοδείας και τις ειδικές εκδηλώσεις επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

Περισσότερα για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

Το κτίριο που οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν ως Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης είναι στην πραγματικότητα η Βιβλιοθήκη Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, μια από τις πέντε ερευνητικές βιβλιοθήκες και 81 βιβλιοθήκες υποκαταστημάτων που αποτελούν το σύστημα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης δημιουργήθηκε το 1895 συνδυάζοντας τις συλλογές των βιβλιοθηκών Astor και Lenox, οι οποίες αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες, με την εμπιστοσύνη του Samuel J. Tilden ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων να «δημιουργήσει και να διατηρήσει μια ελεύθερη βιβλιοθήκη και αίθουσα ανάγνωσης πόλη της Νέας Υόρκης. " 16 χρόνια αργότερα, στις 23 Μαΐου 1911, ο Πρόεδρος William Howard Taft, ο κυβερνήτης John Alden Dix και ο δήμαρχος William J Gaynor αφιέρωσαν τη Βιβλιοθήκη και την άνοιξαν στο κοινό την επόμενη μέρα.

Οι επισκέπτες σήμερα μπορούν να διεξάγουν έρευνα, να κάνουν περιηγήσεις, να παρακολουθήσουν πολυάριθμες εκδηλώσεις και ακόμα να περιπλανηθούν στη βιβλιοθήκη για να δουν τους πολλούς θησαυρούς και έργα τέχνης της, συμπεριλαμβανομένης της Βίβλου Gutenberg, τοιχογραφίες και πίνακες ζωγραφικής, καθώς και όμορφη αρχιτεκτονική που καθιστά τη θέση αυτή μοναδική.