Πετρόπολις, Ρίο ντε Τζανέιρο

Επισκόπηση του Petrópolis

Η Petrópolis, στην οροσειρά Serra Fluminense, στο κράτος του Ρίο ντε Τζανέιρο , είναι μια αγαπημένη απόδραση για τους κατοίκους του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το Petrópolis είναι το πλησιέστερο ορεινό θέρετρο γύρω από το Ρίο και συχνά θεωρείται μέρος ενός τριόλου των πόλεων που περιλαμβάνει επίσης την Teresópolis και τη Nova Friburgo, με ψυχρότερο καιρό, ιστορικά κτήρια, άφθονες ευκαιρίες οικοτουρισμού και περιπέτειας και πανέμορφα ξενοδοχεία.

Η περιήγηση στο Petrópolis είναι βολική, καθώς πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται στην ιστορική περιοχή του κέντρου της πόλης. Οι περιβάλλουσες περιοχές - κυρίως η Itaipava και η Araras - είναι πλούσιες σε φυσική ομορφιά και γοητευτικά πανδοχεία.

Ιστορία

Ο αυτοκράτορας Pedro I, ο οποίος δήλωσε την ανεξαρτησία της Βραζιλίας από την Πορτογαλία στις 7 Σεπτεμβρίου 1822, πέρασε μια νύχτα σε ένα αγρόκτημα που ανήκε σε ιερέα, τον Padre Correia, όταν ταξίδευε στο Minas Gerais νωρίτερα το 1822. Το αγρόκτημα βρισκόταν στον Βασιλικό Δρόμο (Estrada Real ) που συνδέουν την ακτή με τα χρυσά ορυχεία (minas) στα νοτιοανατολικά.

Pedro Ήμουν ευχαριστημένος από τον καιρό και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να έχουμε μια θερινή κατοικία όπου θα μπορούσε να δέχεται επισκέπτες από την Ευρώπη μακριά από τον καυτό καιρό στο Ρίο, τότε έδρα της κυβέρνησης. Θεωρεί επίσης ότι το τοπικό κλίμα θα ήταν υγιές για την κόρη του, ένα εύθραυστο παιδί που πέθανε στις 10.

Οι Ρώλοι αγόρασαν ένα αγρόκτημα δίπλα στο αγρόκτημα του Padre Correia. Όταν ο αυτοκράτορας αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στην Πορτογαλία το 1831, αφήνοντας τον νεαρό γιο του, τον Πέδρο ΙΙ, ως κυβερνήτη της Βραζιλίας, εγκαταλείφθηκαν σχέδια για την ανέγερση παλατιού στο αγρόκτημα Πετροπόλεως.

Το 1843, ο νεόνυμφος, δεκαεξάχρονος Πέδρο ΙΙ δημιούργησε με απόφαση το Petrópolis. Η πόλη και η καλοκαιρινή κατοικία χτίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από ευρωπαίους μετανάστες, κυρίως Γερμανούς.

Το αυτοκρατορικό μουσείο

Χτισμένο μεταξύ 1845 και 1862, η καλοκαιρινή κατοικία του αυτοκράτορα Πέδρο ΙΙ είναι πλέον Μουσείο Αυτοκρατορίας ή το Αυτοκρατορικό Μουσείο.

Όταν η Βραζιλία έγινε δημοκρατία, η πριγκίπισσα Ιζαμπέλ, η κόρη του Πέδρο ΙΙ, νοίκιασε το κτίριο σε ένα σχολείο. Ένας μαθητής ενός επόμενου σχολείου που στεγαζόταν στο παλάτι, Alcindo de Azevedo Sodré, εξιδανικεύθηκε το μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο Getúlio Vargas με διάταγμα το 1940 και άνοιξε για το κοινό το 1943.

Μερικά από τα πιο σημαντικά αντικείμενα της ιστορίας της Βραζιλίας στεγάζονται στο Museu Imperial, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού πούπουλου που χρησιμοποίησε η πριγκίπισσα Ιζαμπέλ για να υπογράψει τον Lei Áurea, τον νόμο που απελευθέρωσε τους σκλάβους στη Βραζιλία το 1888.

Μουσείο Casa de Santos Dumont

Ο πατέρας της αεροπορίας της Βραζιλίας και ο εφευρέτης του ρολογιού, Alberto Santos Dumont, έζησε στο A Encantada , ένα σπίτι σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο στην περιοχή του Petrópolis στο κέντρο της πόλης, που αργότερα μετατράπηκε σε μουσείο σπιτιού του Santos Dumont.

Η ενδιαφέρουσα κατοικία δεν διαθέτει κουζίνα - τα γεύματα προέρχονται από ένα κοντινό ξενοδοχείο - αλλά έχει ένα σημείο επιφυλακής για αστρονομική παρατήρηση και σκάλες διαμορφωμένες ως ρακέτες, οι οποίες ωθούν τον επισκέπτη να ξεκινήσει την ανάβαση είτε με το δεξί πόδι (έξω) αριστερό πόδι (εσωτερική σκάλα).

Το μουσείο (τηλέφωνο: 24 2247-5222) είναι ανοιχτό Τρι-Κυρ, 9: 30α-5π.

Φωτογραφίες από Casa de Santos Dumont

Άλλα αξιοθέατα στο Πέτροπολις

Που να μείνω

Ο τοπικός ηλεκτρονικός οδηγός Petrópolis διαθέτει καταλόγους ξενοδοχείων στην κεντρική περιοχή και στις γύρω περιοχές, όπως το Itaipava και το Araras, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θέρετρα της χώρας.

Οικοτουρισμός & Περιπέτεια

Το Parque Nacional da Serra dos Órgâos, στην Teresópolis είναι το κύριο φυσικό αξιοθέατο στην περιοχή Fluminense.

Για τα πιο κοντινά αξιοθέατα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Πολιτισμού και Τουρισμού Petrópolis και αναζητήστε τα αξιοθέατα και τα τουριστικά κυκλώματα για περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στα Τουριστικά Κυκλώματα - Διαδρομή 22, Περιοχή και Κοιλάδα, και Taquaril.

Που να φάω

Το NetPetrópolis έχει μια λίστα με τοπικά εστιατόρια. Για εστιατόρια στην περιοχή του κέντρου της πόλης, αναζητήστε θέσεις που αναφέρονται με την τοποθεσία Bairro: Centro

Πετροπόλις Υψόμετρο:

800 μέτρα (περίπου 2.600 πόδια)

Αποστάσεις:

Ρίο ντε Τζανέιρο: 72 χλμ (περίπου 44 μίλια)

Teresópolis: 55χλμ. (Περίπου 34 μίλια)

Nova Friburgo: 122χλμ. (Περίπου 75 μίλια)

Λεωφορεία προς Πετρόπολις:

Η ÚNICA-FÁCIL διαθέτει άνετα λεωφορεία προς τον Πετρόπολις, τα οποία φεύγουν από το Terminal Rodoviário Novo Rio, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Δείτε το πρόγραμμα λεωφορείων του Ρίο ντε Τζανέιρο-Πετρόπολις.

Φωτογραφική συλλογή Petrópolis

Απολαύστε αυτές τις φωτογραφίες Petrópolis από τον Rodrigo Soldon στο Flickr.

Διόρθωση: Το Αυτοκρατορικό Μουσείο άνοιξε το 1943 και όχι το 1843 όπως δημοσιεύθηκε προηγουμένως. Χάρη στον αναγνώστη J. για την προσοχή μου στην τυπογραφία. Διορθώθηκε επίσης τώρα: το έτος δημιουργίας του μουσείου με προεδρικό διάταγμα (1940) και έτος ανοίγματος (1943).